Οι αναβάτες δοκιμών MotoGP εγκαινίασαν την νέα πίστα KymiRing στη Φινλανδία – VIDEO – Φωτο

Η πίστα KymiRing φιλοξενεί δύο ημέρες δοκιμών του MotoGP αυτή την εβδομάδα.

Οι αναβάτες δοκιμών, Stefan Bradl από την Honda, ο Michele Pirro από την Ducati, ο Sylvain Guintoli από την Suzuki, ο ντόπιος Mika Kallio από την KTM, ο Jonas Folger από την Yamaha και ο Bradley Smith από την Aprilia θα δοκιμάσουν το διήμερο 19 και 20 Αυγούστου την νέα πίστα KymiRing στη Φινλανδία.

Ο πρώτος αναβάτης και ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία ως ο πρώτος αναβάτης του MotoGP  που οδήγησε στο KymiRing ήταν ο “τοπικός ήρωας” Mika Kallio, με το KTM RC16, που ήταν εξοπλισμένο με το τελευταίο σασί της KTM.

Και οι έξι αναβάτες δοκιμής πήραν τελικά μια γεύση της πίστας, παρότι οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές με την βροχή να πέφτει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Bradley Smith της Aprilia ήταν ο επόμενος αναβάτης, όπου ήταν ο ταχύτερος στο μεσημέρι με τον πρώτο γύρο των δύο λεπτών. Ο Michele Pirro της Ducati και ο Stefan Bradl της Honda ήταν στη συνέχεια σε καλό δρόμο. Ο Bradl έκανε το ανεπιθύμητο ιστορικό, καθιστώντας τον πρώτο αναβάτη που έπεσε στο KymiRIng – στην τελευταία στροφή με τον αναβάτη να είναι εντάξει.

Ο Sylvain Guintoli της Suzuki και ο Jonas Folger της Yamaha ήταν οι τελευταίοι που δοκίμασαν στο KymiRing αργότερα.

Η Michelin έκανε επίσης σκληρή δουλειά, με τους τεχνικούς σε συνεχή επικοινωνία με τους μηχανικούς και τους αναβάτες από τα έξι εργοστάσια, καθώς προσπαθεί να μετρήσει την τριβή της επιφάνειας.