18 April 2024
Enduro

ΜΕΓΑΡΙΚΟ ENDURO , Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Νοτίου Ελλάδος, 24/2/2013

Στο  1ο σκαλί του βάθρου ο Σιαφαρίκας στα Μέγαρα στον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013

DSC_0037

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία  ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου πρωταθλήματος  endurο &  νότιου Ελλάδος στα μέγαρα. Παρά την έντονη συννεφιά που είχε τις πρωινές ώρες ο κόσμος δεν πτοήθηκε και έδωσε το παρόν του στον αγώνα, έτσι το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε μια πολύ όμορφη αγωνιστική ημέρα.

Η διεξαγωγή του αγώνα από τη ΛΕΜΜ στευθικε με επιτυχία αφήνοντας σίγουρα καλές εντυπώσεις και στον αρκετό κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τον αγώνα !

Οι ειδικές  διαδρομές ήταν δυο, μια δίπλα ακριβώς στο δρόμο προς Αλεποχώρι  και μια μερικά χλμ πιο κάτω, οι γνωστές δηλαδή ειδικές  αλλά  με διαφορετική χάραξη που σίγουρα ήταν απολαυστικές για τους 96 συμμετέχοντες.

DSC_0029

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στο Παν. Πρωτάθλημα ο  Βασίλης Σιαφαρίκας  δίνοντας φοβερές μάχες με το χρονόμετρο  κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου παρά την πτώση που είχε στο τρίτο πέρασμα  της 2ης  ειδικής  που μπορούσε να του είχε στερήσει την νίκη. Σε ένα σημείο της ειδικής  όπου από τα πολλά περάσματα  έγινε γλιστερό  έχασαν την πρόσφυση μαζί με τον Σιαφαρίκα  και  άλλοι δυο αθλητές  ο Κυριλης και Τσακατσωνης. Δίνοντας  όμως τον καλύτερο εαυτό του στον  τελευταία γύρο της πρώτης  ειδικής  κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία. Στη δεύτερη θέση του παν.πρωταθληματος με μόλις 0.816 δευτέρα διαφορά από τον Σιαφαρικα βρέθηκε ο Γιάννης Τριγκας  ο οποίος θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα άλλα δεν μπόρεσε να εκκινήσει έγκαιρα  την μοτοσυκλέτα του το πρωί στην αφετηρία  και δέχτηκε ποινή 10 δευτερολέπτων. Σίγουρα όμως και η δεύτερη θέση για τον  αθλητή από τα Τρίκαλα είναι μεγάλη επιτυχία μετά από 2 χρόνια απουσίας στο πανελλήνιο. Την πρώτη τριάδα της γενικής συμπλήρωσε ο έτερος αθλητής από τα Τρίκαλα ο Αλέξης Ζώρας  με 2,2 δεύτερα διαφορά από τον πρώτο.

DSC_0032

Ειδικότερα ανά κατηγορία στην Ε1 στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αλέξης Ζώρας ο οποίος κατακτώντας και την τρίτη θέση στη γενική έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Δεύτερο καλύτερο χρόνο έκανε ο Γιώργος Μανωλιδης ενώ ο Παναγιώτης Κοκολυρης στον πρώτο του αγώνα endurο μπόρεσε να πάρει την τρίτη θέση.

Στην Ε2 πρώτος ήταν ο Βασίλης Σιαφαρικας με μόλις 0.8 δεύτερα από τον Γιάννη Τίγκα  μετά από τα 10 δεύτερα ποινής που δέχτηκε ο δεύτερος όπως αναφέραμε παραπάνω. Την τριάδα έκλισε ο Γιώργος Κοινωνας με διαφορά 9 δευτερολέπτων από τον πρώτο.

DSC_0048

Στην  Ε3 εύκολη νίκη μπόρεσε να πάρει ο Καράμπελας με πάνω από ένα λεπτό διαφορά από τον Ηλία Κυριλη ο οποίος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση μετά την πτώση που είχε στο τρίτο πέρασμα της δεύτερης  ειδικής αφήνοντας πίσω του τον Παπαδημητρόπουλο.

Στην κατηγορία των νέων είχαμε μόλις τρεις συμμετοχές και έτσι ο Μιχάλης Ντουζενης δε δυσκολεύτηκε να πάρει την νίκη αφήνοντας 5.19 λεπτά  πίσω του τον Κωστάκη Φογερτ και 8.23 λεπτά τον Θοδωρή Πολυχρόνη.

DSC_0057

Τέλος στους βετεράνους ο πολυπρωταθλητης Ελλάδος Δημήτρης Τουμπανιαρης τίμησε με την συμμετοχή του την διοργάνωση , δεν μπόρεσε όμως να νικήσει τον Μανόλη Νανακο και έτσι αρκέστηκε στην δεύτερη θεση,ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Θεόδωρος Αντωνιάδης.

DSC_0053

Ο επόμενος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος θα γίνει στην Βέροια στις 21 Απριλίου.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα  νοτίου Ελλάδος η εκκίνηση δόθηκε στη 11 και  30 και οι αθλητές έκαναν συνολικά 3 περάσματα  στις   ειδικές έναντι 7 που έγιναν στο πανελληνιο,2  στην πρώτη ειδική και 1 στην δεύτερη.

Στην Ε1 πρώτος ήταν ο Βούλγαρης Δημήτρης και δεύτερος ο Κορδονουρης Παναγιώτης αφήνοντας κατά πολύ πίσω τους τον τρίτο Ζαχαρη Παναγιώτη και τους υπόλοιπους  οκτώ συμμετέχοντες.

DSC_0005

Στην Ε2 καλύτερο  χρόνο σημείωσε ο Ανδρέας Θεοδώρου, 3.7 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον δεύτερο  Δημήτρη Καρπουζη, ενώ τρίτος ήταν ο Βασίλης Πετρόπουλος  από την ΛΕ.Μ.Α.Θ.

Στην Ε3 στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σταύρος Μαντζωρος ενώ δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι  αθλητές της ΦΙΛ.Μ.Α. Αργυράκης  Δημήτριος και  Αποστολόπουλος Βασίλης.

Τέλος στην κατηγορία ΕS τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν τρεις αθλητές  της Μ.Ο.Λ.Π. στη πρώτη θέση έχουμε τον Σπύρο Σταματόπουλο, στη δεύτερη τον Γιώργο Νέγρη και στην τρίτη τον Βασίλη Κολιοπουλο.

DSC_0047

Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος νοτίου Ελλάδος θα γίνει στις 31 Μαρτίου στο Λουτράκι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

VIDEO

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Τσούρας

Φωτογραφία : Δημήτρης Τσούρας  –  Θοδωρής Μουσαράης – Ευγενική πρόσφορα φωτογραφιών και από τον φίλο του Biker Spirit Βασίλη Μανιατόπουλο

 Μείνετε ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ έρχονται πολλές φωτογραφίες και φυσικά μοναδικό ΒΙΝΤΕΟ  όπως πάντα !

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events