28 March 2024
motoGP 2014

Ο Dakota Mamola: «Δεν υπάρχει πίεση από την ομάδα μου»

Kάνοντας το ντεμπούτο του στο GrandPrix αυτό το Σαββατοκύριακο στο Silverstone, ο Dakota Mamola θα οδηγήσει σαν αντικαταστάτης για την Aspar Team. O κύριος στόχος του είναι όπως αναφέρει απλά να αποκτήσει εμπειρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο νεαρός Mamola εύχεται στον NicoTerol γρήγορη ανάρρωση και να επιστέψει σύντομα στους αγώνες.80mamola_mamola_cev_2014_slideshow_169

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το πρώτο μου GrandPrix και που θα ξανατρέξω στο Silverstone,” δήλωσε ο Mamola. «Oδήγησα εκεί με μοτοσυκλέτα 125cc στο Βρετανικό πρωτάθλημα. Οι οπαδοί είναι πάντα εκεί . Ακόμα κι αν βρέχει, χιονίζει, έρχονται πάντα να μας δουν και ελπίζω και ότι αυτή την φορά να μαζευτεί μεγάλο πλήθος. ” Ο αναβάτης της FIM CEV Repsol προσθέτει, «Δεν έχουμε προσδοκίες, έχουμε μιλήσει με την ομάδα και δεν περιμένουμε κάτι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Στην πραγματικά έχω κάνει τρεις αγώνες στο ισπανικό πρωτάθλημα στην κατηγορία Μοτο 2 με την ομάδα GRT και Aspar, που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι αγωνιζόμενοι έχουν κάνει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από μένα. Αυτό είναι το κύριο κομμάτι που μας ενδιαφέρει γι’αυτό το Σαββατοκύριακο, να κάνω περιστέρους γύρους με Moto2 μοτοσυκλέτα και με σασί Suter. Θα δουλέψω όσο πιο σκληρά, για να αφομοιώσω όσο περισσότερα μπορώ αυτό το Σαββατοκύριακο.”

Ο Mamola εξηγεί επίσης ότι ο πατέρας του, ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των 500cc Randy, τον βοηθάει  με ήρεμο τρόπο στο ντεμπούτο του στο GP  γι’αυτό το Σαββατοκύριακο.

“Με τον πατέρα μου δεν το συζητάμε πολύ για να μην με πιέσει, ξέρει πόσο πιεσμένος είμαι ήδη από άλλους ανθρώπους λόγω του ότι είμαι γιος του. Η ομάδα επίσης δεν θέλει να μου ασκήσει πίεση για αυτό το Σαββατοκύριακο, απλώς θέλουν να περάσω καλά να μάθω από αυτή την εμπειρία.

Εν τω μεταξύ, οι BradleySmith και ο CalCrutchlow δίνουν συμβουλές, για τις οποίες ο Mamola είναι ευγνώμον. “Με τον Cal και τον Brad έχω επικοινωνήσει μέσω γραπτών μηνυμάτων και ήδη με έχουν βοηθήσει. Αλλά εγώ δεν θα πάρω παραπάνω πληροφορίες πριν από την Πέμπτη, θα περιμενω να φτάσω εκεί και θα πάμε να περπάτησουμε στην πίστα μαζί. Τους έχω ζητήσει να με βοηθήσουν . Θα είναι μεγάλη βοήθεια, δύο αναβάτες του MotoGP και ιδιαίτερα ο Brad ο οποίος  γνωρίζει, την μοτοσυκλετα των Moto2 πολύ καλά », αναφερε ο νεαρός.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events