29 March 2024
Ελληνική επικαιρότητα

Gentleman’s Ride Γυαλισμένοι, κουστουμαρισμένοι και βόλτα στην Σαντορίνη με μηχανές 25/9/2016

Έχετε δει πολλούς ντυμένους στη πένα άνδρες και γυναίκες να οδηγούν κλασσικές μηχανές; Εάν όχι; Τότε μπορείτε την προσεχή Κυριακή (25/09) να μεταβείτε στην Σαντορίνη και να απολαύσετε ένα μοναδικό θέαμα στο χώρο του μηχανοκίνητου …αθλητισμού.  gentlemansride-_16

Εντάξει, δεν είναι αθλητισμός αλλά σίγουρα προσελκύει το ενδιαφέρον. Από το 2012 η Παγκόσμια μοτοσυκλετιστική κοινότητα, με έναν εμπνευσμένο τρόπο μαζεύει χρήματα για την έρευνα που αφορά τον καρκίνο του προστάτη, μίας ασθένειας που σκοτώνει 1.300 άτομα την ημέρα σε όλο τον κόσμο. Ποιος είναι αυτός; Η διεθνής εκδήλωση The Distinguished Gentleman’s Ride. Και η οποία πλέον έφτασε στην 4η έκδοσή της… Ποια ήταν η ιδέα; Ήρθε από την Αυστραλία και είχε ως έμπνευση μια φωτογραφία του πρωταγωνιστή της σειράς Mad Men, Τζον Χαμ, ντυμένου με ένα κομψό κοστούμι επάνω σε μια κλασσική και κλασσικής ομορφιάς μοτοσυκλέτα, δίνοντας έτσι την αφορμή στους εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης, για μια «βόλτα» με ενδυματολογικό κώδικα σχεδόν… Black Tie, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να σπάσουν το αρνητικό συνήθως στερεότυπο του άνδρα μοτοσικλετιστή.

afisa_dgr_16Ελλάδα και Σαντορίνη

Και τα κατάφεραν… Η πρώτη αυτή προσπάθεια, που έγινε την ίδια μέρα σε 64 πόλεις σε όλο τον κόσμο, συγκέντρωσε πάνω από 2.500 μοτοσικλετιστές και ενθάρρυνε τους διοργανωτές της να δουν πώς η δυναμική αυτής της εκδήλωσης μπορεί να βοηθήσει και να υποστηρίξει κάποιο καλό σκοπό. Το 2013 πάνω από 11.000 συμμετέχοντες σε 145 πόλεις σε όλο τον κόσμο, συγκέντρωσαν πάνω από 277.000$ για την χρηματοδότηση οργανισμών που επικεντρώνονται στην έρευνα και την πρόληψη που αφορά τον καρκίνο του προστάτη, ενώ φτάσαμε αισίως στο 2016 με την Ελλάδα να εμφανίζει πέντε πόλεις που δίνουν το παρών… Αθήνα (104 αναβάτες με 650 ευρώ), Θεσσαλονίκη (75 αναβάτες 208 ευρώ), Ηράκλειο (38 αναβάτες, 19 ευρώ), Πάτρα (4 αναβάτες, 0 ευρώ) και Σαντορίνη (34 αναβάτες με 2.046 ευρώ)… Ναι η Σαντορίνη που εμφανίζεται όπως και το Ηράκλειο για πρώτη φορά κάνει τη διαφορά… Εδώ βέβαια έχει ένα κρυμμένο μυστικό που δεν είναι άλλο από το ζευγάρι Sven Vercauteren και Alexandra Ramona από το Βέλγιο (!!!)  Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα των social Media (https://www.facebook.com/events/541100302735517) “Για τον Sven η φιλανθρωπία είναι  οικογενειακή υπόθεση και όλοι μαζί έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 850 ευρώ. Για παράδειγμα η θεία του και η κοπέλα του φτιάχνουν σπιτική βιολογική μαρμελάδα που την πουλάνε για να συγκεντρώσουν χρήματα για το σκοπό μας. Όποιος θέλει να αγοράσει κάνει χορηγία πέντε ευρώ στο sven σαν αναβάτη και μετά του στέλνει ο sven την μαρμελάδα. Οπότε φίλοι μου τι έχετε να πουλήσετε εσείς;”

gentlemansride-_3Η βόλτα στο νησί

Και περνάμε στο σήμερα, όπου το Distinguished Gentleman’s Ride θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 480 πόλεις, σε 90 χώρες ανά τον κόσμο. Και στη Σαντορίνη το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν περισσότεροι από 30 αναβάτες.  Οι οδηγοί, ντυμένοι επίσημα και πίσω από το τιμόνι της vintage ή custom μοτοσυκλέτας τους, θα πορευτούν μαζί σε όλο το νησί. Σημείο συνάντησης είναι το Καμάρι (δίπλα στο Prince) στις 11:00. Από εκεί θα οδηγήσουν προς τα Φηρά, την Οία, τον Πύργο, τον Περίβολο, την Περίσσα για να καταλήξουν στην Μητρόπολη, στα Φηρά. Μάλιστα το παρών θα δώσουν από τη Νάξο και πέντε οδηγοί: Νίκος και Μανώλης Ζευγώλης, Δημήτρης Συρίγος, Γιώργος Βελέντζας και Τάκης Γιαννάκης που με τα χρώματα της ΛΕΜΟΝ θα αναδείξουν τη δυναμική του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο νησί της Νάξου… Τη διοργάνωση υποστηρίζει και ο κ. Ανδρέας Χ. Βλάχος, χειρούργος-ουρολόγος στη Σαντορίνη, που θα κάνει μια σύντομη ενημέρωση για θέματα υγείας πριν ξεκινήσει η βόλτα με τις μηχανές.

gentlemansride-_nΔεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής. Τα χρήματα συγκεντρώνονται μόνο μέσω του www.gentlemansride.com και με τους εξής τρόπους: ως δωρεά απευθείας στη διεθνή οργάνωση ή και ως χορηγία στον κάθε αναβάτη ξεχωριστά. Ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει στο όνομά του 200 ευρώ και πάνω, επιβραβεύεται από τη οργάνωση με ένα μοναδικό κέντημα ρούχων σχεδιασμένο ειδικά για αυτό το σκοπό. Στην παραπάνω διεύθυνση μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή ως αναβάτης, χορηγός αναβάτη ή και μέγας χορηγός αν έχει επιχείρηση. Για περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση της Σαντορίνης: κος Paul Verheijen (Πωλ Φερχάιεν), τηλ. 6951099106 και Facebook Event εδώ.

2015-the-distinguished-gentlemans-ride-3πηγή:naxospress.gr

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events