1ο Scooter Rally Αντοχής 2015 – εξερευνώντας την Αττική 17/5/2015

To 1ο Scooter Rally Αντοχής είναι μια ιδέα του Scooter Club Hellas που ξεκινάει φέτος με σκοπό να καθιερωθεί στις μοτοσυκλετιστικές εκδηλώσεις της χώρας.

POSTER-RALLY-SCOOTERCLUBΣκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η κάλυψη μιας μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης (300-350 χλμ) σε περίπου 8-10 ώρες οδηγώντας κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, με ασφάλεια και φυσικά ακολουθώντας τον Κ.Ο.Κ. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχει κανενός είδους αγωνιστικός χαρακτήρας στην διοργάνωση αυτή και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε συμμετέχων. Στην διάρκεια του οδοιπορικού θα υπάρχουν σημεία φωτογράφησης που υποδεικνύονται από τους διοργανωτές, όπως επίσης κάποιοι γρίφοι, και παιχνίδια. Όλα αυτά μαζί (φωτογραφίες, γρίφοι και παιχνίδια) θα προσμετρηθούν για τον κάθε συμμετέχοντα έτσι ώστε να βγει μια βαθμολογία για τον καθένα και μια γενική κατάταξη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε νόμιμος οδηγός, ανεξαρτήτως μάρκας scooter, τύπου και κυβισμού. Επίσης μπορεί να συμμετέχει οποιοδήποτε άλλο δίτροχο. Οι οδηγοί μπορεί να είναι από συνειδητοποιημένοι ταξιδιάρηδες, έως αρχάριοι που θέλουν να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες ή του πιθανόν καινούργιου δίτροχού τους.  Μπορούν επίσης να έχουν και συνεπιβάτη, απόφαση πράγματι γενναία, που δείχνει ‘αντοχές’.

Κατά την διάρκεια του Scooter Rally Αντοχής, θα αναπτυχθεί  η ομαδικότητα και η συντροφικότητα στους συμμετέχοντες, ενώ στο τέλος οι περισσότεροι θα νοιώθουν σαν να γνωρίζονται καιρό, έχοντας βοηθήσει ο ένας τον άλλο σε απρόοπτα, αναγνώριση σωστής πορείας κλπ.

Το 1ο Scooter Rally Αντοχής ‘’εξερευνώντας την Αττική’’ θα διεξαχθεί την Κυριακή 17/5/2015.

Σημείο εκκίνησης θα είναι τα κεντρικά γραφεία της χορηγού εταιρείας KYMCO (Moto Trend SA) στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην οδό Βρυούλων 56. www.kymco.gr https://goo.gl/maps/FFUtW

Οι αναχωρήσεις θα ξεκινήσουν από τις 08:30

Ο τερματισμός θα γίνει στο Αχίλλειον-Ribas στη Βάρκιζα που βρίσκεται στο 32ο χλμ. της Λεωφ. Σουνίου.

Στον τερματισμό θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες οδηγούς, μπλούζες, αναμνηστικά και διπλώματα, ενώ λίγες μέρες μετά θα γίνει η εκδήλωση απονομής για τις τρεις πρώτες θέσεις με τα μεγάλα έπαθλα.

Αθήνα 6/5/2015

Η οργανωτική επιτροπή

Επίσημο Trailer 1ου Scooter Rally Αντοχής

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=PwaHDDXTeH4″ title=”Επίσημο%20Trailer%201ου%20Scooter%20Rally%20Αντοχής”]

scooter-rally

Προκήρυξη «1ο Scooter Rally Αντοχής»

