24ωρος Αγώνα Αντοχής Bol d ‘Or 2012

Μεγαλη Νικη της Kawasaki στον φημισμένο 24ωρο Αγώνα Αντοχής Bol d ‘Or

που διεξήθει στις 14 και 15 Απρίλη 2012 στην πίστα Magny Cours της Γαλλίας, με βροχή στο μεγαλύτερο μέρος στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIM.

781 γύροι χρειάστηκαν για την ομάδα της SRC Kawasaki να πάρει την σημαία. Η πράσινη ομάδα οδήγησε χωρίς σφάλματα, με εξαιρετική αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση στην απαραίτητη στρατηγική που απαιτούσαν οι αντίξοες συνθήκες, στοιχεία που κρίνουν το αποτέλεσμα σε έναν 24ωρο αγώνα κερδίζοντα την πρώτη θέση  με 1.41 δτλ διαφορά από τη ομάδα Suzuki Endurance Racing η οποία για 19 ώρες οδηγούσε μόνο με δύο αναβάτες μια και ο τρίτος  της αναβάτης Vincent Philippe τραυματίστηκε από πτώση την 5ηώρα. Ο Γάλλος με μια σπασμένη κλείδα κατάφερε να επιστρέψει τη μοτοσυκλέτα στα pits για να μπορέσει η ομάδα να την επισκευάσει και να συνεχίσει. Βέβαια τις επόμενες 20 ώρες η Suzuki αγωνίστηκε με μόλις δύο αναβάτες.

Με υπερπροσπάθεια η ομάδα κατόρθωσε να μειώσει την απόστασή της από την πρώτη SRC Kawasaki στα 60 δευτερόλεπτα. Ωστόσο μια σειρά αναγκαστικών pitstop έβαλε φρένο στις φιλοδοξίες της, καθώς αποφασίστηκε να οδηγήσουν στο τέλος με μειωμένο ρυθμό, ώστε να εξασφαλίσουν τον τερματισμό. Η δεύτερη θέση της SERT μπορεί να θεωρηθεί κατόρθωμα.

Τρίτη τερμάτισε η ομάδα Monster Yamaha YART, ενώ μια άλλη γαλλική ομάδα, η Yamaha GMT94 Michelin Yamalube με υποστήριξη από την Yamaha Γαλλίας, τερμάτισε 4η, ελάχιστα πίσω από τους Αυστριακούς. Ακολούθησε άλλη μια ομάδα της Yamaha, η Yamalube Folch Endurance, οπότε η κατάταξη περιλάμβανε τρία R1 στις 5 πρώτες θέσεις.

Στο κυνήγι της Kawasaki βρέθηκε για ένα διάστημα και η ομάδα Honda TT Legends , μέχρι το πρωί της Κυριακής, οπου  ο οδηγός της Cameron Donald έπεσε με  την CBR1000RR Αναγκάστηκε να τη σπρώξει ως τα πιτ χάνοντας πολύ χρόνο, όμως η ομάδα έκανε υπερπροσπάθεια  και σε 20 λεπτά η μοτοσυκλέτα βρέθηκε πάλι στην πίστα με αναβάτη τον πολύπειρο Βρετανό John McGuinness. Η ταχύτητα της επισκευής ήταν καθοριστική ώστε η Honda TT Legends να τερματίσει στην 9η θέση της γενικής κατάταξης και να ανέβει στην 6η θέση της κατηγορίας στη βαθμολογία του πρωταθλήματος αντοχής.

Ωραίοι αγώνες με ωραίες στιγμές με την  Pirelli και Michelin  να κανουν τρομερές αλαγές στην επιλογή των ελαστικών μιας και ο καιρός τα ειχε ολα.

 

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=t8TqO_rH0VM”]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αγώνα Αντοχής Bol d ‘Or 2012


 

Σχετικά Άρθρα