28 March 2024
Enduro 2014

Ο Σιαφαρίκας μεγάλος νικητής της «σκληρής» Πεντέλης στον 2ο αγώνα της χρονιάς. Video – Φωτο

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος  endurο και πρώτος  του Νοτίου Ελλάδος κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

2-eduro-penteli-2014_04

Οι βόρειοι ισχυροί άνεμοι που κατέβαιναν από το πεντελικό όρος σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το συνεχές ψιλόβροχο δυσκόλεψαν τους 115 αναβάτες που πήραν εκκίνηση την Κυριακή στις 9 το πρωί στην πλατιά Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη. Το βουνό της Πεντέλης παντα δύσκολο και οι αναβάτες έπρεπε να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες που ήταν ίσως από τις δυσκολότερες που έχουν συναντήσει και όχι μόνο λόγο καιρού και τερέν.

2-eduro-penteli-2014_05

Το πρόγραμμα της ημέρας για τους αγωνιζόμενους του πανελληνίου πρωταθλήματος περιελάμβανε 8 συνολικά περάσματα από τις δυο ειδικές διαδρομές (μια τύπου endurο και μια τύπου ΜΧ) από τέσσερα περάσματα σε κάθε ειδική.

2-eduro-penteli-2014_02

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ EDURO  

Νικητής της ημέρας στην γενική κατάταξη αναδείχτηκε ο πολύπρωταθλητής Βασίλης Σιαφαρίκας. Ο αναβάτης της νεοσύστατης ομάδας Red Riders enduro team έδειξε να τα πηγαίνει καλύτερα στην ειδική τύπου enduro όπου σημείωσε ταχύτερο χρόνο στα δυο από τα τέσσερα περάσματα ενώ στα υπόλοιπα δυο σημείωσε 2ο και 3ο χρόνο με ελάχιστες διαφορές από την κορυφή. Αντίθετα στην ειδική ΜΧ ξεκίνησε άσχημα τα δυο πρώτα περάσματα με έναν 12ο και έναν 6ο χρόνο ενώ λίγο αργότερα άρχισε να βελτιώνει τις επιδώσεις του και στην ΜΧ, σημειώνοντας έναν 2ο και έναν τρίτο χρόνο. Έτσι με συνολικό χρόνο 25:01.29 αναδείχτηκε νικητής της ημέρας και ήρθε πιο κοντά στο στόχο του που είναι η  κατάκτηση του δέκατου συνεχόμενου τίτλου γενικής.

2-eduro-penteli-2014_12

Στην δευτερη θέση της γενικής ο νεοεισερχόμενος στην Ε2 Ηλίας Κυριλής ο οποίος δείχνει να του ταιριάζει η νέα κατηγορία και στέκετε αντάξιος αντίπαλος σε μεγάλους αναβάτες όπως οι Σιαφαρικας και Τρίγκας. Πάνω στην νέα του ΒΕΤΑ RR 350,ο αναβάτης της Λ.Α.Μ.Σ. σημείωσε αρκετά γρήγορους χρόνους με κορυφαία επίδοση τον ταχύτερο χρόνο στο τελευταίο πέρασμα της ειδικής 1 (τύπου enduro).

Επίσης εντυπωσιακός ήταν και ο άλλος νεοεισερχόμενος της Ε2, ο Παναγιώτης Κακολύρης. Η εμπειρία του στο motocross τον βοήθησε να κατακτήσει την 3η θέση γενικής καθώς στην ειδική τύπου ΜΧ ήταν καταιγιστικός σημειώνοντας  στα τρία από τα τέσσερα περάσματα τον ταχύτερο χρόνο.

2-eduro-penteli-2014_11

Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και στην Ε2 βρίσκετε ο νικητής του εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς Γιάννης Τρίγκας. Ο αναβάτης της Chachagias team που πέρσι έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος  αντιμετώπισε πρόβλημα στο πρώτο πέρασμα της ειδικής ΜΧ σημειώνοντας 75ο χρόνο. Παρόλα αυτά  οι καλοί του χρόνοι σε όλη την υπόλοιπη μέρα τον διατήρησαν στην 4η θέση έχασε όμως πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για τον τίτλο.

