Απεβίωσε ο Arlen Ness, ο βασιλιάς του Custom – R.I.P.

Το θάνατο του 80χρονου Arlen Ness ανακοίνωσε η οικογένεια του μέσω της σελίδα του στο Facebook στις 22 Μαρτίου 2019.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε ότι ο Arlen Ness ο οραματιστής, ο αγαπημένος σύζυγος, ο πατέρας, ο παππούς και ο ηγέτης της οικογένειάς μας απεβίωσε χθες το βράδυ 22 Μαρτίου 2019. Ο Arlen πέθανε ήσυχα στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα πρόσωπα, μετά από μια δημιουργική και εμπνευσμένη ζωή που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.»

Ο Arlen Ness που γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1939, έγινε ένας γίγαντας στον χώρο της Custom μοτοσυκλέτας και κέρδισε τον σεβασμό και την αναφορά ως ο βασιλιάς των Custom μοτοσικλετών.

Εκτός από την εταιρία του Arlen Ness Motorcycles στο Δουβλίνο της Καλιφόρνιας, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970, ο Ness είχε μια εποικοδομητική σχέση με τις μοτοσικλέτες Victory. Μια σειρά μοτοσυκλετών Arlen Ness Victory Special Edition ενίσχυσε την αξιοπιστία της μάρκας της Μινεσότα το 2000. Το 2016, ο Ness κέρδισε το βραβείο Sturgis Lifetime Achievement Award . Ο Ness μπήκε στο AMA Motorcycle Hall of Fame το 1992.

Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του Arlen ήταν η σύζυγός του 59 ετών Beverly, τα παιδιά του, τα εγγόνια, οι φίλοι του και οι μοτοσικλέτες. Ο Arlen είπε κάποτε ότι «η μοτοσικλέτα ήταν μια μεγάλη διαδρομή … όλη μου η ζωή από τότε που οδήγησα μοτοσικλέτα ήταν υπέροχη. Έχω συναντήσει τόσα πολλά ωραία άτομα. Φίλοι σε όλο τον κόσμο …. Μπορούμε να πάμε σχεδόν παντού και να μείνουμε με φίλους. Ήταν σπουδαίο.»

Ο γιος του Ness, Cory και ο εγγονός Zach είναι επίσης γνωστοί κατασκευαστές μοτοσικλετών.

Σχετικά Άρθρα