Εγκαίνια της πρώτης πίστας Flat Track στην Ελλάδα – VIDEO – Φωτογραφίες

Σε μια εκδήλωση με ένα εντελώς διαφορετικό και νέο αέρα είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε, προσκεκλημένοι της Red Bull, την Παρασκευή 21 Ιουλίου, οπού έγιναν τα εγκαίνια της πρώτης οβάλ πίστας Flat Track στην Ελλάδα στο χώρο του Riding School (δείτε εδώ >>), με οικοδεσπότη τον 26χρονο Αμερικανό all around rider, Aaron Colton.

Μέσα από ένα καταπληκτικό εντατικό workshops, ο Αμερικανός Aaron Colton υποδέχτηκε τους εκπροσώπους του τύπου, αλλά και οδηγούς ελληνικών πρωταθλημάτων, ξεκινώντας από την αίθουσα θεωρίας με κάποιες συμβουλές για την προετοιμασία και το στήσιμο της μοτοσυκλέτας, αλλά και βασικές αρχές του γλιστρήματος στο χώμα.

Για το Biker Spirit οδήγησε σε αυτό το «σχολείο» ο Δημήτρης Παπαγγέλου , Πρωταθλητής της OPEN και αγωνιζόμενος στην κατηγορία Supersposrrt στο ΠΠΤ 2017.

Στην συνέχεια όλοι μεταφερθήκαν στην πίστα οπού οι «μαθητές» είχαν στην διάθεση τους 3 μοτοσυκλέτες Yamaha TTR 125, οπού επιδόθηκαν στις πρώτες ασκήσεις που τους έβαλε ο Αμερικανός «δάσκαλος» .

Λίγο αργότερα οι αναβάτες αφού εξοικειώθηκαν για λίγο στο  γλίστρημα μετά από κάποια riding drills, ξεκίνησαν με τις οδηγίες και καθοδήγηση του Aaron Colton τους πρώτους γύρους στην πίστα.

Ακολούθησε ένα διάλειμμα για να burger από τους ανθρώπους του Brokies Mood Bar.

Αμέσως μετά ο Aaron Colton οδήγησε στην νέα οβάλ πίστα, το υπέροχο Yamaha XSR700 Yardbuilt “The Slider” του Πέτρου Χατζηροδέλη – Jigsaw, που κατέπληξε τους πάντες στο φεστιβάλ Customizing Wheels and Waves

Στην συνέχεια όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκπαιδευτική ήμερα, αλλά και μερικοί ακόμα της τελευταίας στιγμής, χωρίστηκαν σε τριάδες και συμμετείχαν σε ένα αυτοσχέδιο αγώνα.

Ο Colton έδινε την εκκίνηση καθώς και την καρό σημαία στο τερματισμό!

Στον αυτοσχέδιο αυτό αγώνα αγωνίστηκαν από απλοί ερασιτέχνες μέχρι και πρωταθλητές και κορυφαίοι οδηγοί του Endure αλλά και οδηγοί από την ταχύτητα, κάθε και πιτσιρικάδες ανερχόμενα αστέρια στους αγώνες!

Μετά από τους προκριματικούς και ημιτελικούς στον τελικό αγώνα έτρεξαν ο Πρωταθλητής Ελλάδος Endure Δημήτρης Βαγγελάκος, ο Θανάσης Χούντρας ιδιοκτήτης του Riding School, και ο πρωταθλητής ταχύτητας της OPEN Δημήτρης Παπαγγέλου! Ο αγώνας ήταν θεαματικός και με μάχες που ανέβασαν την αδρεναλίνη στα κόκκινα!

Νικητής ήταν ο Δημήτρης Βαγγελάκος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Χούντρας και Παπαγγέλου!

«Σήμερα ήταν μια αποκάλυψη. Μάθαμε πολλά και γελάσαμε πολύ, πραγματικά το flat track δείχνει να έχει την τέλεια αναλογία ικανοποίησης ανά γύρο!», ανέφερε ο πρωταθλητής Endure Δημήτρης Βαγγελάκος.

Φύγαμε από αυτήν την όμορφη εκδήλωση ευχαριστημένοι και με την διασκέδαση να έχει γεμίσει τις μπαταριές μας, και με την αισιοδοξία αυτό να είναι μια προσπάθεια προς τη δημιουργία μια νέας αγωνιστικής σκηνής στην Ελλάδα, αφού δείχνει τόσο διασκεδαστικό και συνάμα αρκετά χαμηλού κόστους!

Η αρχή που έκανε ο 26χρονος Aaron Colton ελπίζουμε να βρει συνέχεια!

VIDEOΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι είναι το Flat Track;

Το Flat Track, μια κλειστή οβάλ διαδρομή σε καλά πατημένο χώμα όπου οι μοτοσυκλέτες δεν “ισιώνουν” ποτέ και όπου ο οδηγός παίρνει τις στροφές με τον πίσω τροχό σε υπερστροφή  διορθώνοντας συνεχώς το τιμόνι, έχει επανέλθει τα τελευταία χρόνια και αναγεννάται διεθνώς. Πλέον υπάρχουν πολλοί αγώνες τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη όπως το Superprestigio, το ισπανικό και το βρετανικό πρωτάθλημα. Επίσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος το flat track συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των X- Games.

Σχετικά Άρθρα