16 April 2024
motoGP 2014

Βελτιωμένη η Ducati με τον Andrea Dovizioso να καταγράφει 2ο χρόνο την Παρασκευή!!

Ο Andrea Dovizioso έκλεισε την ήμερα στο Red Bull Grand Prix της Αμερικής στη δεύτερη θέση με την καλύτερη προσπάθεια του στα 2’04.495, πίσω από τον Marc Marquez, αλλά σχεδόν 0.5s μπροστά από το συμπαίκτη του στην Ducati, Cal Crutchlow που ήταν ένατος.

04dovizioso_ds-_s1d9499_original

Αυτό που έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν το χάσμα του Marquez από τους υπόλοιπους αναβάτες, αλλά εξαιρώντας τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή που ήταν σαν να οδηγούσε σε άλλη πίστα, ο Dovizioso ήταν ταχύτερος στο Austin, με την συμβολή φυσικά των μαλακών ελαστικών που είχε την δυνατότητα η  Ducati να χρησιμοποιήσει.

Αναλύοντας το αποτέλεσμα της ημέρας ο Dovizioso δήλωσε, «Το γενικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό και είναι αρκετά δύσκολο για όλους. Έχουμε κάποια προβλήματα τα οποία παλεύουμε να λύσουμε, αλλά είμαι αρκετά καλός σε αυτή τη πίστα, καθώς μπόρεσα γρήγορα να κατανοήσω τις γραμμές που πρέπει να πάρω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι κανείς δεν έχει μεγάλη εμπειρία εδώ.”

“Είμαι χαρούμενος με το χρόνο μου. Σίγουρα μας βοήθησε ότι χρησιμοποιήσαμε το μαλακό ελαστικό, αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα ότι πρέπει να μείνουμε στην πρώτη δεκάδα για τις κατατακτήριες.”

35crutchlow_ds-_s1d9404_original

Ο Cal Crutchlow ολοκλήρωσε την ημέρα προς το τέλος της κορυφαίας δεκάδας στην 9η θέση και ήταν 1.491s ποιο αργός από τον Marquez. Ο ίδιος δήλωσε, « Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε στις στροφές, αλλά ξεκινήσαμε με λάθος κατεύθυνση ως προς τις ρυθμίσεις. Ο Dovi επέλεξε διαφορετική γραμμή και πήγε καλύτερα. Αυτό προέρχεται από την απειρία μου στην οδήγηση της Ducati, αλλά πιστεύω ότι αύριο θα έχουμε μια σημαντική βελτίωση.”

“Ξέρουμε ότι αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η απόδοση στις στροφές. Πήρα μια μοτοσυκλέτα που ήταν πολύ πιο εύκολο να την στρίψεις στο παρελθόν, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν και προσπαθώ να δώσω το καλύτερό μου εαυτό, αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο.”

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να επιβεβαιώσει το προηγούμενο σχόλιο του ότι η Ducati GP14 είναι διαφορετική όσον αφορά τα ηλεκτρονικά ο Crutchlow απάντησε: « Νομίζω ότι έχουμε πάρα πολλά συστήματα πάνω στην μοτοσυκλέτα μας , θα πρέπει να γίνει πιο απλή.”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events