Απόλυτη κυριαρχία Bautista με την τρίτη νίκη στο Aragon

Σε έναν ακόμα μοναχικό αγώνα εξελίχθηκε ο 3ος αγώνας για τον Ισπανό Alvaro Bautista στο Aragon, αφού τερμάτισε με άνεση στην πρώτη θέση κάνοντας το απόλυτο 9 νίκες σε 9 αγώνες!

Αήττητος φεύγει και από την Ισπανία, ο οδηγός της Ducati μετά και τον 3ο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος, χωρίς να μπορεί κανείς να τον πλησιάσει!

Στον 3ο αγώνα του γύρου της Αραγωνίας ο Ισπανός είχε την απόλυτη κυριαρχία από τα δοκιμαστικά, χρονομετρημένα και μέχρι και τον τελευταίο αγώνα!

Η μεγάλη μάχη του 3ου αγώνα δόθηκε μεταξύ τεσσάρων οδηγών για την 2η θέση και το βάθρο. Η μάχη  μεταξύ των Rea, Davies, Haslam και Loews, μια μάχη που κράτησε ψηλά την αγωνία και το ενδιαφέρον με μάχες σώμα με σώμα!

Η δεύτερη θέση άλλαξε πολλές φορές μεταξύ των τεσσάρων οδηγών, με τον Jonathan Rea να κάνει ένα φοβερό αγώνα και να κερδίζει την 2η θέση τελικά στον τελευταίο γύρο, αφού ο Davies που οδήγησε στην 2η θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν μπόρεσε να απαντήσει στην δυνατή θέληση του Βρετανού της Kawasaki.

Το βάθρο συμπλήρωσε όπως και στον πρώτο αγώνα ο Chaz Davies κάνοντας το 1-3 για την Ducati για δεύτερη φορά φέτος!

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Leon Haslam που δεν κατάφερε να νικήσει τον ομόσταυλό του!

Στην 5η θέση έμεινε ο Alex Loews που στους τελευταίους γύρους δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την μάχη για το βάθρο, παρόλο που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν εκεί !

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Eugene Laverty με ένα ακόμα Ducati και ως κορυφαίος οδηγός ανεξάρτητης ομάδας!

Ο Jordi Torres με ένα Kawasaki ακόμα τερμάτισε στην 7η θέση, μπροστά από τον  Michael Van Der Mark που τερμάτισε στην 8η θέση!

Στην 9η θέση τερμάτισε ο Michael Ruben Rinaldi, μπροστά από τον Sandro Cortese που συμπλήρωσε την κορυφαία 10αδα!

Με την ένατη νίκη ο Bautista, συγκεντρώνει ήδη 186 βαθμούς στο πρωτάθλημα και εχει πλεονέκτημα 39 βαθμών πάνω από τον Jonathan Rea , ο οποίος ήταν δεύτερος και στους εννέα αγώνες της σεζόν έως τώρα!

Με αυτήν την νίκη του Bautista ισοφαρίζει το ρεκορ του Neil Hodgson, δηλαδή να κερδίσει τους πρώτους εννέα αγώνες της σεζόν, καθώς επίσης δίνει στην Ducati την 350η της νίκη στα WorldSBK, που την κάνει την ποιο επιτυχημένη μάρκα στην ιστορία των αγώνων WSBK.

Την επόμενη εβδομάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike επιστρέφει στο Assen, όπου θα δούμε ενδεχομένως να εφαρμόζεται ο πρώτος περιορισμός στροφών για το Panigale (που εκτιμάται ότι θα είναι κατά 250).

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ WSBK 2019