Dakar 2020 – Ειδική 9: Ζωντανή ενημέρωση – Wadi Al Dawasir > Haradh

Παρακολουθήστε την ζωντανή ενημέρωση του Dakar 2020

13:30 Ο Santolino εξέρχεται από τον αγώνα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Lorenzo Santolino δεν θα φτάσει στο τέλος του Ντακάρ. Ο επίσημος αναβάτης της Sherco, ο οποίος ήταν 16ος στην γενική κατάταξη σήμερα το πρωί, μεταφέρθηκε από την ιατρική ομάδα μετά από 350 χλμ., με πόνους κατά τη διάρκεια των κινήσεων όταν οδηγεί την μηχανή του.

13:15 Michek και Betriu στο τερματισμό

Ο Martin Michek και ο Jaume Betriu ολοκλήρωσαν τη ειδική, στη 13η και 14η θέση. Και οι δύο οδηγοί μάχονται από την αρχή στον αγώνα και διαχωρίζονται μόνο με 1’24 στη γενική κατάταξη, προς όφελος του Τσέχου αναβάτη!

12:45 Ο Quintanilla κερδίζει την ειδική

Ο Pablo Quintanilla έχει απολαύσει την καλύτερη του ειδική από την έναρξη του αγώνα και κέρδισε την ειδική με ένα προβάδισμα περίπου δύο λεπτών πάνω από τον Toby Price. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζει να ασκεί πίεση στον ηγέτη της γενικής κατάταξης Ricky Brabec, ο οποίος παρ ‘όλα αυτά κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά τελειώνοντας λιγότερο από 4 λεπτά πίσω από τον νικητή της ημέρας.

12:32 Barreda και Benavides τερματίζουν

Οι Joan Barreda και Kevin Benavides έχουν ολοκληρώσει την ειδική των 410 χιλιομέτρων. Ο Ισπανός είχε διαφορά 3 λεπτά από τον συμπαίκτη του από την αρχή και έδωσε μια σταθερή απόδοση σε αυτή τη ειδική, η οποία πρέπει να τον βάλει στην κορυφαία τριάδα της ημέρας. Για να ανακαλύψουμε, θα πρέπει να περιμένουμε την άφιξη του Pablo Quintanilla και Toby Price στην τελική γραμμή …

12:11 Ο Quintanilla είναι σε ρυθμό νίκη της ειδικής

Ο Pablo Quintanilla ψάχνει μια καλή θέση για να πάρει τη νίκη της πρώτης του ειδικής το 2020. Ο αναβάτης της Husqvarna, 2ος στην γενική κατάταξη, έχει ολοκληρώσει πρώτος τα 347 χλμ. Ωστόσο, ο Χιλιανός θα πρέπει να τα δώσει όλα, επειδή είναι μόλις 40 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Joan Barreda. Ο Toby Price ακολουθεί πίσω μόλις με 1’13 διαφορά.

11:35 Μια ομάδα έχει σχηματιστεί μπροστά

Μετά από 244 χιλιόμετρα ειδικής, η μάχη για τη νίκη είναι πιο ανοιχτή από ποτέ. Ο Pablo Quintanilla, ο Ricky Brabec, ο Joan Barreda και ο Toby Price χωρίζονται μεταξύ τους μόνο με 32 δευτερόλεπτα!

11:22 Ο Quintanilla παίρνει τον έλεγχο

Ο Pablo Quintanilla πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει τον Ricky Brabec και να ανεβαι στην γενική κατάταξη. Μέχρι στιγμής, ο Χιλιανός μετά από 244 χιλιόμετρα, είναι 5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Brabec!

11:09 Μικρή πτώση για τον Ben Young

Ο Ben Young, 63ος στην γενική κατάταξη σήμερα το πρωί, είχε σήμερα μια πτώση στο πρώτο μέρος της ειδικής. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οδήγησε το μισό του αγώνα με ένα σπασμένο χέρι στην πρώτη του συμμετοχή το περασμένο έτος μετά από μια πτώση στη ειδική 5!

10:19 Ο Franco Caimi στην ουδέτερη ζώνη

Ο Franco Caimi, ο κορυφαίος αναβάτης της Yamaha στην γενική κατάταξη στην ένατη θέση, έχει μια καλή αρχή στην ειδική. Ο Αργεντινός έφτασε στο ουδέτερο τμήμα στην τέταρτη θέση, 2’39 πίσω από τον Ricky Brabec.

10:00 ΤΟ Brabec οδηγεί ακόμα

Ο Ricky Brabec συνεχίζει να ηγείται μετά από 156 χιλιόμετρα και τώρα είναι 1’14 μπροστά από τον Pablo Quintanilla. Ο Toby Price παραμένει στην κορυφαία 3αδα, ακολουθώντας τον αμερικανικό με το 1’34.

09:43 Ο Benavides φτάνει στην ουδέτερη ζώνη

Ο Kevin Benavides είναι ο πρώτος αναβάτης για να φτάσει στο 34ο χλμ. στο ουδέτερο τμήμα της ειδικής, μετά από 156 χιλιόμετρα ειδικής. Κρατάει το ρυθμό με τον Joan Barreda και τον Matthias Walkner που ξεκίνησαν μετά από αυτόν το πρωί.

