26 April 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΡεπορταζ

Ανακοίνωση της ΜΟΛΕΚ για τις απαγορεύσεις αγώνων στα Μετέωρα.

Η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Καλαμπάκας έβγαλε μια ανακοίνωση όπου τονίζει την αντίθεση της στις προτάσεις της 19ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προς το υπουργείο πολιτισμού για απαγόρευση κάθε είδους δραστηριότητας στον χώρο τον Μετεώρων.molek4
Αν κανείς διαβάσει αυτό το σκεπτικό της πρότασης θα δει ότι πρόκειται για μια πρόταση που θέλει να απομονώσει τα Μετέωρα από κάθε δραστηριότητα, αφήνοντας τους «εκπροσώπους» του θεού στην ησυχία τους και βέβαια όλους τους ιθύνοντες αδιαφορώντας για την πόλη της Καλαμπάκας όπου το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας των κατοίκων της  και των εσόδων τους εξαρτάτε από την τουριστική κίνηση της περιοχής.

Διαβάστε σχετικά άρθρα από το Tameteora.gr όπου έχει ασχοληθεί με το θέμα. ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Μέσα στις απαγορεύσεις λοιπόν είναι και αυτή για αγώνες μοτοσικλέτας,  ( Η εκτέλεση αγώνων με μοτοσικλέτες απλές ή ανωμάλων διαδρομών (enduro) και αυτοκινήτων κάθε τύπυο στο οδικό δίκτυο των Μετεώρων).
Ο υπεύθυνος για αυτήν την πρόταση παραγνωρίζει ότι η περιοχή είναι στο παγκόσμιο επίκεντρο με τον αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro  που θα γίνει  και πάλι φέτος στην Καλαμπάκα τον Μάιο.  Ξεχνώντας πως ο ΜΟΛΕΚ έχει βραβευτεί το 2011 για την καλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως εκείνης της χρονιάς.

Οι φοβεροί ιθύνοντες για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πόσο μακριά είναι από την κοινωνία και όπως ει ναι φυσικό έχουν όλη την κοινωνία της Καλαμπάκας απέναντι τους.

Η σχετική ανακοίνωση της ΜΟΛΕΚ :

molek-logo1Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Καλαμπάκας με σταθερή αγάπη για τον μοτοσυκλετισμό και τον εθελοντισμό, είναι αντίθετοι ως προς τις προτάσεις απαγόρευσης μιας σειράς δραστηριοτήτων στον χώρο τον Μετεώρων ,όπως αυτές προτάθηκαν απο την 19η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα δε σε ότι αφορά τον τομέα δραστηριότητας της Λέσχης μας και συμπορευόμενοι με τους άλλους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της πόλης μας, αναζητώντας ένα εναλλακτικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης , προβολής της πολιτιστικής κληρονομίας των Μετεώρων καθώς και της ορθής διαχείρισης  των φυσικών πόρων προτείνουμε την απαγόρευση εκτέλεσης αγώνων με μοτοσικλέτες απλές ή ανωμάλου δρόμου (enduro) στο οδικό δίκτυο των Μετεώρων, με διατήρηση της δυνατότητας μας να διοργανώνουμε τέτοιου είδους αγώνες στα μονοπάτια των Μετεώρων.

Η ΜΟ.ΛΕ.Καλαμπάκας διοργανώνοντας μια σειρά αγώνων Πρωταθλημάτων Enduro έχει συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην προβολή των Μετεώρων όσο και στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας μας .Για τους λόγους αυτούς και με αίσθημα σεβασμού ως προς την Ιερότητα του χώρου και την προστασία του φυσικού τοπίου προτείνουμε την διατήρηση του δικαιώματος μας να διοργανώνουμε αγώνες στα φυσικά μονοπάτια των Μετεώρων.

Με εκτίμηση
ΔΣ ΜΟΛΕΚ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events