28 March 2024
Erzberg Rodeo 2012

Erzberg Rodeo Red Bull Hare Scramble 2012

Στο   Erzberg rodeo   μαζεύονται άτομα   από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το επάγγελμα και την ηλικία τους , εργοστασιακοί αναβάτες αλλά  και ερασιτέχνες και χομπίστες, και όλοι μα όλοι τους έχουν δύο κοινά.

Έρευνα – Κείμενο : Γιώργος Φιωτάκης © Biker Spirit Magazine

Είναι «σκληροί τύποι» που αναζητούν την περιπέτεια και έχουν ένα κύριο αντίπαλο, το μεγάλο ορυχείο  του Iron Giant.

Ακόμα και η ποιο ακριβοπληρωμένη κινηματογραφική παράγωγη  θα δυσκολευτεί να δώσει περισσότερη συγκίνηση και  αγωνία σε πάνω από  1500 άτομα  που παλεύουν για τις 500 θέσεις της  εκκίνησης.

Ερασιτέχνες και υψηλού προφίλ σούπερ σταρ οδηγοί εργοστασιακών ομάδων καταλήγουν  δίπλα-δίπλα στη γραμμή εκκίνησης.

Ο Πρόλογος (προκριματικά ) είναι η πρώτη πρόκληση του Erzbergrodeo, και μόνο ο καλύτερος επιβιώνει στην πίεση για να τα δώσει όλα μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά να οδηγήσει όσο ποιο γρήγορα μπορεί για να κερδίσει μια θέση στην εκκίνηση .

Αυτοί που τελικά  τα καταφέρνουν είναι αυτοί που  διαθέτουν ένα θανατηφόρο μίγμα  δύναμης, θάρρους και  επιδεξιότητα στην  οδήγηση,  που τους δίνει την δυνατότητα  να παραμείνουν στο  αγώνα ενάντια στο Iron Giant.

Όλα αυτά είναι η  καρδιά και η ψυχή του Erzbergrodeo.  Όσο ποιο  δύσκολο είναι, όσο ποιο βασανιστικό  τόσο  περισσότερο ενθουσιασμό προκαλεί και γράφει την  ιστορία  του σκληρότερου αγώνα Hare Scramble  στον κόσμο.

Μόνο οι πραγματικά αποφασισμένοι τύποι μπορούν να απαντήσουν σε  αυτή την πρόκληση απέναντι στο Iron Giant.  που δεν δείχνει κανένα έλεος.

Έτσι λοιπόν και φέτος το Erzbergrodeo έγινε από τις 7 έως τις 10 Ιούνη 2012 και μαζεύτηκαν εκεί αναβάτες  για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο 18ο Erzberg Rodeo Red Bull Hare Scramble και, όπως συμβαίνει συχνά, πολλοί πήγαν στο σπίτι τους γρήγορα χωρίς να έχουν  να επιδείξουν τίποτα εκτός από σπασμένα μηχανάκια και τους ίδιους κατάκοπους και διαλυμένους

Jonny Walker

Ο Βρετανός εργοστασιακός αναβάτης της KTM Jonny Walker επικράτησε, κατακτώντας την πρώτη θέση σε αυτόν τον αγώνα ,  που πολλοί θεώρησαν το σκληρότερο αγώνα εδώ και χρόνια. Στον  φετινό αγώνα κυριάρχησαν οι Βρετανοί με τον Dougie Lampkin (GASGAS) να κερδίζει την δεύτερη, ακολουθούμενος  από τον Ben Hemingway (KTM) στην τρίτη θέση και τον  Paul Bolton (KTM) στην τέταρτη.

Στις επτά πρώτες θέσεις τερμάτισαν μόνο δύο αναβάτες που δεν ήταν Βρετανοί. Στην πέμπτη θέση ο Taichi Tanaka (KTM) από την Ιαπωνία και ο Αυστραλός Lars Enöckl (KTM) που τερμάτισε έκτος .

