19 April 2024
ROMANIACS 2014

Red Bull Romaniacs: Αποφασισμένος ξεκινά ο Walker στο Sibiu

Στην πρώτη μέρα αγώνα στο Red Bull Romaniacs, ο Jonny Walker φαίνεται πιο αποφασισμένος από ποτέ.

d_10843_800_600_90

Είναι ξημερώματα πρωινού Τετάρτης και όπως κλασικά συμβαίνει, στο μέσο του Ιούλη, καταρρακτώδης βροχή πέφτει γύρω από το Sibiu της Ρουμανίας, στον τόπο που καθόσον φαίνεται το καλοκαίρι είναι μία σχετική ιδέα. Λίγο πιο έξω από την κωμόπολη της κεντρικής Ρουμανίας, κάποιοι από τους καλύτερους αναβάτες extreme enduro στον κόσμο, παίρνουν εκκίνηση στην πρώτη πραγματική μέρα αγώνα, στην πρώτη μέρα οδήγησης εκτός δρόμου.
Graham Jarvis performs during the Red Bull Romaniacs in Sibiu, Romania on July 15th, 2014

Ο Graham Jarvis περνά το ποτάμι© Attila Szabo / Red Bull Content Pool
Ο Graham Jarvis περνά το ποτάμι© Attila Szabo / Red Bull Content Pool

Μακριά από το επικίνδυνο μαρτύριο του Προλόγου, ο Βρετανός Jonny Walker ξεκινά δέκα λεπτά πίσω από το νικητή του Προλόγου, Paul Bolton και τον αιώνιο αντίπαλό του, Graham Jarvis, αλλά δεν αργεί να τους προλάβει και τους δύο. Το τερέν είναι γλιστερό, τα περάσματα αδύνατα για κάθε απλό θνητό, όμως αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τους κορυφαίους αναβάτες. Σχηματίζοντας ένα μικρό γκρουπάκι, ο Walker μαζί με τον Jarvis οδηγούν πλάι πλάι για μεγάλο κομμάτι του αγώνα. Περνούν το service point και χώνονται στο μονοπάτι για τον τερματισμό.

O Philipp Scholz στο λατομείο του Sibiu© Predrag Vuckovic
O Philipp Scholz στο λατομείο του Sibiu© Predrag Vuckovic

Πρώτος ανεβαίνει την αδύνατη αλλά μικρή ανηφόρα του τερματισμού ο Jonny Walker, με τους Paul Bolton και Graham Jarvis να καταφθάνουν λίγο μετά. Ο Walker έχει κάνει μία μικρή διαφορά στην κατάταξη της μέρας, όμως από αύριο θα κληθεί αυτός να οδηγήσει από νωρίς την διαδρομή, να πλοηγήσει μπροστά, κι αυτό σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο για το νεαρό Βρετανό. Δεύτερος στην κατάταξη της μέρας είναι ο Graham Jarvis και τρίτος ο Paul Bolton, με το Γερμανό Andreas Lettenbichler να σπάει την Βρετανική κυριαρχία από την τέταρτη θέση.

Ο “δικός μας” Δημήτρης Μανέτας λατομείο© Fotis Kokkodis
Ο “δικός μας” Δημήτρης Μανέτας λατομείο© Fotis Kokkodis

Την στιγμή που οι αναβάτες της κατηγορίας Gold παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο τους για ξεκούραση, κάπου γύρω στις έντεκα το πρωί, για εκατοντάδες ακόμη αναβάτες από όλες τις λοιπές κατηγορίες, το μαρτύριο έχει μόλις αρχίσει. Κι ενώ η διαδρομή της πρώτης μέρας εκτός δρόμου φαίνεται να είναι σχετικά απλή για τους αναβάτες της κατηγορίας Gold και κουραστική αλλά επίσης βατή για τους αναβάτες της κατηγορίας Bronze, στην ενδιάμεση κατηγορία Silver επικρατεί το χάος.
Ο Νεοζηλανδός Chris Birch αγωνίζεται στη διάρκεια του Red Bull Romaniacs στο Sibiu, Ρουμανία 16 Ιουλίου 2014.

Ο Chris Birch αγωνίζεται στο Red Bull Romaniacs© Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool
Ο Chris Birch αγωνίζεται στο Red Bull Romaniacs© Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool

Ένα δύσκολο πέρασμα σε κάθετο βράχο, στο σημείο του αγώνα με την ονομασία “Doomed” έχει γίνει αδύνατο μετά από αρκετά περάσματα και συνεχή βροχή, κι έτσι η μόνη περίπτωση για να περάσουν από εκεί οι δεκάδες αναβάτες της κατηγορίας Silver που έχουν κολλήσει, είναι να δέσουν τις μοτοσυκλέτες τους με μακριά σχοινιά και όλοι μαζί σε ένα γκρουπ είκοσι ανθρώπων να ρίχνουν μία μία τις μοτοσυκλέτες στον κάθετο βράχο με τα σχοινιά. Χωρίς νερό για περισσότερο από δύο ώρες, το μεγαλύτερο μέρος των αναβατών της Silver ολοκληρώνει τον αγώνα του εκεί, μπαίνοντας έτσι για τα καλά από την πρώτη μέρα στην ουσία του Red Bull Romaniacs.

ANDREAS PARAGIOS 206 day1 © Dragos Dumitru
ANDREAS PARAGIOS 206 day1 © Dragos Dumitru

Ανάμεσά τους και η ομάδα των Ελλήνων της Silver Team, με τον Ανδρέα Παραγιό και τον Πέτρο Ζάχο να σπαταλούν αρκετές ώρες στο σημείο και να φθάνουν στο service point αργά το απόγευμα και εκτός του περιθώριου χρόνου. Ο αγώνας παίρνει σκληρή αρχή για τους αναβάτες από την Καβάλα, αλλά έχει ακόμη συνέχεια. Την ίδια στιγμή, στην κατηγορία Bronze, με την διαδρομή να είναι δύσκολη αλλά αρκετά πιο βατή, ο Δημήτρης Μανέτας από τους Αγίους Θεοδώρους Αττικής, σφίγγει τα δόντια και είναι ο μόνος από την Ελληνική ομάδα που καταφέρνει να δει την γραμμή του τερματισμού της πρώτης μέρας, καθώς προβλήματα και ατυχίες εμποδίζουν τους υπόλοιπους.

Τίποτα δεν έχει ακόμη χαθεί. Οι αγωνοδίκες δεν έχουν ακόμη δώσει την τελική τους απόφαση, κι όπως και αν έχει, όλοι θα συνεχίσουν την δεύτερη μέρα του αγώνα, εκμεταλλευόμενοι και το δικαίωμα προφανώς της μίας εγκατάλειψης. Με συνοπτικές διαδικασίες, όλοι θα στηθούν στην εκκίνηση της επόμενης μέρας, ελπίζοντας να βρεθούν πιο κοντά στο όνειρο του τερματισμού. Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια!

Αποτελέσματα 1ης Μέρας Off-Road
1. Jonny Walker KTM
2. Graham Jarvis Husqvarna
3. Paul Bolton KTM

πηγη:Red Bull

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events