25 April 2024
motoGP 2014

Άπιαστος ο Marquez στο Austin: “Αισθάνομαι το πόδι μου πολύ καλύτερα απ’ότι στο Κατάρ!»

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, με περίσσια  αυτοπεποίθηση, ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Παρασκευής στο Red Bull Grand Prix of the Americas του Τέξας, όπου πέρσι είχε πάρει την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία.

Μετά την ολοκλήρωση 15 γύρων στην πρώτη συνεδρία, ο Marquez ήταν ο μόνος αναβάτης που σημείωσε χρόνο κάτω από 2’05. Ο καλύτερος χρόνος του ήταν 2’04.704, βάζοντας τον 0.887s μπροστά από τον Aleix Espargaro και 0.972s πάνω από τον συμπαίκτη του Dani Pedrosa.

Marquez

Στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές, επιβεβαίωσε την υπεροχή του βελτιώνοντας περισσότερο τον χρόνο του, κατά ένα δευτερόλεπτο, και μετά από άλλα 16 γύρους , έκλεισε την ημέρα με ένα ταχύτερο χρόνο στα 2’03.490. Ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορoς από τον δεύτερο Andrea Dovizioso, και ο μόνος αναβάτης που έπεσε κάτω από το 2’04.

“Η πρώτη μέρα στο Austin πήγε πολύ καλά”, σχολίασε ο Marquez. “Προφανώς είμαι χαρούμενος με το χρόνο μου, όπως και με την διαφορά του δευτερολέπτου ανάμεσα σε μένα και τον επόμενο ταχύτερο αναβάτη. Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι ότι αισθάνομαι το πόδι μου εντάξει. Πολύ καλύτερα από ό, τι στο Κατάρ”

“Η ζημία στο πόδι μου που με ενοχλεί λίγο, αλλά ήμουν σε θέση να συμμετάσχω στις ελεύθερες δοκιμές χωρίς να πάρω παυσίπονα. Τώρα απλά πρέπει να περιμένω και να δω αν τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ή χειρότερα για μένα αύριο. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα και θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε όσο πιο καλά γίνετε, αλλά γνωρίζω ότι και οι υπόλοιποι αναβάτες θα βελτιωθούν επίσης.”

26pedrosa

Ο team-mate του Marquez, Dani Pedrosa, τερμάτισε τη μέρα με ένα θετικό αποτέλεσμα, στην τρίτη θέση.

Ο ίδιος σχολίασε,«Σήμερα κάναμε καλή δουλειά με την επιλογή ελαστικών. Δοκιμάσαμε την σκληρή γόμα και πήγε αρκετά καλά για εμάς. Αν και δεν οδήγησα αρκετά γρήγορα, έχω μια καλή αίσθηση της μοτοσυκλέτας μου και νομίζω ότι με μερικές τροποποιήσεις στο setup μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα και να βελτιωθούμε σημαντικά αύριο. Σήμερα ήταν μια θετική ημέρα για εμάς.”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events