Andrea Dovizioso: «Αν ο Lorenzo είναι πιο ανταγωνιστικός, η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει»

Ο Andrea Dovizoso μίλησε για την σεζόν του 2018 στην παρουσίαση της Ducati. Πλέον ο Ιταλός είναι ένα απο τα φαβορί για να αγωνιστεί για τον Τίτλο, μια κατάσταση με την οποία παραδέχεται ότι αισθάνεται άνετα. Επιπλέον, ο αναβάτης της κόκκινης μάρκας αγγίζει θέματα όπως η περσινή σεζόν, τη τεχνική πτυχή της Desmosedici, την φετινή σεζόν και το μέλλον, με τις διαπραγματεύσεις τους.


Ο Andrea Dovizioso θα ξεκίνησει την έκτη του σεζόν με την Ducati.”Στην Ducati κάνουν τεράστια άλματα για να ανταγωνιστούν τους Ιάπωνες γίγαντες. Η νίκη με το κόκκινο χρώμα είναι διαφορετική. Πολλοί ήρθαν εδώ , χωρίς αποτελέσματα και στη συνέχεια έφυγαν “, δήλωσε ο Dovi στο GPOne.

O Dovizioso δεν δίστασε να επισημάνει ποιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τους όλα αυτά τα χρόνια, “Οι περιορισμοί μας είναι σαφείς και η ταχύτητα στο κέντρο της στροφής είναι το βασικότερο, με το οποίο παλεύουμε χρόνια”.

“Είμαστε σίγουρα ανάμεσα στους υποψηφίους για τον Τίλτο το 2018. Ξέρω ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας, τόσο οι αναβάτες όσο και οι μοτοσυκλέτες. Τα τελευταία τρία χρόνια, το επίπεδο του ανταγωνισμού στο MotoGP έχει γίνει πολύ υψηλό, υπάρχουν πολλοί οδηγοί που μπορεί να κερδίσουν έναν αγώνα”.
Ο Dovizioso όταν μιλάει για το στόχο του, να αγωνιστεί για τον τίτλο, ο ίδιος ξέρει τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις για να επιτευχθεί: “Για να θέσεις ως στόχο τον Τίτλο θα πρέπει να είσαι στο βάθρο σε κάθε αγώνα ή τουλάχιστον να είσαι μεταξύ των κορυφαίων πέντε. Πέρυσι είχαμε προβλήματα σε μερικές πίστες, στα οποία ήμουν έβδομος ή ένατος. Αυτό δεν συνέβη με τον Marquez. ”


Ο Dovizioso σίγουρα είναι φαβορί για τον Τίτλο, μια κατάσταση που ο Ιταλός αναβάτης θεωρεί ένα ωραίο συναίσθημα που είχε χάσει τα τελευταία χρόνια. “Σε αυτή την κατάσταση αισθάνομαι άνετα, δεν νιώθω νευρικός, όπως πέρυσι, όταν αγωνίζομαι για τον Τίτλο. Στην καριέρα μου, από τα minibike, έχω πάντα συνηθίσει να είμαι στην κορυφή και τώρα νιώθω ότι είμαι στο σωστό μέρος για μένα. ” Ωστόσο, οι αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του οδηγού και της μοτοσικλέτας, και ότι πέρυσι ήταν απλά μια φωτοβολίδα είναι κάτι που συζητιέται. Ο ίδιος απαντά:  “Αυτά τα αποτελέσματα ήταν αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής δουλειάς, ξέρουμε γιατί είμαστε γρήγοροι και δεν ανησυχώ για τη δυνατότητα να το επαναλάβω”.

Ο Ιταλός ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την σχέση του με τον Jorge Lorenzo “Μέχρι τώρα η σχέση μας δεν έχει αλλάξει, είμαστε ο καθένας επικεντρωμένος στην δουλειά μας. Γνωρίζω καλά τον Jorge, ξέρω πόσο δυνατός είναι και ελπίζω ότι θα παλέψει για το πρωτάθλημα. Αν είναι πιο ανταγωνιστικός, η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει “.

Τα αποτελέσματα του Dovizioso το 2017 αντιπροσωπεύει μια αύξηση το κασέ του, η οποία θα επηρεάσει την ανανέωση του συμβολαίου του με την Ducati: “Προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος στις χειμερινές δοκιμές και τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τη Ducati για το μέλλον, αν και νομίζω ότι σύντομα θα το κάνουμε”.

“Αυτή η χρονιά θα είναι πολύ σημαντική από αυτή την άποψη, ίσως ακόμη περισσότερο από ό, τι ήταν το 2015. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις, ο Marquez θα μπορούσε να αποφασίσει να φύγει από την Honda και ο Valentino να αποσυρθεί, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει, και μετά είμαι και γω, η αξιολόγηση μου έχει αλλάξει “.

Σχετικά Άρθρα