1800 συνολικά αθλητές ξεκίνησαν νωρίς το Σαββατοκύριακο για να προσπαθήσουν μέσω της ειδικής διαδρομής, τον πρόλογο (προκριματικά )να κερδίσουν μια θέση στην εκκίνηση  . Μέχρι την Κυριακή, 500 κορυφαίοι αναβάτες είχαν επιλεγεί για να δοκιμάσουν το θάρρος τους στο Red Bull Hare Scramble. Ο τελικός αγώνας μαστιζόταν από αντίξοες καιρικές συνθήκες με πυκνή ομίχλη και η συνεχής βροχή κάνοντας την διαδρομή και τα κομμάτια που περνούσαν πραγματικό ναρκοπέδιο .

Το  ποσοστό 99,7% που δεν τερμάτισε  αποδεικνύει πόσο δύσκολος  ήταν ο φετινός αγώνας.

Οι κακές συνθήκες ανάγκασαν τους διοργανωτές  να λήξουν τον αγώνα 30 λεπτά πριν από το  επίσημο όριο   της τετράωρης διάρκειας.

Ο Walker κέρδισε το τρίτο ταχύτερο χρόνο στον πρόλογο και έτσι εξασφάλισε μια θέση ανάμεσα στο πρώτο κύμα των αναβατών στην εκκίνηση.  Αυτός και Enöckl  βγήκαν  νωρίς μπροστά και ξεχώρισαν από  τους υπόλοιπους.  Τριάντα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα , ο Walker είχε πάρει το προβάδισμα .

 

 

Graham Jarvis

 

Ο Graham Jarvis (Husaberg) , ένας από του πιο  ακραίους  αναβάτες  από την Βρετανίας και αυτός, έχασε ένα κομμάτι της διαδρομής (τουλίπα) γνωστή  ως “Ροζίνα” με αποτέλεσμα να  αποκλειστεί. Ο αναβάτης της Husaberg δεν είδε την ανακοίνωση για τον αποκλεισμό του και έτσι συνέχισε τον  αγώνα μέχρι το τέλος. Ο Βρετανός όμως αφού είχε παρακάμψει ένα κομμάτι της διαδρομής έφτασε στην γραμμή του τερματισμού  πρώτος , όπου όμως τον περίμενε μεγάλη απογοήτευση από τον αποκλεισμό. Ο  Walker έφτασε στο τερματισμό λίγα λεπτά αργότερα κατακτώντας την νίκη του αγώνα!

Ο Walker είπε : « Ήξερα ότι Jarvis είχε αποκλειστεί και στο τελευταίο μέρος δεν πίεσα και πέρασα χωρίς  κανένα κίνδυνο.  Είναι απλά φανταστικό να είμαι ο νικητής στην  μόλις δεύτερη μου συμμετοχή εδώ στο Erzberg.»

Jonny Walker

Ο Jarvis είπε : «Δεν ήξερα ότι είχα αποκλειστεί μέχρι το τέλος έτσι συνέχισα αγωνιστικά ολόκληρο το δρόμο.  Ήμουν στη δεύτερη θέση  και κατάφερα να κλείσω  το χάσμα σημαντικά από τον Jonny Walker. Λίγο αργότερα πέρασα μπροστά και οδήγησα σκληρά μέχρι το τέλος. Μετά από τόσο προσπάθεια να ανακτήσω την κατάσταση μου μετά το πέσιμο και το χτύπημα του καρπού μου και να καταφέρω να τερματίσω και να ακυρώνεσαι είναι μεγάλη απογοήτευση, αλλά κοιτάζοντας τα θετικά λέω ότι είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με το πώς εγώ οδήγησα.»

Αποτελέσματα Erzberg Rodeo Red Bull Hare Scramble 2012:
1. Jonny Walker (KTM)
2. Dougie Lampkin (Gas-Gas)
3. Ben Hemingway (KTM)
4. Paul Bolton (KTM)
5. Taichi Tanaka (KTM)
6. Lars Enöckl (KTM)
7. Dan Hemingway (KTM)

Foto : GEPApictures

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events