29 March 2024
motoGP 2012

MotoGP : Απόλυτος κυρίαρχος ο Pedrosa στο Indy !

Ο Dani Pedrosa ήταν ο μεγάλος νικητής του GP στο Indy  !

Ο Ισπανός από τον πρώτο κιόλας γύρο έδειξε ότι θέλει να νικήσει και το έκανε. Πέρασε γρήγορα τον Spies και με συνεχόμενους γρήγορους γύρους άνοιξε μια καλή διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος σπάζοντας και το ρεκόρ της πίστας όπως έκανε και με το ρεκόρ της Pole. Έκανε έναν πολύ καλό αγώνα παρόλο που είχε μια δύσκολη στιγμή, απέφυγε την πτώση και πανηγύρισε την δεύτερη φετινή του νίκη που τον φέρνει ποιο κοντά στην βαθμολογία με τον συμπατριώτη του που είναι επικεφαλής και δείχνει να μπορεί να παλέψει για τον τίτλο, σε αντίθεση με τον άτυχο Stoner που δείχνει να απομακρύνεται από την διεκδίκηση του τίτλου μετά την τέταρτη σημερινή θέση παρότι οδήγησε με κάταγμα στον αστράγαλο, δεν το έβαλε κάτω και τα έδωσε όλα για ένα καλό αποτέλεσμα. Πάλεψε για το βάθρο με τον Dovi , αλλά στο τέλος φάνηκε να μην έχει άλλες δυνάμεις και έτσι υποχώρησε στην πίεση του Dovizioso για την 3η θέση

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jorge Lorenzo ο όποιος δεν είχε και την καλύτερη εκκίνησή  και καθυστέρησε αρκετά προσπαθώντας να περάσει τον  Dovizioso και αποφάσισε να μείνει στη δεύτερη θέση και να πάρει τους 20 βαθμούς μιας και κατάλαβε πως ηταν πλέον αργά για να κυνηγήσει τον Pedrosa. Ένα τριήμερο τακτικής από τον Ισπανό αφού μάλλον είδε ότι δεν μπορούσε κάτι καλύτερο..

Το 5ο του βάθρο κέρδισε ο Andrea Dovizioso που ηταν πολύ δυνατός σε όλο τον  αγώνα και δεν άφησε τους αντιπάλους του να  περάσουν εύκολα και στους τελευταίους γύρους κατάφερε να περάσει τον Αυστραλό και να πάρει την 3η θέση.

Ο Ben Spies θα μπορούσε να αναθεματίσει την ατυχία του φέτος αφού για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει έναν αγώνα όταν η εργοστασιακή Yamaha παρέδωσε πνεύμα ενώ ηταν στην δεύτερη θέση έχοντας κάνει μέχρι εκείνη την ώρα έναν εκπληκτικό αγώνα

Την εξάδα έκλεισαν οι Alvaro Bautista και Stefan Bradl ενώ στην 7η θέση, βρέθηκε ο Valentino Rossi σε έναν μοναχικό αγώνα, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Abraham, Hernandez και Espargaro. Ο Yonny Hernandez ήταν η καλύτερη CRT μοτοσικλέτα στο grid με την BQR-Kawasaki, ενώ ο Steve Rapp με την wildcard CRT μοτοσικλέτα της Attack Performance έγινε ο γηραιότερος αναβάτης που κατακτά βαθμούς στην τετράχρονη εποχή του MotoGP.

Το επόμενο τριήμερο ραντεβού  σε  μια εβδομάδα, στο εκπληκτικό Brno της Τσεχίας οπού συμπίπτει παράλληλα με το τριήμερο των Superbike σε μια καινούρια πίστα στην Μόσχα. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι γεματο από αγώνες !

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ MOTOGP

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events