09:33 Ο Barreda πέφτει

Ο Joan Barreda ήταν λίγο πολύ επιθετικός στο πρώτο μέρος της ειδικής, με αποτέλεσμα μια μικρή πτώση. Ωστόσο, ο Ισπανός εξακολουθεί να συνεχίζει για τη νίκη σταδίου μετά από 100 χιλιόμετρα.

09:27 Ο Brabec είναι επικεφαλής

Ο Ricky Brabec πρώτος της γενικής κατάταξης,  τώρα οδηγεί την ειδική μετά από 104 χλμ. Ο Αμερικανός είναι 1 λεπτό μπροστά από τους Joan Barreda και Toby Price, πράγμα που σημαίνει ότι αποτρέπει τα σχέδια των αντιπάλων του που ήθελαν να ξανακερδίσουν τον χρόνο του!

09:10 Ένα κοπάδι από καμήλες στην ειδική

Ένα κοπάδι από καμήλες εμφανίστηκε σε ένα φαράγγι, στο 76ο χιλιόμετρο της ειδικής. Ευτυχώς, για την ασφάλεια των οδηγών, ένα από τα ελικόπτερα της οργάνωσης ήταν σε θέση να τα διασκορπίσει …

09:00 Ο Toby Price ταχύτερος αναβάτης

Ο Toby Price ήταν ο ταχύτερος αναβάτης μετά από 50 χλμ. Ο Αυστραλός έχει επιτύχει τον καλύτερο χρόνο, 37 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ricky Brabec. Ο Pablo Quintanilla και ο Joan Barreda είναι πίσω 1’21.

08:31 Η Laia Sanz στην εκκίνηση

Η Laia Sanz ετοιμάζεται να ξεκινήσει την ένατη ειδική του αγώνα. Η κορυφαία γυναίκα στον αγώνα μοτοσυκλετών βρίσκεται στην 18η θέση στη γενική κατάταξη, 2 ώρες και 52 λεπτά πίσω από τον ηγέτη στο δέκατο της Dakar.

08:17 Ο Brabec ξεκινά

Τώρα ο Ricky Brabec ξεκίνησε την ένατη ειδική του αγώνα στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Luciano Benavides. Αυτή η θέση είναι ιδανική για τον Αμερικανό, με τον Toby Price και τον Pablo Quintanilla να ξεκινούν αργότερα και να εκμεταλλευτεί τις διαδρομές που άφησαν οι πρώτοι αναβάτες.

08:01 Ο Benavides ανοίγει τον δρόμο

Ο Kevin Benavides ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε την ειδική της ημέρας αφού ολοκλήρωσε τα 450 χιλιόμετρα από το στάδιο σύνδεσης σήμερα το πρωί. Ο Αργεντινός ξεκίνησε 3 λεπτά μπροστά από τον Joan Barreda ο οποίος με τη σειρά του ακολούθησε 3 λεπτά αργότερα ο Matthias Walkner.

DAKAR 2020 ΕΙΔΙΚΗ 9
ΣΤΑΔΙΟ 9 – Ντακάρ 2020
14 Ιανουαρίου
Wadi Al Dawasir > Haradh
886 km συνολικά – 410 km ειδική

Μετα από μια βαριά μέρα πένθους στο Ντακάρ και την ημέρα που αφιέρωσαν οι αναβάτες των μοτοσυκλετών και των Quad για να θρηνήσουν τον αδικοχαμένο οδηγό Paolo Goncalves, σήμερα θα συνεχίσουν τον δύσκολο αγώνα, για να τερματίσουν όπως θα έκανε και ο φίλος τους και ανταγωνιστής τους Πορτογάλος οδηγός της Hero!

Σήμερα, οι συμμετέχοντες ξεκινούν στο μακρύτερο στάδιο της φετινής έκδοσης και ξεκινούν σε νέα περιοχή.

Θα ξεκινήσουν από το  Wadi Al-Dawasir στα ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας την ένατη ημέρα και θα κάνουν συνολικά 891 χιλιόμετρα, με τα 410 από αυτά να είναι η ειδική διαδρομή με  μεγάλη ποικιλία επιφανειών.

Ο προορισμός θα είναι το χωριό Haradh. Ο τόπος αυτός αφορά το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τη γεωργία, ενώ στην περιοχή Haradh βρίσκονται εκατοντάδες εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μετά από ένα πολύ μεγάλο στάδιο σύνδεσης, η ειδική σκηνή ξεκινάει στην άκρη των βουνών. Στη συνέχεια, η διαδρομή οδηγεί σε πολύ σκληρό έδαφος, στα οποία πρέπει πάντα οι οδηγοί να διατηρήσουν την συγκέντρωση τους.

Εκτός από περίπου το 40% άμμο και αμμόλοφους, το ποσοστό του σκληρού εδάφους είναι πάνω από το ένα τρίτο (35%) της ειδικής που πρέπει να ολοκληρωθεί. Πολλές πέτρες (24%) θα αναγκάσουν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η 42η έκδοση του Ράλι Ντακάρ θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Διαδρομές Συμμετοχές LIVE Ανασκοπήσεις ΚατάταξηVideoΦωτο Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2020 !

Σχετικά Άρθρα