Επίσημα ο Scott Redding παίρνει τη θέση του Bautista στην Ducati στο WorldSBK για το 2020

Είναι πλέον επίσημο. Ο Scott Redding θα αγωνίζεται με την Ducati στο WorldSBK για το 2020.

Ο Βρετανός αναβάτης θα ενταχθεί στην ARUBA.IT Racing – Ducati Team μαζί με τον Chaz Davies για το 2020.

Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε επίσημα ότι ο βρετανός αναβάτης θα αντικαταστήσει τον Ισπανό Alvaro Bautista, ενώ ο Davies θα συνεχίσει μαζί του με η εργοστασιακή ομάδα της Ducati για άλλη μια σεζόν, σύμφωνα με τον διετή συμφωνία που υπεγράφη πέρυσι.

Ο Scott Redding γεννήθηκε το 1993 στο Quedgeley, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο βρετανός αναβάτης ξεκίνησε την καριέρα του το 2006 στο ισπανικό Πρωτάθλημα. Μετά από μόλις δύο χρόνια, το 2008, εντάχθηκε στο paddock του MotoGP στα 125 cc και πήρε την πρώτη του νίκη να γίνει εκείνη τη στιγμή ο νεαρότερος νικητής σε ηλικία μόλις 15 ετών. Ο Redding πήγε στην Moto2, το 2010, όπου παρέμεινε για τέσσερις σεζόν και γρήγορα έγινε ένας δυνατός διεκδικητής του τίτλου.

Μετά την ολοκλήρωση της ως 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 το 2013, ο Redding έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2014, αλλά μετά από διάφορες ελπιδοφόρες σεζόν, που τον είδε να κερδίζει διάφορες θέσεις στο βάθρο με τη Honda και στη συνέχεια με ιδιωτικό Ducati, ο Βρετανός αναβάτης είχε μια πιο δύσκολη χρονιά με την Aprilia το 2018, που τον οδήγησε να φύγει και να συνεχίσει στο βρετανικό πρωτάθλημα Superbike με την Ducati για το 2019.

Scott Redding : «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι στην ομάδα Aruba.it – ​​Ducati, η οποία είναι κάτι που ήθελα εδώ και πολύ καιρό , γιατί θα είμαι σε θέση να δουλέψω με μια ομάδα που  μπορεί να αγωνιστεί για έναν παγκόσμιο τίτλο και είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Προφανώς τώρα πρέπει να παραμείνω πλήρως προσηλωμένος στο βρετανικό πρωτάθλημα Superbike, γιατί θέλω να προσπαθήσω να κερδίσω τον τίτλο με τον Ducati πριν από την επιστροφή μου σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και πάλι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που βοήθησαν να συμβεί αυτό το όνειρο, και τώρα ανυπομονώ να οδηγήσω το εργοστασιακό Panigale V4 R στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.»

Σχετικά Άρθρα