25 April 2024
motoGP 2013

MotoGP: Συνέντευξη τύπου στην Indianapolis

Μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές του MotoGP την επίσημη  έναρξη σηματοδότησε η συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα του Red Bull Indianapolis Grand Prix. Στην συνέντευξη τύπου στην Indianapolis βρεθήκαν οι Marc Marquez, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Cal Crutchlow, Stefan Bradl, και Ben Spies.

10ind_pressconference__s1d1782_slideshow_169

Marc Marquez: «Τώρα ξεκινάμε το δεύτερο μισό της χρονιάς και έχουμε επαναφορτίσει τις μπαταρίες μας στη διάρκεια του καλοκαιριού. Θα είναι δύσκολα αλλά και θα έχει ενδιαφέρον γιατί ο Dani και ο Jorge επανήλθαν. Είναι μια από τις πίστες που φαίνεται να τα πάω καλά, και έτσι ελπίζω να κάνω το ίδιο με μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Οι συνθήκες αλλάζουν πολύ σε κάθε περίοδο μέχρι τον αγώνα, γλιστρήσει πολύ. Θα δούμε πως θα τα πάμε με τα ελαστικά της Bridgestone, όμως θα είναι το ίδιο για όλους. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον δρόμο μας, ξεκινώντας από την πρώτη περίοδο δοκιμαστικών».

Dani Pedrosa: «Έκανα αποθεραπεία αυτές τις ημέρες. προσπάθησα να μην κινούμαι πολύ και να παραμείνω ήσυχος! Η αποθεραπεία γίνεται ολοένα και καλύτερη και τις τελευταίες ημέρες είδαμε σημάδια ότι τα κόκκαλα επανέρχονται, και αυτό είναι καλό. Τώρα περιμένω απλά να ξαναβγώ στην πίστα, για να δω πως θα είναι πάνω στη μοτοσυκλέτα

Jorge Lorenzo: «Προφανώς δεν είμαι όπως ήμουν πριν το Assen, όμως είμαι πολύ καλύτερα απ’ ότι στη Laguna. Πέρασα τις διακοπές αναρρώνοντας από τη σπασμένη μου κλείδα, οι διακοπές μου διακοπήκαν για τις δοκιμές στο Brno. Πιστεύω ότι ήταν σημαντικό να δούμε πως θα ήμουν επάνω στη μοτοσυκλέτα καθώς δεν ήμουν καλά στη Laguna, και ήταν πολύ σημαντικό να πάρω μια αίσθηση.»

Ο Vale ειπε για το νέο κιβώτιο ταχυτήτων.

Valentino Rossi: «Για μένα δεν αλλάζει πολλά στο γυρολόγιο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις. Πιστεύω ότι η μεγάλη βελτίωση είναι στους 20 με 30 γύρους, γιατί η μοτοσυκλέτα γίνεται πιο εύκολη στην οδήγηση, πιο σταθερή στην επιτάχυνση και στο φρενάρισμα, και φθείρει λιγότερο τα ελαστικά, γιατί η μοτοσυκλέτα γίνεται πιο εύκολη να τη σηκώσεις όταν είναι στο όριο και είναι πιο δύσκολο να κάνεις λάθος. Η αίσθηση είναι φανταστική, είναι ωραίο συναίσθημα να οδηγείς με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων, και η επιτάχυνση είναι πολύ καλή. Δε γνωρίζω πότε θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε, όμως ο Jorge κι εγώ πιέζουμε για να το έχουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα γιατί είναι πολύ καλό.»

Ένα μεγάλο μέρος της προσοχής των μέσων ενημέρωσης περιστράφηκε γύρω από τον Cal Crutchlow, ο οποίος κατά τη διάρκεια των διακοπών είχε ανακοινωθεί ότι υπόγραψε με την ομάδα της Ducati για τα επόμενα δύο χρόνια.

10ind_35crutchlow__s5d0611_slideshow_169

Cal Crutchlow: «Μετά τη Laguna αποφασίσαμε ότι θα παραμείνουμε στην Αμερική και θα κάνουμε τις διακοπές μας εδω, όμως κατά μεγάλο μέρος δεν ήταν διακοπές. Είχαμε μια πολυάσχολη πρώτη εβδομάδα και μετά προφανώς ανακοινώσαμε ότι θα οδηγώ για την Ducati την επόμενη χρονιά. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος και είναι ωραία που τέλειωσε και αυτό, και τώρα μπορούμε να ησυχάσουμε για το υπόλοιπο της χρονιάς και να δούμε τι θα γίνει. Ναι υπάρχουν θετικά και αρνητικά για όλα. Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να κάνω το τηλεφώνημα στον Herve Poncharal, ιδιοκτήτη της ομάδας Tech 3. Ηταν ένα αρκετά συναισθηματικό τηλεφώνημα. Ηταν μια δύσκολη απόφαση όμως είμαι ευχαριστημένος που εξασφάλισα το μέλλον μου. Τώρα θα εστιάσω στην οδήγηση με την Tech 3 και μετά ελπίζω να μεταφέρω τα κίνητρα μου στην επόμενη χρονιά.»

Λίγες ώρες πριν έγινε γνωστό ότι ο Stefan Bradl θα παραμεινει και για το 2014 στην LCR Honda

Stefan Bradl: «Μπορώ να πω ότι θα συνεχίσω με την ομάδα της LCR και την επόμενη χρονιά, με καλή υποστήριξη από την HRC κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Είναι ωραίο για μένα και για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Επίσης είναι καλά νέα για το δεύτερο μισό της χρονιάς, να πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αύριο κιόλας, και να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά. Όλα ειναι ταχτοποιημένα τώρα και είναι ωραίο συναίσθημα, ας ασχοληθούμε με την οδηγηση τώρα!»

Ο τελευταίος από τους επτά αναβάτες που ήταν παρόντες στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ήταν ο Ben Spies, ο οποίος λόγω τραυματισμού έχει χάσει τους τελευταίους επτά γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

10ind_11spies__s5d0588_slideshow_169

Ben Spies: «Το λιγότερο που μπορώ να πω, είναι ότι η φετινή χρονιά ηταν πολύ δύσκολη για εμένα. Τώρα αισθάνομαι καλά που επιστρέφω σαν οδηγός και όχι σαν σχολιαστής του αγώνα! Πλέον δε χρειάζεται να λέω αυτά τα μικρά ψεματάκια στους δημοσιογράφους ότι είμαι έτοιμος να οδηγήσω. Τώρα μπορώ να πιάσω πραγματικά δουλειά και να ξεκινήσω την σεζόν κανονικά. Η τελευταία φορά που οδήγησα ήταν στο Mugello, άρα έχω πολύ δουλειά να κάνω. Όπως λέει και ο Marquez: “βήμα-βήμα”. Επιστρέφω σε μια καλή πίστα. έχω καλές αναμνήσεις από εδω. Θα προσπαθήσουμε να πάμε γρηγορότερα σε κάθε σέσσιον και θα δούμε που θα φτάσουμε τις επόμενες εβδομάδες».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events