29 March 2024
motoGP 2014

Ο Marquez και οι αντίπαλοι του στο Silverstone στην συνέντευξη τύπου

Βρισκόμαστε στο 12ο γύρο της σεζόν και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez ,και ο ομόσταβλος του στη Repsol Honda Dani Pedrosa, ο Valentino Rossi και ο Jorge Lorenzo της Movistar Yamaha MotoGP και το βρετανικό δίδυμο Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) και ο Cal Crutchlow (Ducati Team) μίλησαν στους δημοσιογράφους. __gp_1449_slideshow_169

Έχοντας επισκεφθεί το Λονδίνο, την Τετάρτη και έχοντας οδηγήσει μια μοτοσυκλέτα MotoGP πάνω στην Millennium Bridge διασχίζοντας την όλη ο Marquez γυρίζει τώρα πίσω στον ανταγωνισμό, έχοντας κάνει ένα απίστευτο σερί δέκα νικών το οποίο σταμάτησε στον προηγούμενο αγωνα του Brno.

Ο Marquez τερμάτισε τέταρτος στη Τσεχία κερδίζοντας τον αγωνα ο Pedrosa , αλλά ο κάτοχος του τίτλου MotoGP εδωσε μια χαρακτηριστικά αισιόδοξη προσέγγιση καθώς κοίταξε προς τα εμπρός για να μπορέσει να μπει και πάλι στο προσκήνιο στο Silverstone.

Είπε, “Στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν αυτό, φυσικά, εκείνη την ημέρα δεν θα μπορούσε να κερδίσουμε στο Brno. Ίσως ήταν ο χειρότερος μου αγώνα στο MotoGP, αλλά τη Δευτέρα βρήκαμε μια λύση γι ‘αυτό και τώρα είμαστε εντάξει με την μοτοσυκλέτα και είμαστε πολύ θετικοί. Το Σίλβερστοουν είναι μια εξαιρετική πίστα και ο καιρός φαίνεται καλό για αυτό το Σαββατοκύριακο ».

Από την πλευρά του, ο νικητής της Τσεχίας Pedrosa σχολίασε, “Είχαμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στο Brno, και ένα καλό τεστ τη Δευτέρα. Είχαμε ένα αρκετά καλό αγώνα εδώ πέρυσι, είχα να ανακτήσω κάποια διαφορά από τους μπροστινούς, αλλά ήταν καλός. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ο καιρός είναι καλός, οπότε ελπίζουμε να έχουμε ένα κάλο Σαββατοκύριακο. Στην αρχή θα πρέπει να συνηθίσουμε την πιστά, είναι αρκετά διαφορετική. Είναι πολύ επίπεδη και έτσι θα πρέπει να παρακολουθούμε για τα σημεία αναφοράς μας. ”

Ο δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως είναι σε όλο τον κόσμο ο Rossi πρόσθεσε, «έχω αρχίσει το δεύτερο μισό της σεζόν καλά και έχω απολαύσει τους αγώνες. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν αρκετό για να παλέψουμε για τη νίκη, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση του ρυθμού μας μέχρι τον τελευταίο γύρο. ”

“Το Silverstone είναι μια πολύ μεγάλη, τεχνική πίστα, γρήγορη και μου αρέσει. Είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε τις γραμμές και δεν έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα εδώ. Θα μπορούσαμε καλύτερα πέρυσι, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Φέτος είμαστε καλύτεροι στο θέμα του φρεναρίσματος , έτσι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κρατήσουμε τη βελτίωση αυτή. ”

Ο ομόσταβλος του Rossi, Lorenzo, έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ στο Silverstone, έχοντας κερδίσει τρεις από τους τέσσερις αγώνες του MotoGP από τότε που το Grand Prix αγωνιστικά επέστρεψε στο ημερολόγιο των αγώνων το 2010. Ο Ισπανός δήλωσε: «Μου αρέσει η πίστα πολύ και κάνω πάντα αρκετά γρήγορους γύρους εδώ .Το Σίλβερστοουν είναι μια καλή πίστα για μένα και είναι ωραίο να οδηγούμε ακόμα και σε βρεγμένες συνθήκες. Το πάν για φέτος είναι η βελτίωση μας και τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε κάνει μεγάλα βήματα με τη μοτοσυκλέτα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την βελτίωση αυτή. ”

Ο Άγγλος Smith, εν τω μεταξύ, που γνωρίζει το Silverstone και έχοντας μεγαλώσει στο Oxfordshire, σε μικρή απόσταση από τη πιστά, δήλωσε: “εγώ ζούσα μόνο 30 λεπτά μακριά από την πίστα, έτσι είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Πέρυσι, εδώ ήταν το πρώτο μου Grand Prix της πατρίδας μου στην κατηγορία MotoGP. Έχουμε 12 μηνών περισσότερη εμπειρία τώρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη μοτοσυκλέτα. Είχα μερικά καλά αποτελέσματα στο παρελθόν και είμαστε σε καλή φόρμα μετά τις θερινές διακοπές. ”

Ερχόμενος από την Κόβεντρι ,ο Crutchlow είναι επίσης πολύ εξοικειωμένος με την πιστά και ήταν σε μια ανάλαφρη διάθεση, ως συνήθως. Ο ίδιος αστειεύτηκε “Δεν είναι πραγματικά το GP της πατρίδας μου, τώρα ο Bradley είναι ο κορυφαίος βρετανός αναβάτης, μπορεί να έχει όλη την πίεση αυτός!”

Ο αναβάτης της Ducati πρόσθεσε: «Είχαμε μια δοκιμή αυτή την εβδομάδα και βρήκαμε κάποιες περισσότερες ρυθμίσεις και έτσι ελπίζουμε να έρθουμε πιο κοντά στο βάθρο και να ανταγωνιστούμε τον Andrea (Dovizioso).”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events