Φίλοι και φίλες,
Το 1ο Scooter Rally Αντοχής με θέμα ’Εξερευνώντας την Αττική’’ είναι πραγματικότητα.
Ημερομηνία διεξαγωγής του ορίστηκε η 17η Μαΐου 2015.
Η ανωτέρω ημερομηνία δύναται να αλλάξει λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλου απρόβλεπτου προβλήματος.
Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι το Scooter Club Hellas
Μπορείτε να γράφετε οποιαδήποτε απορία στο ανάλογο θέμα: (scooter rally αντοχής/Σχόλια-συζήτηση) όπως επίσης και στο email schrally@yahoo.gr για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία.
Αναλυτικές οδηγίες για τις δηλώσεις τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
Τις δηλώσεις συμμετοχής τις οποίες θα τις βρείτε εδώ, θα πρέπει να τις αποστείλετε έγκαιρα στο email schrally@yahoo.gr
Το πρωτότυπο της δήλωσης συμμετοχής καθώς και η υπεύθυνη δήλωση την οποία θα βρείτε εδώ, θα πρέπει να παραδοθούν στους διοργανωτές έως και λίγο πριν την εκκίνηση.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 15/4/2015 μέχρι και 13/5/2015 και ώρα 22:00
Τις υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να τις συμπληρώσουν και να τις υπογράψουν και οι συνεπιβάτες.
Η διοργάνωση αυτή δεν έχει κανενός είδους αγωνιστικό ή ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Το Scooter Club Hellas και οι υπεύθυνοι διοργάνωσης δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε υλική ή σωματική ζημία επέλθει στον συμμετέχοντα αναβάτη ή στον τυχόν συνεπιβάτη ή σε τρίτο που τυχόν προκληθεί από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης αυτής.
Ευνόητο είναι ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενοι κατά περίπτωση κανόνες του Κ.Ο.Κ. και όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και υποχρεωτικά να φορούν κράνος.
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι οι συμμετέχοντες να χαρούν με την παρουσία τους, να παίξουν, να φωτογραφήσουν και να χαρούν τις ομορφιές της διαδρομής που θα οδηγήσουν.
Νικητής δεν θα είναι αυτός που θα ολοκληρώσει πιο γρήγορα τη διαδρομή, αλλά εκείνος που θα καταφέρει να συλλέξει τις σωστές φωτογραφίες, θα δώσει τη σωστή λύση στους γρίφους της διαδρομής και θα κερδίσει τους περισσότερους πόντους στα παιγνίδια που θα έχει συμμετοχή.
Για να θεωρηθεί ότι ο συμμετέχων ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκδήλωση, στο τερματισμό θα πρέπει να προσκομίσει φωτογραφίες των σημείων ελέγχου που θα τεθούν καθώς επίσης και των απαντήσεων των γρίφων.
Για το σκοπό αυτό θα πρέπει η αποθήκευση των φωτογραφιών να γίνεται σε κάρτα μνήμης κινητού τηλεφώνου ή φωτογραφικής μηχανής, ώστε να μπορούν μέσω card reader να μεταφερθούν στα laptop των διοργανωτών.
Σημαντικό 1. Οι φωτογραφίες των σημείων έλεγχου θα αναρτηθούν στο παρόν σάϊτ και θα ενσωματωθούν στη περιγραφή της διαδρομής μία μέρα πριν την έναρξη της διοργάνωσης, δηλαδή το Σάββατο 16/5/2015.
Σημαντικό 2. Στις φωτογραφίες των σημείων ελέγχου θα πρέπει απαραίτητα να απεικονίζεται η μηχανή του συμμετέχοντα και το αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής.
Σημαντικό 3. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπάρχουν αφανή σημεία ελέγχου στη διαδρομή, για τον έλεγχο της οδικής συμπεριφοράς των συμμετεχόντων και τη τήρηση του Κ.Ο.Κ επί ποινή αποκλεισμού.

Σημαντικό 4. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και 5/5/2015 θα παραλάβουν στο τερματισμό μια μπλούζα της διοργάνωσης δωρεάν.
Σας ευχαριστούμε πολύ,
Οι διοργανωτές
1ο Scooter Rally Αντοχής
‘’Εξερευνώντας την Αττική’’
 
