Ελληνική πρωτότυπη μοτοσυκλέτα στο FIM Europe Supermono Cup 2017

H φοιτητική ομάδα TeiCM Racing Team του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας έχει στόχο την συμμετοχή της στο FIM European Supermono Cup 2017 με μια πρωτότυπη Ελληνική Μοτοσυκλέτα!

talos-2

Προσχέδιο του νέου μοντέλου που ετοιμάζουμε για το Supermono Cup 2017

H TEICM Racing Team είναι μια ομάδα Μηχανολόγων Μηχανικών  του ΤΕΙ  Κεντρικής  Μακεδονίας  στις  Σέρρες  που  συστάθηκε  το  2016  και αγαπά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.  Στόχος  της είναι η μελέτη  και η κατασκευή  μίας μονοκύλινδρης μοτοσυκλέτας,  για την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό τουρνουά FIM Supermono Cup 2017.

Η ιστορία της ξεκινάει τον Ιούνιο του 2014 όταν ο Αλέξανδρος Μαΐδης είχε την ιδέα να κατασκευάσει  μία μοτοσυκλέτα  στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας. Σήμερα το Project Talos, όπως ονομάζεται, είναι μία πλήρως λειτουργική μηχανή με παρουσία σε διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον  έχει λάβει  θετικές  κριτικές  από  τον  εγχώριο αλλά  και  τον διεθνή τύπο.

Έτσι η υπάρχουσα εμπειρία σε συνδυασμό  με την θέληση για νέες προκλήσεις   οδηγεί την ομάδα να θέσει πιο ψηλά τον πήχη. Επόμενος στόχος είναι η κατασκευή μίας νέας μοτοσυκλέτας, εφαρμόζοντας νέες καινοτομίες όπως η προσαρμοζόμενη γεωμετρία καθώς και η εφαρμογή της στην βιομηχανία.

Racing-Team-TEICM-3

Το Project Talos στο νούμερο ένα σε πωλήσεις βρετανικό περιοδικό Bike

Σχετικά με το τουρνουά FIM Europe Supermono Cup 2017

Racing-Team-TEICM-2Το FIM Europe Supermono Cup αποτελεί μία ευρωπαϊκή  διοργάνωση δέκα αγώνων ανάλογη του MotoGP, όπου συμμετέχουν  τετράχρονες μονοκύλινδρες αγωνιστικές  μηχανές. Ο λόγος που ο  διαγωνισμός αποτελεί πρόκληση για κάθε Μηχανολόγο Μηχανικό είναι ότι   δεν υπάρχουν καθόλου περιορισμοί στο σχεδιασμό  και στην κατασκευή της αγωνιζόμενης μοτοσικλέτας. Μοναδική εξαίρεση,  ο κινητήρας  να είναι μέχρι 800cc και να ζυγίζει το λιγότερο 90kg η συνολική κατασκευή.

Racing-Team-TEICM-4Ο στόχος της ομάδας

Η κατασκευή εξολοκλήρου  από την αρχή μιας νέας μοτοσυκλέτας που να είναι ανταγωνιστική αλλά και να εφαρμόζει κάποιες καινοτομίες.

Για την συμμετοχή μας στο τουρνουά ζούμε ως πρώτο στόχο την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα. Έπειτα ανάλογα με την επίδοση αλλά και την στήριξη που κα ζούμε, κα επιδιώξουμε την ανάδειξη του Ιδρύματος και της χώρας μας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

TEICM Racing Team2Για να πραγματοποιήσουμε όμως το όνειρο μας κα χρειαστούμε την βοήθεια χορηγών. Οι ανάγκες  μας κατατάσσονται  σε  δύο κατηγορίες. Κατασκευαστικές και Διοργάνωσης.

Χορηγοί (έως τώρα)

teimakedoniasΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: Το Ίδρυμά στηρίζει από την αρχή την προσπάθεια μας έμπρακτα όχι μόνο με την κάλυψη σημαντικών εξόδων αλλά και με την παροχή του εργαστηριακού εξοπλισμού για  την  κατασκευή  της μοτοσικλέτας.  Επιπλέον  μία  ομάδα  αξιόλογων

καθηγητών (υπεύθυνοι ομάδας) είναι δίπλα μας, να μας καθοδηγήσουν

σε όλες τις δυσκολίες που συναντάμε με την πείρα και την τεχνογνωσία τους.

 

yamaha

Yamaha –Μοτοδυναμική: Εξίσου πολύτιμη είναι και η συμβολή της YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ που από τα πρώτα στάδια του Project Talos πίστεψε  σε  εμάς και πλέον μας παρέχει έναν νέο εμπορικό κινητήρα,  καρμπιρατέρ και φυσικά ότι άλλο χρειαστούμε.

 

Τι προσφέρουμε στους χορηγούς μας:

  Προβολή  του logo της  εταιρίας στις δημόσιες εμφανίσεις της ομάδας .

  Τοποθέτηση του logo σε εμφανές σημείο στο πλαίσιο της μηχανής.

  Διαφήμιση και προώθηση στα social media και στο site της ομάδας.

   Τοποθέτηση του logo στην ενδυμασία της ομάδας (μπλούζες, στολές κ.α)

  Ανάπτυξη Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης (ΚΕΚ).

«Ελπίζουμε στην συμβολή σας για να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά ως η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

TEICM Racing Team1Racing-Team-TEICM-meloi-omadas

email επικοινωνίας
[email protected]
[email protected]

Racing-Team-TEICM-1

Σχετικά Άρθρα

Ελληνική μοτοσυκλέτα MotoGP – 3 κατασκευάζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

 

Σχετικά Άρθρα