26 April 2024
motoGP 2014

O Valentino Rossi παίρνει την 2η του φετινή νίκη στο επεισοδιακό αγώνα της Αυστραλίας!!

Ο 16ος γύρος του MotoGP ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Phillip Island της Αυστραλίας με πολλές πτώσεις και εγκαταλείψεις να το χαρακτηρίζουν. Συνολικά εννέα αναβάτες είτε είχαν πτώσεις ή δεν κατάφεραν να τερματίσουν, ανάμεσά τους και πρωτοπόροι του πρωταθλήματος. Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Valentino Rossi που κατάφερε να ανέβει για δευτερη φορά φέτος στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με τον Jorge Lorenzo και τον Bradley Smith να το συμπληρώνουν.

46rossi__gp_2129-2_original

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των δυο τελευταίων χρόνων και κατακτητής του τίτλου, Marc Marquez, συνετρίβη 10 γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ενώ ο Dani Pedrosa αναγκάστηκε  να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη μετά από μια επαφή που είχε με τον Andrea Iannone.

46rossi__gp_2341-2_original

Έτσι με τις δυο Honda  να είναι εκτός μάχης, η μέρα έγινε ευκολότερη για τους αναβάτες της Movistar Yamaha οι οποίοι έκαναν το ένα-δυο, κάτι που είχαμε να δούμε από το 2008 στον αγώνα του Le Mans. Ο  Rossi ξεκίνησε από την όγδοη θέση στο grid στην 250η εμφάνισή του στη μεγάλη κατηγορία, και μπόρεσε εύκολα να πάρει την  108η νίκη της πλούσιας καριέρας του και την 82η στην μεγάλη κατηγορία.

99lorenzo_mgp_0345_original

Όσον αφορά τον συμπαίκτη του Jorge Lorenzo, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση στους τελευταίους γύρους αν και μέχρι εκείνη την στιγμή φαινόταν σίγουρη. Ο λόγος ήταν ο Cal Crutchlow ο οποίος στους τελευταίους 7 γύρους ανέβασε πολύ τον ρυθμό του, μείωσε σταδιακά την διαφορά του από τον Lorenzo και κατάφερε να τον προσπεράσει πολύ εύκολα και να διεκδικήσει την δευτερη θέση του βάθρου.

motogp_lg4_3522_original

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Άγγλος θα καταφέρει να σημειώσει το δεύτερο βάθρο του για φέτος, ο αναβάτης της Ducati, μερικές στροφές πριν τον τερματισμό έφερε και πάλι στην επιφάνια τον κακό του εαυτό, και συντριβή χαρίζοντας την δευτερη θέση στον Lorenzo που ακλουθούσε.

Επίσης άτυχος ήταν και ο Pol Espargaro ο οποίος έχασε το μπροστινό στη στροφή τέσσερα, ενώ διεκδικούσε το πρώτο του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία, κάτι που κατάφερε να κάνει ο Brandley Smith και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος.

04dovizioso_mgp_0048_original

Ο Andrea Dovizioso κράτησε όρθια την Ducati Team διασχίζοντας τη γραμμή του τερματισμού από την τέταρτη θέση, με τον Hector Barbera να ακολουθει στην πέμπτη θέση. Στον 200ο Grand Prix του ο Alvaro Bautista ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έκτη θέση μπροστά από τον συμπαίκτη του Scott Redding που ήταν έβδομος.

Οι Hiroshi Aoyama, Alex de Angelis και Nicky Hayden ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

93marquez_lg8_4383_original

Ο Stefan Bradl συγκρούστηκε με το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Aleix Espargaro, και έπεσε προκαλώντας ζημιά στον δεύτερο. Έτσι ο Espargaro λίγο αργότερα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει δείχνοντας ιδιαίτερα εκνευρισμένος.

Ο Karel Abraham ήταν ο πρώτος που σημείωσε πτώση λίγο μετά την έναρξη του αγώνα, ενώ  επίσης νωρίς ολοκλήρωσε τον αγώνα του και ο Iannone όταν ήρθε σε επαφή με το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας  του Pedrosa.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events