29 March 2024
WSBK

Αλλαγές κανόνων στα SBK από το 2014 με νέα υπο-κατηγορία που θα λέγετε EVO !

Η FIM επιβεβαίωσε αλλαγές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike που θα ξεκινήσουν από την περίοδο 2014. Ακολουθώντας τα χνάρια του Πρωταθλήματος MotoGP, τα WSBK θα πάνε σε οκτώ κινητήρες ανά αναβάτη, για όλη την σεζόν.

logo-sbkΠιο ενδιαφέρουσα όμως είναι η ανακοίνωση της FIM πως στο World Superbikes θα έχουμε από του χρόνου  μια υπο-κατηγορία που θα λέγετε EVO.

Τα WSBK EVO θα ακολουθούν τους ίδιους κανόνες όπως το πρότυπα των WSBK  σε σχέση με τον σκελετό , τις  αναρτήσεις και τα φρένα,  αλλά θα ακολουθούν τους κανόνες των Superstock της FIM,  για τους κινητήρες και τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το Δελτίο τύπου της FIM έχει ως έξης.

 FIM Superbike World Championship

Κανόνες για το 2014

Κατόπιν διαφόρων συναντήσεων μεταξύ της FIM, Dorna και της MSMA, ένα νέο πλαίσιο έχει τεθεί σε εφαρμογή για τη σταδιακή εφαρμογή των νέων κανόνων Superbike. Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στη μείωση του κόστους για τη μοτοσικλέτα και τα ανταλλακτικά τους.

1. Οι αλλαγές των κανόνων για το 2014 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike FIM θα είναι οι εξής:

Περιορισμένος αριθμός κινητήρων (οκτώ) ανά αναβάτη / ανά σεζόν.

Περιορισμένος αριθμός κιβωτίων μετάδοσης.

Ανώτατη τιμή για τα φρένα.

Ανώτατο όριο τιμών στις αναρτήσεις.

2. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει επαρκής αριθμός αναβατών με ανταγωνιστικές μοτοσικλέτες στο grid, η MSMA έχει συμφωνήσει να παρέχει, κατόπιν αιτήματος, ένα πλήρες πακέτο μοτοσικλέτας με σταθερή τιμή,  για τις χρονιές  2014, 2015 και 2016.

Τα πακέτα που θα παρέχονται θα είναι τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποιούνται από τον κατασκευαστή στο Πρωτάθλημα και θα παίρνουν τις αναβαθμίσεις  και συντήρηση από τους κατασκευαστές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

3. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, θα υπάρξει μια υποκατηγορία γνωστή ως κατηγορία EVO. Η κατηγορία αυτή θα ακολουθήσει τους τεχνικούς κανονισμούς της FIM Superbike για όλα τα εξαρτήματα του πλαισίου, ανάρτησης και πέδησης. Από την πλευρά του κινητήρα και των ηλεκτρονικών, όμως, αυτές οι μοτοσικλέτες θα ακολουθήσουν τους κανόνες FIM Superstock. Το ανώτατο όριο τιμής για αναρτήσεις και τα φρένα θα είναι η ίδια όπως και στα Superbike.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους τεχνικούς κανόνες για τα EVO θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της FIM σύντομα.

Το σχέδιο των νέων τεχνικών κανόνων θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του FIM έως τις 26 Αυγούστου.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events