Σημείο εκκίνησης θα είναι τα κεντρικά γραφεία της χορηγού εταιρείας KYMCO (Moto Trend SA) στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην οδό Βρυούλων 56. Περισσότερες πληροφορίες: www.kymco.gr και https://goo.gl/maps/FFUtW
Τα χιλιόμετρα που θα διανυθούν είναι περίπου 320.
Ώρα εκκίνησης στις 08:30. Η εκκίνηση θα γίνει σύμφωνα με τον αύξοντα αριθμό συμμετοχής καθαρά για λόγους διοργανωτικούς και μόνο.
Ακολουθούμε τη παλαιά Ε. Ο. Αθηνών-Κορίνθου παραλιακά.
Συνεχίζουμε στην παλαιά Ε. Ο. και οδηγούμε προς τη Πάχη Μεγάρων.
Πριν μπούμε στη Πάχη, στρίβουμε δεξιά και οδηγούμε στο παραλιακό δρόμο έχοντας τη θάλασσα στο αριστερό μας χέρι.
Περνάμε κάτω από την Ε.Ο., μπαίνουμε στη πόλη των Μεγάρων και βρίσκουμε τον επαρχιακό δρόμο Μεγάρων-Μάζι-Αιγειρούσες. Προσοχή για τη σωστή επιλογή του δρόμου.
Φτάνουμε στις Αιγειρούσες και ακολουθούμε το παραλιακό δρόμο προς Αλεποχώρι, ψάθα.
Μετά ανηφορίζουμε προς τα Βίλια.
Οδηγούμε με κατεύθυνση προς Οινόη.
Από το χωριό Οινόη οδηγούμε στην επαρχιακή οδό Οινόης-Πανάκτου προς τα χωριά Πάνακτο, Πράσινο, Στεφάνη, Σκούρτα, Κλειδί, Αγ. Θωμάς, Οινόφυτα και φτάνουμε το Δήλεσι.
Από το Δήλεσι οδηγούμε παραλιακά μέσω του οικισμού Χαλκούτσι και της επαρχιακής οδού Αμφιαρείου-Χαλκουτσίου.
Φτάνουμε στη Παραλία Ωρωπού, Νέα Παλάτια και οδηγούμε προς την παραλία Αγίων Αποστόλων.
Ανηφορίζουμε το δρόμο και μέσω των χωριών Κάλαμος, Καπανδρίτι, φτάνουμε στον Αγ. Στέφανο.
Οδηγούμε προς το φράγμα της λίμνης Μαραθώνα.
Περνάμε το φράγμα, συνεχίζουμε το δρόμο μας και στην είσοδο του πρώτου χωριού που συναντάμε (Βόθωνας), ακολουθούμε το δρόμο αριστερά με κατεύθυνση προς Γραμματικό, Σέσι, Αγ. Μαρίνα, Ραμνούς.
Φτάνουμε στο Γραμματικό και συνεχίζουμε ευθεία και φτάνουμε στο χωριό Άνω Σούλι.
Από Άνω Σούλι φτάνουμε στο χωριό Μαραθώνα και εν συνεχεία οδηγούμε στη Λεωφ. Μαραθώνος. Φτάνουμε στην είσοδο της Νέας Μάκρης και ακολουθούμε τη πινακίδα προς Κηφισιά, Διόνυσο, Πεντέλη.
Στρίβουμε αριστερά και παίρνουμε το δρόμο προς Πεντέλη.
Μέσω της οδού Κλεισθένους φτάνουμε το Σταυρό Αγ. Παρασκευής και μέσω της Λεωφ. Μαραθώνος στο σημείο που είναι η εκκλησία ‘’ Παναγίτσα’’ μπαίνουμε στη Λεωφ. Σπάτων και οδηγούμε προς τα Σπάτα.
Από τα Σπάτα, οδηγούμε στη Λεωφ. Λαυρίου και στρίβουμε δεξιά στη κατευθυντήρια ταμπέλα προς Κουβαρά. Διασχίζουμε τον Κουβαρά και κατόπιν τη Κερατέα.
Οδηγούμε στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου.
Όταν φτάσουμε στη κατευθυντήρια ταμπέλα ‘’Κ.Τ.Ε.Ο Καλυβίων’’, στρίβουμε δεξιά και οδηγούμε πλέον στην επαρχιακή οδό Σταυρού-Καλυβίων.
Συνεχίζουμε την οδήγησή μας, στρίβουμε αριστερά στη Λεωφ. Καλυβίων και φτάνουμε στη παραλιακή Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου όπου συνεχίζουμε την οδήγησή μας με κατεύθυνση προς αθήνα.
Ο τερματισμός θα γίνει στο Αχίλλειον-Ribas στη Βάρκιζα που βρίσκεται στο 32ο χλμ. της Λεωφ. Σουνίου.
Εκεί θα πραγματοποιηθεί η επίδοση των φωτογραφιών της ημέρας και όσοι θελήσουν θα μπορούν να ξεκουραστούν στην καφετέρια που υπάρχει εκεί.
Καλή επιτυχία σε όλους.

Σχετικά Άρθρα