Οι αναβάτες δοκιμών του MotoGP θα δοκιμάσουν την νέα πίστα στην Φινλανδία

Έξι αναβάτες δοκιμών MotoGP καθώς και ορισμένοι τοπικοί οδηγοί θα βρεθούν στην καινούρια πίστα  KymiRing στη Φινλανδία θα βρεθούν κατά την έναρξη δοκιμών του MotoGP τον επόμενο μήνα.

Τους αναβάτες και το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη επίσημη δοκιμών του MotoGP τον επόμενο μήνα στο KymiRing στη Φινλανδία ανακοίνωσε η Dorna.

Η νέα πίστα θα είναι ανοικτή για τις επίσημες δοκιμές MotoGP από τις 10:00 – 17:00 στις 19 και 20 Αυγούστου.

Κάθε κατασκευαστής θα αντιπροσωπεύεται από έναν αναβάτη δοκιμών: Ο Stefan Bradl θα είναι από την Honda, ο Michele Pirro για την Ducati, ο Sylvain Guintoli για την Suzuki, ο Jonas Folger για την Yamaha, ο Bradley Smith για την Aprilia, καθώς και ο Φιλανδός Mika Kallio για την KTM.

Μόλις οι αναβάτες του MotoGP τελειώσουν τις δοκιμές τους, η πίστα θα ανοίξει για τους τοπικούς αναβάτες για να δοκιμάσουν την νέα πίστα, συμπεριλαμβανομένου και του Νίκη Tuuli, ο οποίος έγραψε ιστορία στο Sachsenring νωρίτερα αυτό το μήνα με τη νίκη του για πρώτη φορά αγώνα της ΜΟΤΟΕ.

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων κάθε μέρας για τις ομάδες δοκιμών του MotoGP, οι τοπικοί αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την νέα πίστα με μερικούς γύρους, καλωσορίζοντας ένα σημαντικό νέο χώρο μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή. Ανάμεσα τους θα είναι και ο πρώτος νικητής της ιστορίας της νέας κατηγορίας MotoE Niki Tuuli, ο όποιος θα είναι στην χώρα του!

Η πίστα KymiRing με αυτή την δοκιμή θέλει να είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ημερολόγιο του MotoGP το 2020, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στην Michelin και τους κατασκευαστές να συγκεντρώσουν τα πρώτα στοιχεία για την νέα πίστα.

Δείτε Σχετικά άρθρα