Ανασκόπηση 5ης ημέρας Dakar 2020 με νικητή τον Toby Price

ΣΤΑΔΙΟ 5 – Ντακάρ 2020 – 9 Ιανουαρίου
Al-`Ula > Ha’il
564 km συνολικά – 353 km ειδική

1. Toby Price
2. Pablo Quintanilla
3. RAndrew Short

Ο Toby Price κερδίζει τη νίκη του δεύτερου σταδίου του 2020, ακολουθούμενη από το ντουέτο Husqvarna Quintanilla και Short. Ο Sam Sunderland είναι εκτός δράσης λόγω ατυχήματος.

Ο Toby Price ήταν ο πρωταγωνιστής της 5ης μέρας του Ντακάρ και καταφέρνει να εξασφαλίσει τη δεύτερη νίκη του 2020, ανακτώντας αρκετό έδαφος έναντι του πρώτου στην γενική!

Η 5η μέρα είχε κρύο το πρωί, με μόλις 3 βαθμούς θερμοκρασία λίγο πριν την αναχώρηση των μοτοσυκλετών. Και σήμερα σε αντίθεση με άλλες φορές, το roadbook διανεμήθηκε λίγο πριν από την αναχώρηση. Για άλλη μια φορά, όσοι ξεκινούν μπροστά δεν είναι ιδιαίτερα ευνοημένοι. Ο Cornejo, ο νικητής της 4ης ειδικής έφυγε για πρώτη φορά μπροστά από όλους. Όλοι στο πρώτο μέρος ήταν μάλλον επιφυλακτικοί, ενώ κάποιος έκανε τη διαφορά αργότερα.

Ο Toby Price ξεκίνησε έκτος και είχε το προνόμιο να ακολουθήσει τα ίχνη εκείνων που προηγήθηκαν, καταφέρνοντας  να πάρει το προβάδισμα μετά από περίπου 50 χλμ. της ειδικής. Από εκείνη την ώρα δεν έχασε καθόλου έδαφος, κερδίζοντας έτσι τη δεύτερη νίκη για φέτος.

Toby Price: «Ήταν μια καλή μέρα για μένα σήμερα – έχουμε δει μια μεγάλη αλλαγή στο σκηνικό με το τελευταίο μισό της ειδικής στους αμμόλοφους. Έβαλα το κεφάλι μου κάτω από την αρχή και έκανα κάποια καλή πρόοδο, αν και ήταν λίγο δύσκολο εκεί έξω σήμερα.  Θα ήθελα να ευχηθώ στον Σαμ το καλύτερο μετά την πτώση του σήμερα και  ελπίζω ότι θα ξαναγυρίσει στη μοτοσικλέτα ξανά σύντομα ».

Οι δυο οδηγοί της Husqvarna εναλλάσσονταν σε όλη την διαδρομή, τερματίζοντας 2ος στο τέλος ο Pablo Quintanilla με  1 ’12 ” πίσω από τον πρώτο, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Andrew Short με 2′ 31″ πίσω από την κορυφή.

Οι Benavides και Cornejo, οι οποίοι άνοιξαν το δρόμο σήμερα, ήταν 12 και 14 λεπτά μακριά από το ρυθμό του πρώτου αντίστοιχα.

Ο Matthias Walkner (KTM) και ο Joan Barreda (Honda) τώρα απέχουν περισσότερο από 30 λεπτά πίσω από τον Brabec στην έκτη και την έβδομη θέση.

Άλλη μια δραματική εξέλιξη στο Dakar 2020 είχαμε μετά τον Adrien Van Beveren και τον Xavier de Soultrait.

Αυτή την φορά ένα μεγάλο φαβορί, ο αναβάτης της εργοστασιακής ΚΤΜ, Sam Sunderland αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα μετά από μια σοβαρή πτώση που είχε μετά από 187 χιλιόμετρα της ειδικής.

Ο Άγγλος, ο οποίος κέρδισε το Ντακάρ το 2017, έχει τραυματίσει την πλάτη του και τον αριστερό του ώμο και μεταφέρθηκε από την ιατρική ομάδα.

QUAD

Ο Romain Dutu κέρδισε τελικά την 5η ειδική, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο Dakar, με μόλις 47 δευτερόλεπτα διαφορά, μετά από μια υπέροχη μονομαχία με τον Alexandre Giroud.

Ο Ignacio Casale, τερμάτισε τρίτος και, εξακολουθεί να έχει ένα ισχυρό προβάδισμα στην γενική.

Διαδρομές Συμμετοχές LIVE Ανασκοπήσεις ΚατάταξηVideoΦωτο Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2020 !

Σχετικά Άρθρα