Εντυπωσιακό ξεκίνημα του Παντελεάκη με τη νέα του ομάδα στο Ιταλικό CIV Junior MiniGP

Στις 13,14 Απριλίου διεξήχθη ο πρώτος Διπλός αγώνας για το ιταλικό πρωτάθλημα CIV Junior MiniGP,  στην πίστα Tazio Novulari.

Ο καιρός το Σάββατο ήτανε καλός με ήλιο και θερμοκρασία στους 17 βαθμούς ενώ την Κυριακή η μέγιστη θερμοκρασία στους 9 βαθμούς και αρκετή βροχή.

Από τα ελεύθερα του Σαββάτου φάνηκε ότι ο Βασίλης Παντελεάκης θα μπορούσε να καταφέρει κάτι καλό με τη νέα του ομάδα αφού οι χρόνοι που πέτυχε στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου ήτανε πολύ κοντά με του πρώτου.

Την Κυριακή στα πρώτα χρονομετρημένα ενώ ξεκίνησε καλά ανέβασε θερμοκρασία ο κινητήρας του βγήκε για λίγο έξω στα Πιτ για να ρυθμίσουν την θερμοκρασία στο κινητήρα οι μηχανικοί και έτσι έχασε το ρυθμό του και καθώς έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες σταγόνες βροχής δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την ένατη θέση.

Ακολούθησαν τα δεύτερα χρονομετρημένα όπου έγιναν με βροχή και ο Βασίλης πέτυχε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο αλλά φυσικά θα ξεκίναγε από την ένατη θέση γιατί κανένας δεν μπόρεσε να βελτιώσει τους προηγούμενους χρόνους.

Στον πρώτο αγώνα δεν μπήκε με καλή ψυχολογία και δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλύτερο από την ένατη θέση.

Αντιθέτως στο δεύτερο αγώνα ο Βασίλης είχε πολύ καλή ψυχολογία και μπήκε αποφασισμένος για κάτι καλό στάθηκε άτυχος όμως καθώς στο γύρο προθέρμανσης είχε μία δυνατή πτώση με συνέπεια να σβήσει ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας του, δεν τα παράτησε όμως με γρήγορες κινήσεις.
Ξεκίνησε την μοτοσικλέτα του και στήθηκε στην σχάρα εκκίνησης για να ξεκινήσει ένα φοβερό αγώνα  κατάφερε από την ένατη θέση να στρίψει πέμπτος στην πρώτη στροφή και κάνοντας έναν φοβερό αγώνα με αλληλοπροσπεράσεις φτάνοντας μέχρι και την 10η θέση.

Έδωσε τις μάχες του και κατάφερε να τερματίσει τελικά πέμπτος κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή τερματισμού. Η νέα του ομάδα τον συνεχάρη για την μαχητικότητα του και την αποφασιστικότητα που έδειξε και είναι πολύ αισιόδοξοι για την πορεία του Βασίλη στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Επόμενος αγώνας του Βασίλη στις 12 Μαΐου στο αυτοκινητοδρόμιο της Modena.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζεται την προσπάθεια του Βασίλη.

Δείτε Σχετικά άρθρα