Εγκύκλιοι Ταχύτητας για ένδυση – ασφάλεια κατά την εκκίνηση και Open- Rookie

Η ΑΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε τρεις πρόσθετες εγκυκλίους που αφορούν την Ταχύτητα, εν όψη του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας 2019

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Νο 1/2019

ΕΝΔΥΣΗ

Οι αθλητές είναι υποχρεωτικό να φοράνε ολοκληρωμένη δερμάτινη φόρμα με πρόσθετο δέρμα και αφρώδες υλικό σε καίρια σημεία επαφής, γόνατα, αγκώνες, ώμους, γοφούς και να συμμορφώνονται με την οδηγία EN1621-1:2012.

Οι αθλητές πρέπει να φοράνε δερμάτινα γάντια και μπότες, που μαζί με τη φόρμα παρέχουν πλήρη κάλυψη από το λαιμό και κάτω.

Υποκατάστατα του δέρματος επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν, αρκεί να ελεγχθούν από τον Τεχνικό υπεύθυνο.

Η χρήση προστατευτικών για θώρακα και πλάτη είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να έχουν σήμανση και να συμμορφώνονται με τις παρακάτω οδηγίες:

a) Ηπροστασίαπλάτης EN1621-2, CB (“central back”) or FB (“full back”) Level 1 or 2.

b) Η προστασία στήθους/θώρακα θα πρέπει να είναι:

a) “Fullchestprotectors” (προστατευτικό σε ένα κομμάτι) και “Dividedchestprotectors” (προστατευτικό που αποτελείται από δύο μισά).

Όλοι οι τύποι προστασίας θώρακα θα πρέπει να καλύπτουν κατά το ελάχιστο, περιοχή όχι μικρότερη από 230cm² b) Επιτρέπονται μόνο προστατευτικά και σε συμμόρφωση με την οδηγία prEN 1621-3 (levelor 2).

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Νο 2/2019

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Οι αθλητές στην σχάρα της εκκίνησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν ΜΟΝΟ φορητές γεννήτριες κατά την διαδικασία, προκειμένου να διατηρήσουν την θερμοκρασία των ελαστικών τους και με μέγιστο  ΤΡΙΑ  κιλοβάτ (3 kv) ανά αναβάτη. Τα καλώδια παροχής ρεύματος στην σχάρα της εκκίνησης ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ καθώς επίσης και οι προεκτάσεις (μπαλαντέζες).

Η νέα διάταξη θα εφαρμοστεί ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ για τους πρώτους αγώνες, ώστε οι αθλητές να προετοιμαστούν καταλλήλως και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από 1/9/2019.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ No 3/2019 ΟΡΕΝ- ROOKIE

Οι αθλητές που κατά το 2018 είχαν δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία ΟΡΕΝ και επιτυγχάνοντας το 107% του πρώτου της κατηγορίας που αντιστοιχούσε η μοτοσυκλέτα τους, είχαν προαχθεί και είχαν συμμετάσχει σε πρωταθληματική κατηγορία, μπορούν να συμμετάσχουν στην κατηγορία ΟΡΕΝ για το 2019.

Όποιος αθλητής δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στις κατηγορίες SUPERSPORT και SUPERBIKE κατά το παρελθόν και δηλώσει πρώτη φορά κατά το 2019 (πρωτοεμφανιζόμενος-ROOKIE) και δεν μπορέσει να επιτύχει χρόνο ίσο, ή μικρότερο του 110% του πρώτου της κατηγορίας που συμμετέχει, να έχει δικαίωμα -προαιρετικά- να συμμετάσχει στην κατηγορία ΟΡΕΝ με θέση εκκίνησης αυτή που αντιστοιχεί στο χρόνο που πέτυχε κατά τις δοκιμές της κατηγορίας που δήλωσε (SS ή SBK).