28 March 2024
WSBK 2014

Το SBK προσγειώνεται στην Laguna Seca 13/7/2014

Η εκπληκτική Laguna Seca το Σαββατοκύριακο θα υποδεχτεί τον ένατο γύρο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Καλιφόρνια χαιρετίζει μετά από απουσία οκτώ χρόνων από το ημερολόγιο. Γρήγορη και με ροη η διάταξη της, η έλλειψη από μεγάλες ευθείες και οι υψομετρικές αλλαγές αποτελούν μια πραγματική πρόκληση για τους αναβάτες, που έχουν λίγο χρόνο για να πάρουν μια ανάσα κατά τη διάρκεια του γύρου 3,610 χιλιόμετρων. Επιπλέον, μια από τις πιο εμβληματικές στροφές του κόσμου, η “Corckscrew», με την τυφλή κορυφογραμμή της ακολουθείται από μια γρήγορη αριστερά-δεξιά και μια απότομη κατάβαση, θα θέσει σε δοκιμασία τις ικανότητες οδήγησης των αστέρων του World Superbike. 2014-sbk-promo-lagunaseca-v1_big

Όπως και πέρυσι ο πρωταθλητής Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) έρχεται στο αγώνα στις ΗΠΑ πρώτος στην βαθμολογία, αλλά αυτή τη φορά με ένα πολύ μικρότερο περιθώριο για λάθη γιατί οι στενότεροι ανταγωνιστές του. Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team), Loris Baz (Kawasaki Racing Team) και ο Jonathan Rea (Honda Pata World Superbike Team) τον κυνηγούν με μία διαφορά  42, 43 και 48 βαθμούς αντίστοιχα ,και όλοι ελπίζουν να κερδίσουν κάποιο έδαφος προς τα πάνω πριν από την θερινές διακοπές.
O Tom Sykes (KawasakiRacingTeam) κέρδισε τον 1ο αγώνα πέρυσι στη Laguna Seca, ο οποίος ολοκληρώθηκε με 12 γύρους , αντί για τους 26 προγραμματισμένους εξαιτίας των δυο κόκκινων σημαιών που βγήκαν λόγο της πτώσης του Danny Eslick (MichaelJordanMotorsportsSuzuki )στην αρχή  και στη συνέχεια από τον ομόσταυλό του Roger Hayden και περνώντας την 4 θέση στον δεύτερο αγωνα χάνοντας την πρώτη θέση που κρατούσε για το μεγαλύτερο μέρος του αγωνα.

0840_r12_ambience_full
Το 2013 ο Sylvain Guintoli και ο συμπαίκτης του Marco Melandri ήταν πρωταγωνιστές στη μάχη για τους πολύτιμους βαθμούς στην Καλιφόρνια πριν από ένα χρόνο, με το Γάλλο να χάνει την ευκαιρία για τη νίκη, λόγω των δύο κόκκινων σημαιών .Ο Melandri έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο της Laguna Seca: μία φορά στο WSBK πέρυσι και δύο φορές στο MotoGP (2006 και 2007).

Ο Δεύτερος νικητής στο αγώνα του Portimao ο Jonathan Rea (Honda Pata World Superbike) θα κάνει το ντεμπούτο του στη Laguna Seca αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς έχασε το αγωνα στις ΗΠΑ λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο Nurburgring δύο γύρους πριν, που έβαλε ένα πρόωρο τέλος στην σεζόν του 2013

Ο Davide Giugliano (Ducati Superbike Team) είχε μια από τις καλύτερες στιγμές στην μέχρι τώρα καριέρα του το περυσι  στη Laguna Seca, καθώς ήταν δεύτερος στη γραμμή του τερματισμού στον δεύτερο αγωνα μετά από μια μάχη για την πρώτη θέση με τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία, Sykes.

Ο Alex Lowes, , θα μπει δυναμικά στον αγωνα μετά τις ενθαρρυντικές επιδόσεις στην Πορτογαλία.

Η Ομάδα MV Agusta Reparto Corse έχει επιλέξει τον Leon Camier να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Claudio Corti. Σε αντίθεση με την ιταλική ομάδα ,ο Camier δεν έχει ποτέ αγωνιστεί στην Laguna Seca.

Η Ομάδα Hero EBR επιστρέφει σε αγώνα στην πατρίδα τους μετά το καλύτερο τερματισμό που είχαν στον αγώνα στην Πορτογαλία με τον Aaron Yates τερματίζοντας 16ος στον πρώτο αγώνα. Τόσο ο Yates αλλά και ο συμπαίκτης του Geoff μπορούν να είναι αισιόδοξοι για ένα δυνατό αγωνα το Σαββατοκύριακο στα πάτρια εδάφη μετά από τις βελτιώσεις πού έχουν γίνει στη μηχανή τους EBR 1190RX.

Όλη η νέα EVO κατηγορία έχει κάνει  εξαιρετικούς αγώνες ήδη αυτή τη σεζόν και ο αγώνας των ΗΠΑ αναμένεται συναρπαστικός .

Μια ήδη γεμάτη σχάρα εκκίνησης με 27 αναβάτες θα αυξηθεί σε 29 με την προσθήκη των δύο Αμερικανών αναβατών wildcard,τον Larry Pegram  και τον Chris Ulrich. Για τον Pegram θα είναι η τρίτη εμφάνιση στα WSBK μετά τις συμμέτοχες του εδώ στη Laguna το 1996 και το 2000 για την Ducati .

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events