Έφοδος της Τροχαίας στους αυτοσχέδιους αγώνες της Βάρκιζας

Στη Βάρκιζα, στο ύψος που βρίσκεται το Ribas, συχνά διοργανώνεται αυτοσχέδιοι αγώνες, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο να γίνεται σε δημόσιος δρόμους, τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς.

Για το λόγο αυτό στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 24 προς 25 Νοεμβρίου, ειδική εξόρμηση στην περιοχή από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, καθώς και αστυνομικών από άλλες Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων, συνελήφθησαν τέσσερις οδηγοί, τρεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και ένας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Συνολικά διενεργήθηκαν 65 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 137 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, βεβαιώθηκαν 36 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, 11 για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους, 2 για επικίνδυνους ελιγμούς, 4 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου και 84 ακόμα λοιπές τροχαίες παραβάσεις.

Επίσης αφαιρέθηκαν 27 άδειες  οδήγησης, 31 άδειες κυκλοφορίας και 31 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανό 10 οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε Σχετικά άρθρα