Απογοήτευση για την Musashi RT HARC-PRO στην Suzuka μετά την πτώση του Stoner

Μετά από δύο συνεχόμενες νίκες στον 8ωρο της Suzuka το 2013 και το 2014, η μοτοσυκλέτα της ομάδας Musashi RT HARC-PRO με το νούμερο 634, ξεκίνησε τον  φετινό αγώνα από την τρίτη θέση στο grid, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

suzuka-8-2015r

Ο Takumi Takahashi, ο 24χρονος Ιαπωνας, ήταν ο πρώτος αναβάτης στην πίστα και είχε εμπλακεί σε μια συναρπαστική μάχη στην κορυφή. Μετά από 24 γύρους, μπήκε στα πιτς στην 2η θέση και ο  δύο φορές Πρωταθλητής MotoGP, 29χρονος Αυστραλός, Casey Stoner ανέλαβε τα ηνία. Ο Stoner ανέβηκε αμέσως στην 1η θέση στο πρώτο γύρο του μετά την αλλαγή, αλλά, δυστυχώς, ειχε μια σφοδρή πτώση στην φουρκέτα και ο αγώνας τελείωσε για την ομάδα.

suzuka-8-2015c1

Ο Casey μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο όπου επιβεβαιώθηκε ότι είχε σπάσει την δεξιά ωμοπλάτη του και έσπασε το αριστερό του αστράγαλο.

stoner-suzuka-8-2015

Η ομάδα έπρεπε να περιμένει μέχρι το τέλος του αγώνα για να πάρει την μηχανή για να μπορούσαν να εξετάσουν  το τι προκάλεσε το ατύχημα.
Μαζί με το προσωπικό της HRC, η ομάδα έλεγξε την μοτοσυκλέτα και επιβεβαίωσε από τα στοιχεία ότι το γκάζι ήταν 26 βαθμούς ανοιχτό πριν από τη συντριβή. Δεν ήταν σαφές για ποιο λόγο συνέβη αυτό να κολλήσει το γκάζι και έτσι τώρα η μηχανή θα σταλεί στο HRC για μια πλήρη επιθεώρηση. Το HRC θα κοινοποιήσει τα πορίσματα στα μέσα ενημέρωσης, όταν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

suzuka-8-2015off [youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=pq_I0qkw7pE”]

Shigeki Honda, Αγωνιστικός Διευθυντής

“Ο Casey Stoner ενθάρρυνε όλη την ομάδα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας στη Suzuka. Επέδειξε επιθετική οδήγηση για να αναρριχηθεί στην 1η θέση νωρίς στον αγώνα, αλλά δυστυχώς είχε πτώση.  Ως αποτέλεσμα, χάσαμε μια ευκαιρία για τρεις συνεχόμενες νίκες, αλλά αυτός είναι ο 8ωρος της Suzuka,  όλα μπορούν να συμβούν. Εκφράζω την εκτίμησή μου σε όλους τους φίλους μας και ευχόμαστε στο Casey ταχεία ανάρρωση. Θα επιστρέψουμε την επόμενη χρονιά! ”

suzuka-8-2015gg

Ο Casey Stoner

“Είμαι πραγματικά απογοητευμένος που ο 8ωρος της Suzuka έληξε έτσι. Είχαμε κάνει πολλή δουλειά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων για να εξοικειωθούμε με την μηχανή και την πίστα και να βρούμε μια ρύθμιση που έκανε όλους μας πολύ άνετα. Πραγματικά ένιωσα ότι ο αγώνας και όλα είχαν πάει όπως τα είχαμε σχεδιάσει μέχρι τώρα, ήμασταν πολύ χαλαροί και άνετοι. Δυστυχώς, ένα μηχανικό πρόβλημα με το γκάζι που κόλλησε την ώρα που έστριβα για να πάω  στην φουρκέτα. Ερχόμουν με πολύ ταχύτητα, προσπάθησα να επιβραδύνω περισσότερο, με τον συμπλέκτη αλλά ήμουν με κατεύθυνση προς τον τοίχο και έτσι αποφάσισα να το στρίψω για να μη χτυπήσει το φράγμα, αλλά, δυστυχώς ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό, τι φαινόταν και βγήκαμε από αυτό με ένα σπασμένο οστό στον αστράγαλο και σπασμένη ωμοπλάτη. Θέλω να πω ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, τον Michael van der Mark και τον Takumi Takahashi, – έχουν κάνει φανταστική δουλειά αυτές τις εβδομάδες και αυτό το Σαββατοκύριακο ιδιαίτερα. Και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα για την όλη προσπάθεια κατέβαλε, για τον επαγγελματισμό τους , ήταν εξαιρετική και απόλαυσα πραγματικά να δουλεύω μαζί τους. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορέσαμε να επιτύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα που πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε. ”

suzuka-8-20155

Takumi Takahashi

“Δεν είχαμε την καλύτερη αίσθηση σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αγώνα και άρχισε τον αγώνα με ορισμένα ζητήματα ρύθμισης. Στο όριό μου, είχα ακόμα κάποια προβλήματα εγκατάστασης και ήμουν αναγκασμένος να κρατήσει πίσω ελαφρώς. Ήθελα να είναι στο μπροστινό μέρος, στο τέλος της θητείας μου, αλλά δεν μπορούσα να κάνω αυτό καθώς ήταν πολύ μεγάλο κίνδυνο της συντριβή. Λυπάμαι για Casey. Εξακολουθώ να έχω το τελευταίο μισό της σειράς αγώνα δρόμου Όλα τα υπόλοιπα Ιαπωνία και τώρα ανυπομονώ να το επόμενο έτος Suzuka 8 ώρες αγώνα. ”

suzuka-8-2015f

Ο Michael van der Mark

“Σήμερα ήταν ένας απογοητευτικός αγώνας. Νομίζω ότι είχαμε ένα ισχυρό ρυθμό σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες και ένα καλό αποτέλεσμα ήταν σίγουρα δυνατό, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στους αγώνες. Ο Casey ήταν πραγματικά άτυχος με τη συντριβή. Ελπίζω ότι θα είναι καλά σύντομα. ”

suzuka-8-2015CVCV suzuka-8-2015SSS suzuka-8-2015BVC suzuka-8-2015VCVCVC suzuka-8-2015c1 suzuka-8-20153 suzuka-8-20152 suzuka-8-2015st

Σχετικά Άρθρα