26 April 2024
WSBK 2014

WSBK FP3: Ο Marco Melandri κατευθύνεται προς την Superpole από την κορυφή!

Μετά από  μια ολονύκτια καταιγίδα στο Motorland Aragon, όλα έδειχναν πως οι αναβάτες θα ανταγωνιστούν για την Superpole όπως είχαν ήδη καθοριστεί, αλλά ο ήλιος έκανε την εμφάνιση του μέσα από τα σύννεφα και στέγνωσε την ισπανική πίστα. Τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά ολοκληρώθηκαν με ενθουσιασμό, καθώς σχεδόν όλοι οι αναβάτες βελτίωσαν σημαντικά τους χρόνους των χθεσινών δοκιμαστικών με αρκετές ανακατατάξεις.

Με την έναρξη των δοκιμών, οι χρόνοι συνέχισαν να πέφτουν με τους κορυφαίους δέκα αναβάτες  να έχουν κάτω από ένα δευτερόλεπτο διαφορές μεταξύ τους.Ευχαριστημένος με τον ρυθμό του, ο Marco Melandri σημείωσε ένα γρήγορο γύρο και έφερε την Aprilia του στην πρώτη θέση μπροστά από τον Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) , και τον Chaz Davies (Ducati Superbike Team).

melandri_action

Για το δίδυμο της Kawasaki Racing Team, ο κάτοχος του τίτλου Tom Sykes παρέμεινε στην δευτερη θέση βελτιώνοντας τον χρόνο του κατά μισό δευτερόλεπτο ενώ ο team-mate του, Loris Baz ήταν 4ος σημειώνοντας την ιδία βελτίωση.

Ο Davide Giugliano ( Ducati Superbike Team ) ήταν πέμπτος, με τον Sylvain Guintoli ( Aprilia Racing Team ), πίσω του στην 6η θέση. Ακολουθούν ο rookie από το Aragon, Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) και ο σημερινός ηγέτης του πρωταθλήματος Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team).

Ο χθεσινός πρωταγωνιστής των ελεύθερων δοκιμαστικών, Jonathan Rea (Honda PATA Team) ήταν ο μοναδικός αναβάτης στους κορυφαίους δεκαπέντε, που δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του, και κατέληξε στην 7η θέση.

Ο Niccolo Canepa ( Althea Racing Ducati ) παρέμεινε στην κορυφή της κατηγορίας EVO ενώ ο συμπατριώτης του Alessandro Andreozzi ( Pedercini Kawasaki ) υπέστη μια θεαματική συντριβή στη στροφή 2, ευτυχώς χωρίς κάποιο τραυματισμό.

Τα νέα για την ομάδα Alstare Bimota υπήρξαν θετικά, καθώς και οι δύο αναβάτες της, Ayrton Badovini και Christian Iddon ανέβηκαν στο top 20, στο ντεμπούτο τους στο WSBK, με τον πρώτο μάλιστα να σημειώνει την μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας ανεβαίνοντας στην 13η θέση με χρόνο, για πρώτη φορά, κάτω από δυο λεπτά.

Ο Michel Fabrizio ( IRON BRAINI Grillini Kawasaki ) κατάφερε στα τελευταία λεπτά να πλασαριστεί στην 20η θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Tissot – Superpole.

Οι δέκα κορυφαίοι αναβάτες αυτόματα τώρα τοποθετούνται στην Superpole 2 , όπου θα ενωθούν με τους δύο ταχύτερους αναβάτες από την Superpole 1. Οι αναβάτες που βρίσκονται από την 21η θέση και κάτω θα ξεκινήσουν τον αγώνα  από τις αντίστοιχες θέσεις που έχουν αυτή την στιγμή.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα FP3

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events