Τέλος τα Χρυσά συμβόλαια από την Ducati

Η Ducati δεν θα προσφέρει στους αναβάτες του MotoGP ξανά “ιδιαίτερη” σύμβασης μεγάλου χρηματικού ποσού που την βοήθησε ώστε να δελεάσει τον Jorge Lorenzo για να φύγει από την Yamaha, λέει ο CEO, Claudio Domenicali.


Όπως και η πλειοψηφία των αναβατών, έτσι τόσο ο Lorenzo όσο και ο Andrea Dovizioso δεν θα έχουν συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν του 2018, ενώ η δυναμική μορφή του Dovizioso το 2017, αναμένεται να τον κάνει βασικό ανταγωνιστή στην επερχόμενη σεζόν.

Ο Ιταλός είναι πιθανό να διεκδικήσει υψηλότερο μισθό υπό το πρίσμα των έξι νικών που σημείωσε το 2017, ειδικά τώρα που ο Lorenzo απέτυχε να κερδίσει έστω και έναν αγώνα στη πρώτη του σεζόν για την ομάδα.


Όμως, ο Domenicali κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη του ποσού των 12 εκατομμυρίων ευρώ που ο Lorenzo παίρνει αυτή τη στιγμή, επισημαίνοντας πόσο πιο ανταγωνιστική είναι η μοτοσυκλέτα από ό, τι ήταν πριν από δύο χρόνια.

“Κάναμε μια εξαιρετική προσπάθεια για να πάρουμε τον Jorge, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθε με πέντε παγκόσμιους τίτλους στην τσέπη του”, δήλωσε ο Domenicali κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Δευτέρας. “Αυτή ήταν μια ιδιαίτερη εφάπαξ προσπάθεια”.

“Στο μέλλον θα υπάρξει μεγαλύτερη ισορροπία όσον αφορά τα συμβόλαια των αναβατών. Μπορούμε να προσφέρουμε μια μοτοσυκλέτα που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανταγωνιστική, διότι ο Dovizioso τα πήγε πολύ καλά”.


“Όταν διαπραγματευτήκαμε με τους δυο τους (Dovizioso και Lorenzo) στις αρχές του 2016, προσφέραμε μια μοτοσυκλέτα που δεν είχε κερδίσει έναν αγώνα σε πέντε χρόνια”.

“Από τότε έχουμε κερδίσει δύο αγώνες το 2016 και έπειτα έξι το 2017, οπότε η ανταγωνιστικότητα της μοτοσυκλέτας είναι διαφορετική. Αυτός θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη συζήτηση των ανανεώσεων και των δύο αναβατών. ”

Ρωτήθηκε αν η Ducati είναι έτοιμη να κάνει θυσίες για να κρατήσει τον Dovizioso εν μέσω δυνητικού ενδιαφέροντος από αντίπαλες ομάδες, ο Domenicali απάντησε: “Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε τον Andrea μαζί μας, επειδή πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες του με την μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ υψηλές”.


“Επιπλέον, ο Dovizioso που έχουμε σήμερα δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που είχαμε πριν από δύο χρόνια. Όταν υπογράψαμε με τον Lorenzo, συνεκτιμήσαμε τους πέντε παγκόσμιους τίτλους του. Ο Dovi κέρδισε έξι αγώνες το 2017”.

“Είναι σαφές ότι ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε και τους δύο αναβάτες. Από την άλλη όμως, οι συνθήκες έχουν αλλάξει σημαντικά και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε μια μέση λύση. ”


Ο αθλητικός διευθυντής της Ducati, Paolo Ciabatti, δήλωσε ότι οι συζητήσεις με τους δύο αναβάτες θα ξεκινούσαν πριν από τον αρχή της σεζόν τον Μάρτιο.

“Πρέπει να ξεκινήσουμε να βλέπουμε την κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες», είπε. “Δεν πιστεύω παρθεί μια τελειωτική απόφαση τόσο νωρίς, αλλά σίγουρα είναι καλό να έχουμε μια σαφή εικόνα της κατάστασης”.

“Θα έχουμε ήδη μια σαφή ιδέα της κατάστασης τόσο με τον Andrea όσο και τον Jorge στις αρχές Μαρτίου, και στη συνέχεια, ανάλογα με την κατάσταση, θα προχωρήσουμε αναλόγως”.

Σχετικά Άρθρα