Ελληνίδες μοτοσυκλετίστριες της WR-WR δίνουν ραντεβού στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την μεταφορά της μοτοσυκλετιστικής σκυτάλης – 3/6/2019

Τις ενώνει η αγάπη για την μοτοσυκλέτα. Είναι η παγκόσμια γυναικεία μοτοσυκλετιστική ομάδα WR-WR. Η WR-WR, Women Riders World Relay είναι μια παγκόσμια γυναικεία μοτοσυκλετιστική ομάδα που προωθεί τον μοτοσυκλετισμό στον γυναικείο πληθυσμό. Μέσα σε διάστημα μερικών μηνών απαρριθμεί 17 671 μέλη.

Μέλη της ομάδας αποτελούν και γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία, Ιράν, Θιβέτ, Μογγολία και άλλες ασιατικές και αφρικανικές χώρες. Στόχος της ομάδας η ενθάρυνση γυναικών από όλο τον κόσμο να οδηγήσουν δίτροχο όχημα μεγάλου κυβισμού. Επιπρόσθετος στόχος, η αδελφοποίηση των μοτοσυκλετιστριών παγκοσμίως.

Η ομάδα αποτελείται από γυναίκες όλων των ηλικιών, επαγγελμάτων, κοινωνικών τάξεων και θρησκευμάτων. Το κοινό τους στοιχείο είναι η αγάπη για τους για τη μοτοσυκλέτα και η αλληλεγγύη μεταξύ αναβατών των δύο τροχών.

Μεταφορά της μοτοσυκλετιστικής σκυτάλης από χώρα σε χώρα.

Μια δράση που έχουν ξεκινήσει και φιλοδοξούν να προταθεί για το βραβείο Guinness είναι η μεταφορά της μοτοσυκλετιστικής σκυτάλης. Η δράση αυτή μεταφέρει μια σκυτάλη από μοτοσυκλετίστρια μιας χώρας σε μοτοσυκλετίστρια άλλης χώρας. Η σκυτάλη θα περάσει από 30 χώρες σε όλες τις ηπείρους μέσα σε ένα ωρολογιακό έτος.

Την Δευτέρα, 3 Ιουνίου και ώρα 12μ.μ, οι Ελληνίδες μοτοσυκλετίστριες παραλαμβάνουν την σκυτάλη από τις Βουλγάρες μοτοσυκλετίστριες, στα σύνορα του προμαχώνα Σερρών. Κατόπιν θα κατευθυνθούν προς Θεσσαλονίκη μέσω πορείας γύρω από την λίμνη Κερκίνης. Στις 19:30 θα συναντηθούν με άλλες μοτοσυκλετίστριες στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Νέα Παραλία. Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, η σκυτάλη θα ταξιδέψει στην Κομοτινή. 

Tην Τετάρτη, 5 Ιουνίου η σκυτάλη θα περάσει από Αλεξανδρούπολη και τα σύνορα στους Κήπους για να καταλήξει τελικά στις Τουρκάλες μοτοσυκλετίστριες. Η συνολική δράση θα προταθεί για το βραβείο .

Δείτε Σχετικά άρθρα