Η Aprilia παρουσίασε το νέο RS-GP20 στο Sepang – Φωτογραφίες

Η Aprilia παρουσίασε σήμερα το πρωί στην πίστα του Sepang το νέο RS-GP, όπου η Aprilia θα αγωνιστεί το 2020 στο MotoGP.

Η Aprilia φέρνει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο με κινητήρα V4 με διάταξη 90 μοίρες . Αυτή η βελτίωση θεωρητικά καθιστά τη μοτοσικλέτα ίση με τους κινητήρες που χρησιμοποιούνται από άλλα εργοστάσια όπως η Honda ή η Ducati.

Εκτός από τη διαμόρφωση αυτού του νέου κινητήρα, η Aprilia έχει επίσης δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο με διπλή βάση, ψαλίδι αλουμινίου και πιο ισχυρή αεροδυναμική διαμόρφωση.

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρόν ο Aleix Espargaró, ο Bradley Smith και ο Lorenzo Salvadori που αντικαθιστά τον Iannone.

Η μοτοσικλέτα φοράει ένα φέρινγκ από ανθρακόνημα και έχει γραμμένα  όλα τα ονόματα των ανθρώπων που είναι μέρος του έργου MotoGP . Μεταξύ αυτών των ονομάτων υπήρχε και αυτό του Andrea Iannone , ο οποίος εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη του εμπορικού σήματος, αν και η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την φετινή σεζόν είναι ακόμα άγνωστη λόγω του θετικού του σε έναν έλεγχο αντιντόπινγκ .

Μερικές λεπτομέρειες για το νέο Aprilia RS-GP 2020

Είναι μια πραγματική επανάσταση για το εργοστάσιο του Noale τόσο από τεχνική όσο και από αεροδυναμική άποψη.

Ίσως η πιο σημαντική καινοτομία που ανέπτυξε η Aprilia είναι ο νέος κινητήρας 90 ° V4, στενότερος από τον προκάτοχό του και, σύμφωνα με όσα διέρρευσε η Aprilia, πιο ισχυρός.

Η νέα μοτοσυκλέτα που έχουν φέρει για αυτή τη σεζόν που πρόκειται να ξεκινήσει πρέπει να υπερβαίνει κατά πολύ εκείνη του 2019, ή τουλάχιστον αυτό είναι που αντικατοπτρίζεται στο χαρτί.

Τώρα, στο μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας μπορείτε να δείτε τα πτέρυγα που γίνονται ο απόλυτος πρωταγωνιστής . Αυτή η αεροτομή θα πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες.

Η συνεχής ανάπτυξη της αεροδυναμικής σήραγγας οδήγησε σε πολλές αλλαγές που καθιστούν δυνατή τη βελτιστοποίηση της μοτοσυκλέτας συνολικά.

Για να δούμε την οριστική μορφή της μοτοσυκλέτας, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, την ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης.

Σχετικά Άρθρα