Επιβλητική νίκη του ασταμάτητου Marquez στο Aragon

Ο Marc Marquez έκανε ένα βήμα ακόμα προς την κατάκτηση του τίτλου με μια επιβλητική νίκη μέσα στο σπίτι του στο Aragon!

Ο Marquez ξεκίνησε απ την pole position  κάνοντας μια καλή εκκίνηση και γράφοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1,48.330 μόλις στον 2ο γύρο άρχισε να ανοίγει την διαφορά, που έφτασε κοντά στα 7 δευτερόλεπτα, σε μια μοναχική πορεία για την 8η νίκη της σεζόν!

Με την 8η νίκη έφτασε τους 300 βαθμούς στον 200ο αγώνα του στα Grand Prix και μεγαλώνοντας την διαφορά του στου 98 βαθμούς από τον 2ο.

Για την 2η και  3η θέση του βάθρου είχαμε μια πολύ ωραία και θεαματική μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο, μεταξύ του Vinales, Dovizioso και Miller.

Ο Vinales ήταν στην δεύτερη θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μέχρι που ο Dovizioso 3 γύρους πριν το τέλος κατάφερε και πέρασε στην 2η θέση!

Μια εκπληκτική απόδοση του Dovi που ξεκίνησε από την 10η θέση στην σχάρα και κατάφερε και έφτασε στην 2η θέση, κάνοντας έναν φοβερό αγώνα!

Ο Vinales  πάλεψε για την 3η θέση του βάθρου μέχρι τις τελευταίες στροφές, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει το Miller και ετσι τερμάτισε 4ος!

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Fabio Quartararo που ήταν τρίτος για τους 4 πρώτους γύρους!

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε το δεύτερο Honda με τον Cal Crutchlow!

Στην 7η θέση τερμάτισε με το Aprilia του ο Aleix ESPARGARO, παίρνοντας την καλύτερη θέση του με την Aprilia.

Στην 8η θέση τερμάτισε ο Valentino ROSSI, σε έναν μοναχικό αγώνα.

Ο Alex RINS τερμάτισε στην 9η θέση μετά από ένα περίεργο αγώνα για αυτόν, αφού τιμωρήθηκε με ποινή long Lap γιατί ήταν υπαίτιος για την πτώση του Morbidelli, ενώ γενικά έκανε πολλά λάθη σε όλο τον αγώνα στην προσπάθεια του να φτάσει μπροστά αφού είχε πέσει στην 18η θέση μετά την ποινή του!
Μετά τον αγώνα ο Rins πήγε στο box του Morbidelli να ζητήσει συγνώμη….

https://twitter.com/i/status/1175740504320937986

Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Takaaki NAKAGAMI με το τρίτο Honda, ενώ ο Lorenzo είχε άλλον ένα άσχημο αγώνα τερματίζοντας στην 20η θέση!

https://twitter.com/i/status/1175739168909135873

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ MotoGP 2019