Μπορεί ο Petrucci να κερδίσει στην Catalunya τον αγώνα και μια ανανέωση σύμβασης ?

Έχει γίνει κάτι σαν «παράδοση» τα τελευταία δυο χρόνια όταν η Ducati κερδίζει στο Mugello, κερδίζει επίσης και στη Καταλονία στην Βαρκελώνη.

Ο Andrea Dovizioso το 2017 και ο Jorge Lorenzo το 2018 κέρδισαν και τους δυο συνεχόμενους αγώνες σε Mugello και Catalunya.

Έτσι, το 2019 θα μπορούσε να είναι η σειρά του Danilo Petrucci να κάνει το ίδιο, αλλά το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει είναι , θα εχει το ελεύθερο από την ομάδα ο Petrucciμ να νικήσει τον Dovi, ενώ δεν έχει ακόμα υπογράψει με την Ducati για το 2020;

Αυτό προκύπτει έντονα  μετά την τελευταία νίκη του Ιταλού, όταν ο αναβάτης έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από τον ομόσταυλό του, που του στέρησε βαθμούς, αλλά όπως και το γεγονός ότι Petrucci εξακολουθεί να είναι χωρίς σύμβαση για το 2020, και με τόσο πολύ λίγες διαθέσιμες θέσεις.

Ο Danilo ήταν επίσης πολύ σαφής στις συνεντεύξεις μετά από την πρώτη του νίκη στο MotoGP: «Έχω επιτύχει το όνειρό μου, τώρα θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Dovizioso για το πρωτάθλημα».

Αυτή η δήλωση όμως θα μπορούσε να διαβαστεί και με έναν διαφορετικό τρόπο, όπως ο εξής: «Τώρα που έχω αποδείξει ότι μπορώ να κερδίσω και αξίζω την ανανέωση της σύμβασης, θα χρησιμοποιήσω την ταχύτητά μου για να βοηθήσω τον Dovizioso, για αυτό κάντε την ανανέωση του συμβολαίου μου.»

Για το λόγο αυτό, ο αγώνας στην Καταλονία μπορεί να αποτελέσει ορόσημο μεταξύ των δύο οδηγών, αφού ο Petrux θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ο τέλειος συμπαίκτης και σε αντάλλαγμα, να λάβει (ίσως) την επέκταση του συμβολαίου. Το ερώτημα είναι – αυτό θα έρθει πριν ή μετά τη Βαρκελώνη;

Εν τω μεταξύ, η μακρόχρονη εμπειρία λέει ότι όταν δύο ομόσταυλοι παλευουν με την ίδια μηχανή ο ένας τον άλλο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα για ένα ατυχές αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα