Αυτό είναι το Yamaha Mya του Valentino Rossi που οδήγησε στο Panoramica

Πριν μερικές ημέρες παρουσιάσαμε ένα βίντεο στο οποίο ο Valentino Rossi οδηγούσε στην αγαπημένη του διαδρομή ” Panorámica” (Δείτε εδω >>) , τον δρόμο κοντά στην Ταβούλια όπου, όπως ομολόγησε, μεγάλωσε ως άνθρωπος και ως οδηγός. Σε αυτό το μέρος έμαθε να οδηγεί μοτοσικλέτα και έγινε ο οδηγός που όλοι ξέρουμε σήμερα.

Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιεί στο βίντεο είναι η αποκλειστική Yamaha Mya , μια FJR 1300 που τροποποιήθηκε πλήρως από τον Rodolfo Frascoli και το τμήμα σχεδίασης της εταιρείας VR46 merchandising.

Η βάση είναι ένα FJR 1300, μια μοτοσυκλέτα που αγαπά ο Valentino, προσαρμοσμένη σε μοτοσυκλέτα tracker. Δύο σχέδια παρουσιάστηκαν στον Rossi και επέλεξε αυτό που είχε στοιχεία από ένα WR450F αναμεμειγμένο με  το roadster.

Το αρχικό σασί χρησιμοποιήθηκε, τροποποιώντας το πίσω μέρος, το στροφόμετρο και τη θέση των βάσεων των αμορτισέρ. Μπροστά κάτω από την μάσκα βλέπουμε την είσοδο αέρα τύπου R1 M και ένα ζευγάρι μικρών ελλειψοειδών προβολέων από ένα R1, καθώς και οι διακόπτες, έχουν ενσωματωθεί στις πλευρές.

Ο κινητήρας έχει επιμεληθεί από τον Francesco Penati, πρώην μηχανικό της Gilera , ενώ το σύστημα εξάτμισης κατασκευάστηκε από την Akrapovic,  όπου αναπτύχτηκε αποκλειστικά για τη μοτοσικλέτα στη Σλοβενία ​​το χειμώνα του 2016 και έχει χαραγμένο σε κάθε σιγαστήρα ένα «46».

Το εμπρός φρένο είναι ένας δίσκος, με αντλία και δαγκάνα που αναπτύχθηκε από την Brembo και με τις προδιαγραφές του MotoGP.

Το ηλεκτρικό σύστημα και η δεξαμενή βενζίνης, που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα (με αντλία κενού βενζίνης) σχεδιάστηκαν από την ομάδα με επικεφαλής τον Francesco Penati. Το ανεστραμμένο πιρούνι Öhlins είναι από Yamaha YZ450, τροποποιημένο από την Andreani.

Και οι δύο τροχοί με ακτίνες είναι 19″ και είναι εφοδιασμένοι με ελαστικά επίπεδης τροχιάς (flat track).

Τα υποπόδια και τα άλλα μέρη σχεδιάστηκαν από τον Rodolfo Frascoli, ενώ τα υπόλοιπα εξαρτήματα ανήκουν στον κατάλογο εξαρτημάτων της Yamaha.

 

VIDEO – Valentino Rossi: “Εδώ μεγάλωσα, εδώ έγινα οδηγός” – Ο Rossi οδηγεί στα παλιά του “λημέρια”