2-eduro-penteli-2014_14

Στην πέμπτη θέση και πρώτη για την Ε1 έχουμε τον Κίμωνα Καράμπελα ο οποίος δείχνει δυνατός με την νέα του ομάδα (Chachagias Team) και την Honda του. Με συνολικό χρόνο 25:30.18 ήταν 3 δευτερόλεπτα ποιο γρήγορος από τον δυο φορές πρωταθλητή Αλέξη Ζώρα ο οποίος αν και ήταν ο ταχύτερος στο δεύτερο πέρασμα της ΜΧ δε κατάφερε να σημειώσει καλύτερο συνολικό χρόνο. Μπόρεσε όμως να παραμείνει στην κορυφή της μάχης για τον τίτλο.

2-eduro-penteli-2014_16

Έβδομος ο Κοινωνάς Γιώργος  της WORKSBIKE FACTORY TEAM πάνω σε μια BETA RR 400 ενώ πίσω του στην όγδοη θέση βρίσκετε ο Μιχάλης Ντουζενης ο οποίος ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου της Ε1.

Την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι Χρήστος Παπαθεοδώρου και ο νικητής του πρώτου αγώνα της κατηγορίας, Προβιάς Μιχάλης που μαζί με τον 12ο Γιώργο Μανωλίδη συμπληρώνουν την νικητήρια τριάδα της κατηγορίας Ε3.

2-eduro-penteli-2014_25

Στην κατηγορία ES στην 4η θέση πίσω από τον Γκαγκανάτσιο Θανάση, τον Μιμίκο Μιχάλη και Κόκκινο Δημήτρη είδαμε τον Γιώργο Τσίτο , τον γνωστό μας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ EDURO  ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑ∆ΟΣ

2-eduro-penteli-2014_06
Όσον αφορά το κύπελλο νοτίου Ελλάδος οι αναβάτες έκαναν τρία περάσματα στην ειδική enduro και 2 στην ειδική ΜΧ. Νικητής αναδείχτηκε ο Κορδονούρης Παναγιώτης με συνολικό χρόνο  15:53.71 ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι  Τσουπεης Σπύρος και Νικιας Κωνσταντίνος με τρία δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ τους. Ακλούθησαν οι Θεοδοσοπουλος Χρήστος της  ΛΕ.Μ.Μ, Παπαδημητρίου Ελισσεος με HONDA CRF 250 και ο Πισιμανης Γιώργος (KTM EXC 250 F) με ελάχιστες διαφορές δευτερολέπτων μεταξύ τους.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΝΟΙ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  

2-eduro-penteli-2014_19

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑ∆ΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ & ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑ∆ΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

2-eduro-penteli-2014_17

Τα παράπονα που ακούσαμε για την διοργάνωση πολλά. Ελλείψεις,  κακή σήμανση, λάθη, καπέλα, ποινές που μπήκαν, σβήστηκαν, ελλιπή ενημέρωση και διάφορα άλλα.  Όλα αυτά τα κουβέντιαζαν οι οδηγοί μεταξύ τους και αναρωτιόμαστε αν αυτά θα φτάσουν ο τους ίδιους σε παραπάνω «υπεύθυνα» αυτιά για να διορθωθεί η κατάσταση.

Κατά τα άλλα επίσημοι από υπουργεία  δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και λοιποί υποψήφιοι και  ‘’αρμόδιοι’’ έδωσαν ξαφνικά το παρόν στις απονομές, εν όψη εκλογών φυσικά.
Τέλος η φράση «Η απονομή των επάθλων είναι μια κορυφαία απόδοση τιμής προς τους αθλητές και όχι προεκλογική σκηνή για τους πολιτικούς. Κρίμα!» που έγραψε ο Δημήτρης Γιουβρής στο αντίστοιχο άρθρο του στο enduro.gr, μας εκφράζει και την προσυπογράφουμε.

 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ



Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events