Ανασκόπηση 9ης ειδική του Dakar 2020 με νικητή τον Pablo Quintanilla

ΣΤΑΔΙΟ 9 – Ντακάρ 2020 – 14 Ιανουαρίου
Wadi Al Dawasir > Haradh – 886 km συνολικά – 410 km ειδική

1. Pablo Quintanilla
2. Toby Price
3. Joan Barreda

Μετά από μια βαριά μέρα πένθους στο Ντακάρ και την ημέρα που αφιέρωσαν οι αναβάτες των μοτοσυκλετών και των Quad για να θρηνήσουν τον αδικοχαμένο οδηγό Paolo Goncalves, σήμερα συνέχισαν τον δύσκολο αγώνα, για να τερματίσουν όπως θα έκανε και ο φίλος τους και ανταγωνιστής τους Πορτογάλος οδηγός της Hero!

Μετά από μια μη προγραμματισμένη μέρα χωρίς αγώνα, δεν ήταν εύκολο για πολλούς οδηγούς να καβαλήσουν και πάλι τη μοτοσυκλέτα τους για την ένατη ειδική του Ράλλυ Dakar 2020 σήμερα Τρίτη μετά τον τραγικό χαμό του Paulo Goncalves την Κυριακή.

Ο Pablo Quintanilla πήρε τη νίκη της 9ης ειδικής και την πρώτη νίκη για την  Husqvarna στο Ράλι Ντακάρ του 2020, ενώ ο ηγέτης της γενικής Ricky Brabec τερμάτισε τέταρτος με λιγότερο από τέσσερα λεπτά διαφορά.

Το πρωί του αγώνα ο Kevin Benavides (Honda), ξεκίνησε πρώτος μαζί με την Toby Price ( Red Bull KTM ), την ειδική των 415 χλμ. Οι δυο αυτοί οδηγοί ήταν οι δυο πρώτοι που σταμάτησαν να βοηθήσουν τον άτυχο Πορτογάλο οδηγό.

Στο δεύτερο σημείο ελέγχου, μετά από 104 χιλιόμετρα, ο ταχύτερος χρόνος ήταν του Ricky Brabec (Honda), τον οποίο ακολούθησε σε δύο λεπτά ο Joan Barreda , ο Price και ο Pablo Quintanilla ( Husqvarna ). Ο Benavides , ο Franco Caimi ( Yamaha ) και ο Matthias Walkner ( Red Bull KTM ) έχασαν τρία λεπτά .

Ένα κοπάδι από καμήλες που εμφανίστηκε σε ένα φαράγγι, στο 76ο χιλιόμετρο της ειδικής, ευτυχώς, για την ασφάλεια των οδηγών, δεν στάθηκε εμπόδιο αφού ένα από τα ελικόπτερα της οργάνωσης ήταν σε θέση να τις διασκορπίσει …

Τα τελευταία 60 χλμ μέχρι τον τερματισμό στο Haradh δεν ήταν τίποτα λιγότερο από τη νίκη της σκηνής που ο Quintanilla και ο Barreda δεν είχαν ακόμα φέτος στη συλλογή τους. Οι τέσσερις πρώτοι ήταν μέσα σε 2 λεπτά , καθένα από αυτούς θα μπορούσε να πάρει την νίκη. Στο τέλος, η Husqvarna γιόρτασε την πρώτη νίκη της με τον Quintanilla . Για την Red Bull KTM , ο Toby Price πήρε τη δεύτερη θέση. Ο καλύτερος οδηγός της Honda ήταν ο Joan Barreda .

Η ειδική των 476 χιλιομέτρων μεταξύ του Wadi ad-Dawasir και του Haradh ήταν μια απόλυτα αμφισβητούμενη υπόθεση, καθώς τέσσερις αναβάτες ήταν μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό διαφορά σε διάρκεια 300 χιλιομέτρων.

Ο Quintanilla ήταν μπροστά από την μέση περίπου και μετα υπό την πίεση του Price με την ΚΤΜ και τα δυο Honda των Joan Barreda και του Brabec.

Αλλά ήταν το τελευταίο τμήμα της σκηνής όπου η Quintanilla ήταν σε θέση να ανοίξει λίγο την διαφορά και να κερδίσει τελικά την ειδική με διαφορά 1m54s από τον Price που  εξασφάλισέ την δεύτερη θέση.

Ο Barreda, παρά τη μικρή πτώση του κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση.

Ο Brabec ήταν τέταρτος αλλά εξακολουθεί να έχει ένα προβάδισμα 20΄ 53΄΄ μπροστά από τον Quintanilla στη γενική κατάταξη, και τους Price και Barreda να κινούνται στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, ενώ ο Jose Ignacio Cornejo κλείνει την πρώτη 5αδα με 3 Honda μέσα στην κορυφαία ομάδα.

Ο Ross Branch (KTM) ήταν αυτός που τερμάτισε σήμερα 5ος και ακολούθησαν οι αδελφοί Benavides, με τον Kevin (Honda) να ξεπερνάει ελαφρώς τον Luciano (KTM).

Ο Matthias Walkner έχασε δυόμισι λεπτά ακριβώς στην αρχή της ειδικής και ενώ ο αναβάτης της KTM έμεινε σε καλό ρυθμό για μεγάλο μέρος της ειδικής, έπεσε στα οκτώ λεπτά πίσω λίγο πριν το τέλος και τώρα είναι 37 λεπτά μακριά από τον ηγέτη της γενικής με τρείς ειδικές να απομένουν.

Η Laia Sanz τερμάτισε στην 23η θέση. Μια δύσκολη μέρα για όλους τους αναβάτες, με τεχνικές διαδρομές πριν την ειδική. Η Laia ολοκλήρωσε την ειδική των 410 χιλιομέτρων σε χρόνο τριών ωρών και 48 λεπτών και τώρα βρίσκεται στην 17η θέση στην γενική, Η Laia σήμερα επέλεξε τη στρατηγική «χωρίς κίνδυνο»

QUAD

O Casale πήρε την νίκη πάνω στο νήμα!

Ακριβώς στο τερματισμό τα τελευταία χιλιόμετρα, ο Ignacio Casale κατάφερε τελικά να κερδίσει την ειδική και κέρδισε την τέταρτη νίκη του το 2020, τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπατριώτη του, Giovanni Enrico. Ο Alexandre Giroud ολοκληρώνει την κορυφαία 3αδα, μόλις 11 δευτερόλεπτα πίσω, αλλά έλαβε 15 λεπτά ποινή.

Διαδρομές Συμμετοχές LIVE Ανασκοπήσεις ΚατάταξηVideoΦωτο Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2020 !

Σχετικά Άρθρα