Ανασκόπηση της 7ης τραγικής ημέρας του Dakar 2020 που σημαδεύτηκε από τον θάνατο του Paulo Gonçalves

Το Ντακάρ στην 8η ημέρα του και στην 7η ειδική βρέθηκε, να θρηνεί τον χαμός ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους του Ντακάρ τα τελευταία 13 χρόνια!

Ο Paulo Gonçalves, πέθανε μετά από μια πτώση που έγινε στο 276ο  χιλιόμετρο στην σημερινή ειδική.

Οι διοργανωτές έλαβαν την κλήση έκτακτης ανάγκης στις 10:08 π.μ. τοπική ώρα και οκτώ λεπτά αργότερα το ελικόπτερο διάσωσης βρισκόταν στη θέση του ατυχήματος, όπου διαπίστωσαν ότι ο Gonçalves, δεν είχε τις αισθήσεις του μετά από καρδιακή ανακοπή.

Οι διασώστες άρχισαν αμέσως μέτρα ανάνηψης, ενώ στη συνέχεια ο Πορτογάλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Layla, όπου οι γιατροί ήταν δυστυχώς μόνο σε θέση να διαπιστώσουν επίσημα τον θάνατο του βετεράνου του Ντακάρ.

Αρκετοί αναβάτες σταμάτησαν να βοηθήσουν τον Goncalves, συμπεριλαμβανομένων των Benavides, Toby Price και Stefan Svitko.

DAKAR 2020 ΕΙΔΙΚΗ 7

ΣΤΑΔΙΟ 7 – Ντακάρ 2020
12 Ιανουαρίου
Riyadh -> Wadi Al Dawasir
741 km συνολικά – 546 km ειδική

Ο Kevin Benavides κέρδισε τη νίκη στην έβδομη ειδική του Ράλι Ντακάρ, παρόλο που τερμάτισε δεύτερος!

Ο οδηγός της Honda, , είχε οδηγήσει τη 7η ειδική από το Riyadh στο Wadi Al Dawasir την Κυριακή μέχρι το276ο χιλιόμετρο όπου σταμάτησε να βοηθήσει τον άτυχο Goncalves μετα την θανατηφόρο πτώση του!

Ο Benavides είχε αρχικά τερματίσει δεύτερος με 6m35s πίσω από τον συμπαίκτη του Joan Barreda , αλλά λόγω του ότι σταμάτησε να βοηθήσει τον Paulo Goncalves μετά από τη θανατηφόρα συντριβή του, η διοργάνωση αφαίρεσε τον συγκεκριμένο χρόνο και έτσι τελικά τερμάτισε πρώτος βάση χρόνου με 1m23s μπροστά από τον Joan Barreda.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αργεντινός αναβάτης, κερδίζει την πρώτη νίκη του στο Ντακάρ μπροστά από τον Barreda, με τον οδηγό της KTM Matthias Walkner που τέλειωσε τρίτος.

Ο Ricky Brabec που είναι πρώτος της γενικής, τερμάτισε πέμπτος πίσω από τον αναβάτη  της KTM, Benavides Luciano.

Ο Price, ο οποίος είχε χάσει περισσότερο από μία ώρα και 20 λεπτά καθώς βοήθησε την ιατρική ομάδα στο σημείο της συντριβής του Goncalves, τερμάτισε τελικά μετα την αφαίρεση του χρόνου στάσης με 7m57s πίσω από τον Benavides, τοποθετώντας τον έβδομο της ημέρας και τον έφερε στην τέταρτη θέση γενικής.

Μετά την μέρα ξεκούρασης ήρθε η 7η ειδική που σημαδεύτηκε από τον θάνατο του Πορτογάλου οδηγού της Hero, Paulo Gonçalves.

Έτσι λόγω του τραγικού αυτού περιστατικού και μετά τη συνάντηση με τους αναβάτες αλλά και μαζί με ολόκληρη την οικογένεια των μοτοσικλετιστών, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν την 8η ειδική για την κατηγορία μοτοσικλετών και Quad, διαδρομή που θα γίνονταν σε βρόχο γύρω από το Wadi Al-Dawasir, και έτσι οι αναβάτες θα έχουν στο χρόνο τους να θρηνήσουν τον φίλο τους.

Ολόκληρη η οικογένεια του Ντακάρ θα συναντηθεί για να τιμήσει τον Paulo Gonçalves, μια  αγαπημένη φιγούρα του Ράλλυ, που ήταν εξαιρετικά σεβαστός από αμφότερους τους βετεράνους και τους λιγότερο έμπειρους οδηγούς που θαύμαζαν και εμπνεύστηκαν από αυτόν.

Διαδρομές Συμμετοχές LIVE Ανασκοπήσεις ΚατάταξηVideoΦωτο Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2020 !

Σχετικά Άρθρα