19 April 2024
motoGP 2013Διεθνή ΕπικαιρότηταΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Rossi οδηγεί το NASCAR του Kyle Busch’s στο Charlotte Motor Speedway!

Δύο από τους πιο αναγνωρισμένους και επιτυχημένους οδηγούς του κόσμου, ξεκλέβουν χρόνο από τα εξαντλητικά προγράμματα τους και  συναντούνται στην  θρυλική πίστα  1,5 μιλίων Charlotte Motor Speedway στη Βόρεια Καρολίνα._1GG3912

Ο  εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi αμέσως μετά τον αγώνα MotoGP της Κυριακής, έβαλε στην άκρη  την εργοστασιακή του μοτοσικλέτα Yamaha YZR-M1 MotoGP για να πάρει  θέση  πίσω από το τιμόνι του παντοδύναμου Nationwide Toyota, Camry του Kyle Busch.

_1GG3919

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 22 Απριλίου, ο  Kyle Busch – νικητής των τελευταίων τριών NASCAR Nationwide αγώνων – συναντήθηκε με τον Rossi, και περπατώντας  γύρω γύρω από το αυτοκίνητο του εξηγούσε τι χρειάζεται για να εξημερώσει το θηρίο. Δόθηκε στον Valentino ένα σετ ακουστικά να ακούσει τον  Busch όσο εκείνος έκανε γύρους υψηλής ταχύτητας  στην  θρυλική πίστα  οβάλ. Βγαίνοντας στα pit ,ο  Busch έδωσε χρήσιμες  πληροφορίες στον  Rossi για αν τον βοηθήσει ώστε να φτάσει την μέγιστη ταχύτητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

13ROSSI1nk00174

Όταν έφτασε  η στιγμή της αλήθειας,  «Ο γιατρός» ανέβηκε αυτοκίνητο, γύρισε  το διακόπτη, των 650 αλόγων ιπποδύναμη του κινητήρα πήρε  φωτιά, ζωντάνευσε  με το ουρλιαχτό του V8 και ο  Rossi ξεχύθηκε επάνω στην  1,5 μιλίων πίστα της Charlotte Motor Speedway. Μια  πίστα με 4 στροφές 24 μοιρών  κλίση, είναι μια από της ταχύτερες  και πιο διάσημες   πίστες του NASCAR.

_1GG3985

Όσο πέρναγε η ώρα ο Rossi ανέβαζε ταχύτητα  – περίπου 185 μίλια ανά ώρα – και ένοιωθε ότι όλο και πιο πολύ οι χρόνοι των τελευταίων γύρων κατέβαιναν δραματικά!. Όταν τελείωσε, ο Rossi έβγαλε  το κράνος του και βγήκε από το αυτοκίνητο με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του.

_2GG1255

«Ήταν φοβερό να νοιώσεις αυτό  το συναίσθημα!» δήλωσε ο Vallentino. “Έχω πολλούς φίλους στην Ευρώπη και στην Ιταλία, οι οποίοι ακολουθούν  το NASCAR. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος  αγώνων από ό, τι κάνουμε στην Ευρώπη, και περίμενα κάτι περισσότερο σαν αυτό, συναρπαστικό, υψηλή ταχύτητα και μια απίστευτη  αίσθηση όταν στρίβεις. Ήταν υπέροχα, το ευχαριστήθηκα πολύ. Λατρεύω την οδήγηση αγωνιστικών αυτοκινήτων , πάντα το λάτρευα και  γι ‘αυτό ήταν συναρπαστικό να οδηγήσω  ένα NASCAR. ”

_2GG1098

Ο Valentino πρόσθεσε: «Στην αρχή ήταν λίγο περίεργο, γιατί είναι δύσκολο να πάει ευθεία. Αλλά μετά από μερικούς γύρους, και έχοντας πολλή αυτοπεποίθηση, ήμουν σε θέση να πάω  γρηγορότερα και γρηγορότερα και γρηγορότερα. Οφείλω να πω τα πήγαμε πολύ καλά με τον Κάιλ.Είναι καλός άνθρωπος. Μου αρέσει και μου έδωσε πολλές σημαντικές συμβουλές. ”

13ROSSI1nk00023
Ο Kyle Busch, ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του  NASCAR  (55 Εθνικές  νίκες), είχε την ευκαιρία να κάνει παρέα με έναν από τους πιο γνωστούς οδηγούς  μοτοσικλέτας  στον κόσμο, και μάλιστα  ήταν πολύ εντυπωσιασμένος με τις οδηγικές ικανότητες του Rossi.

13ROSSI1nk00289

“Σκέφτηκα ότι ήταν μια φοβερή εμπειρία και φυσικά βοηθάει το γεγονός ότι έχει να κάνει με δύο ανθρώπους που είναι  ενθουσιώδεις για το άθλημα που κάνουν. Νομίζω ότι ο Rossi είναι ένας  πραγματικά φοβερός τύπος. Κάναμε καλή παρέα και διασκεδάσαμε  μαζί. Για μένα, η εμπειρία ήταν φοβερή. Το Monster Energy είναι που μας έφερε σε επαφή και ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ήταν ωραία η αίσθηση του να ανταλλάσεις  γνώσεις και εμπειρίες ο ένας για το άθλημα του άλλου.

13ROSSI1nk00523
“Και όσον αφορά την οδήγηση του αυτοκινήτου, νομίζω ότι τα πήγε αρκετά καλά. Ξεκίνησε λίγο αργά, το οποίο είναι καλό, αλλά σε κάθε γύρο ανέβαινε ο ρυθμός του, ώσπου σε κάποιες στιγμές  έτρεχε σε ανταγωνιστικές  ταχύτητες ,  έκανε γύρους    που θα το έβαζαν στην top -15 του Εθνικού πρωταθλήματος . Αυτό είναι πολύ καλό για έναν άνθρωπο στην πρώτη του επαφή , δεδομένου ότι είναι συνηθισμένος σε οδήγηση πάνω σε δυο τροχούς.”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events