26 April 2024
motoGP 2014

Το MotoGP πάει Αργεντινή για τον τρίτο γύρο της σεζόν!!

Όλα είναι έτοιμα για τον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, στην πρόσφατα ανανεωμένη πίστα  Termas de Rio Hondo, της Αργεντινής αυτό το σαββατοκύριακο. Το ερώτημα στα χείλη όλων εν όψη του Grand Prix Red Bull de la Republica Argentina είναι αν θα μπορέσει κάποιος να γίνει αξιόλογος αντίπαλος του αναβάτη της Repsol Honda Team, Marc Marquez, ο οποίος είχε έναν απίστευτο ρυθμό στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν.

93marquez_ds-_s1d0134_original

Για όλους τους αναβάτες η πίστα αυτή αποτελεί μια νέα πρόκληση, ο Marquez όμως έδειξε πέρυσι στο Austin ότι είναι σε θέση να προσαρμοστεί ταχύτατα σε νέες προϋποθέσεις και προκλήσεις. Και με την εντυπωσιακή φόρμα που έχει δήξει να είναι μέχρι στιγμής, πολλοί θα τον δουν σαν ξεκάθαρο φαβορί στο πρώτο ταξίδι του MotoGP στη Νότια Αμερική για μετά από χρόνια. Ο νεαρός αναβάτης της Repsol Honda έχει εντυπωσιάσει τους πάντες μετά την μεταπήδηση του στην μεγάλη κατηγορία και έχει θέσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ακόμα αντίπαλος που να μπορεί να τον αμφισβητήσει.

26pedrosa_ds-_s1d9525_original

Ο συμπαίκτης του Marquez, Dani Pedrosa είναι αναμφισβήτητα μια εξαίρεση σε αυτό, καθώς πάντα είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος, όπως απέδειξε και στο Austinόπου οδήγησε ένα σπουδαίο αγώνα κατακτώντας την δευτερη θέση. Ένα ιδανικό αποτέλεσμα για την Honda που είδε τους αναβάτες της να κάνουν το ένα-δυο κάτι που σίγουρα θα επιδιώξουν και στην Αργεντινή.

_ds-_s1d9771_original

Ο αναβάτης της Movistar Yamaha,  Jorge Lorenzo, θα κάνει ότι μπορεί για να ανατρέψει το καταστροφικό ξεκίνημα στη σεζόν, όπου στο Κατάρ το είδαμε να συντρίβεται στον πρώτο κιόλας γύρο, και στη συνέχεια στο Austin να κάνει τι τραγικό λάθος στην εκκίνηση. Ελπίζουμε ο Ισπανός να ανακτήσει την ψυχική δύναμη και την καλή ψυχολογία του και να γίνει πιο ανταγωνιστικός για να ανέβει λίγο το επίπεδο του θεάματος στους αγώνες. Ο  Lorenzo έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανεβάσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, αρκεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

46rossi_s5d7479_slideshow_169

Όσο για τον team-mateτου Lorenzo, Valentino Rossi, μετά τους δυο πρώτους αγώνες είδαμε ότι μπορεί ακόμα να συμπρωταγωνιστήσει με τους πρωτοπόρους. Μετά την δευτερη θέση στο Qatarκαι τις θεαματικές μάχες με τον Marquez πήγε στο Austin με ανεβασμένη ψυχολογία όμως η φθορά του μπροστινού ελαστικού δεν του επέτρεψε να ανέβει στο βάθρο. Αν μαζί με τον νέο επικεφαλής της ομάδας, Silvano Galbraith μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτά τα θέματα, για άλλη μια φορά ο Rossi θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για το βάθρο.

_ds-_s1d0519_original

Η Ducati Team είχε ένα μεγάλο αγώνα στο Austin, κατακτώντας το πρώτο βάθρο της μετά από πάνω από ένα χρόνο με τον Andrea Dovizioso να ανεβάζει την Desmosedici GP14 στην τρίτη θέση. Ο συμπαίκτης του, Cal Crutchlow, από την άλλη, θα έχει ποιο δύσκολο έργο, μετά την εξάρθρωση στο μικρό δάχτυλο του δεξιού του χεριού, στην πτώση που είχε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αγώνα.

29iannone_ds-_s1d3136_original

Οι δορυφορικές ομάδες έχουν δήξει μια μεγάλη βελτίωση από την αρχή της σεζόν φέτος. Για την Pramac ο Andrea Iannone ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο  Austin, καθώς είχε φτάσει την Ducati του σε θέση βάθρου πριν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα των ελαστικών, όπως ο Rossi. Το δίδυμο της Monster Yamaha Tech3, Bradley Smith και Pol Espargaro επίσης εντυπωσίασε στους δυο πρώτους αγώνες όπως και ο Stefan Bradl της LCR Honda MotoGP, παρά τις πτώσεις τους στον πρώτο αγώνα. Στο Austinτους είδαμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς συμπληρώνοντας την πρώτη εξάδα με τον Bradl ποιο αποτελεσματικό.

38smith,44espargaro_ds-_s1d9747_original

Οι αναβάτες της “Open” θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους να κυνηγήσουν τον Aleix Espargaro, ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να αναζητεί συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα πάνω στην Yamahaτης NGM Forward Racing. Ο συμπαίκτη του, Colin Edwards, ο αναβάτης της GO & FUN Honda, Scott Redding,  όπως και το  δίδυμο της Drive M7 Aspar Nicky Hayden και Hiroshi Aoyama , καθώς και ο Yonny Hernandez της Pramac, παρουσιάζουν βελτίωση σε κάθε αγώνα και θα έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τον πρωτοπόρο Aleix Espargaro.

41espargaro_ds-_s1d0775_original

Την Παρασκευή λοιπόν στις 15:55 ώρα Ελλάδος ξεκίνα η δράση του MotoGP στην πίστα της Αργεντινής, με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά ενώ ο αγώνας ξεκίνα στις 20:00 το βραδύ της Κυριακής. Μείνετε συντονισμένοι.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events