20 April 2024
WSBK 2013

WSBK: Donington Park 5ος γύρος … εκκρεμείς υποθέσεις!

Από την μαγευτική Monza, στο επόμενο αγωνιστικό 3ημερο θα μεταφερθούμε στην Αγγλία και ποιο συγκεκριμένα στο DONINGTON PARK για τον 5ο γύρο του πρωταθλήματος!

Donington_Park_R5_001

Ο επόμενος γύρος μας βρίσκει με μια αναμονή για την εξέλιξη κάποιων υποθέσεων σε ‘’εκκρεμότητα’’ θα λέγαμε.

Donington_Park_R5_002

Το πρώτο θέμα είναι οριστική 3η θέση του δεύτερου σκέλος της Monza μιας και ο τερματισμός μπορεί να βρήκε των Sykes 3o και τον Guintoli 4o… όμως μεταξύ τους οι δυο αθλητές άλλαξαν  θέσεις  και ας μην έγινε αυτό εντός του αγωνιστικού χώρου …αλλά σε μια μάχη μεταξύ των δυο ομάδων. Αρχικά η Aprilia με ένσταση κατά του Sykes κατάφερε και κέρδισε ένα δευτερόλεπτο ποινής εναντίων της Kawasaki τοποθετώντας τον Sykes στην 4η θέση!

Donington_Park_R5_003

…. Ακολούθησε η άμεση απάντηση- αντίδραση της Kawasaki με έφεση  και με την δήλωση του Sykes όπου είχε σαν αποτέλεσμα αργά το βράδυ να δικαιωθεί ο αναβάτης της πράσινης ομάδας και να ξανά επιστρέψει στην 3 θέση. Η υπόθεση δεν θεωρείτε λήξαν μιας και η Aprilia υπέβαλε εκ νέου ένσταση στο διάστημα 5 ημερών που είχε το δικαίωμα …και τώρα αναμένετε μια απάντηση από τους αγωνοδίκες. Η υπόθεση μας ειχε απασχολήσει και θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδω: https://www.bikerspirit.net/main/?p=13314 και σίγουρα θα μας ξανά απασχολήσει στο μέλλoν μιας και το θέμα δεν είναι το γόητρο του βάθρου, αλλά οι πολύτιμοι βαθμοί που συνοδεύουν την κάθε θέση.

Για την ώρα η βαθμολογία έχει πρωτοπόρο τον Guintoli με 137, Laverty 124, Sykes 119 και τον Melandri να ακολουθεί περνώντας μόλις 2 βαθμούς τον  Davies.

Donington_Park_R5_004

Η απαιτητική Monza μας πρόσφερε ένα ωραίο και συναρπαστικό αγώνα μα κυρίως μας πρόσφερε το ξύπνημα , το βροντερό παρών του Melandri. Ήταν ο πρώτος αγώνας όπου είδαμε τον οδηγό της BMW  να επιβεβαιώνει το πολύ συζητημένο θέμα ποιος είναι το φαβορί! Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν σίγουρα ένα πρωτοκλασάτο φαβορί, όμως η μέχρι την Monza  η παρουσία του ήταν απογοητευτική γκρεμίζοντας τις ελπίδες των οπαδών του!

Donington_Park_R5_005

Χωρίς ατυχίες αυτή την φορά  μαχητικότατος κέρδισε το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο αρκέστηκε στην πάρα πολύ καλή 2η θέση. Ένα ονειρικό σαββατοκύριακο για τον κύριο Melandri ,με δυο σημαντικά οφέλη .Με την παρουσία του έκανε καλή συγκομιδή βαθμών , ανεβαίνοντας  στην 4η θέση! Αλλά και στον ψυχολογικό τομέα , όπου φαίνετε να αναπτερώθηκαν οι ελπίδες και να ξαναέβγαλε φτερά, δηλώνοντας ‘’τώρα αρχίζει για εμάς το πρωτάθλημα’’ και ‘’ κάθε αγώνας πλέον είναι μια τελική μάχη’’.

Το Donington το περιμένει πως και πως ο κύριος Melandri. Είναι μια πίστα που του αρέσει. Είναι η πίστα που του έδωσε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία πίσω το 2011.

Αλλά ένας σημαντικός λόγος  που το περιμένει , είναι γιατί εκεί έχουμε άλλη μια εκκρεμεί υπόθεση …και αυτή δεν είναι άλλη από το περίφημο αγώνα του 2012. Ένα εκπληκτικό αγώνα ,ίσως από τους καλύτερους για την περσινή χρονιά.

Το πρώτο σκέλος το κέρδισε , αυτό που έμεινε στην ιστορία είναι όμως το δεύτερο σκέλος.

Έναν αγώνα που μας είχε  κρατήσει καθηλωμένους μαγεμένους χωρίς ανάσα… συνεχείς μάχες και αλληλοπροσπεράσματα . Περιληπτικά  το γκρουπ των πρωτοπόρων ήταν Haslam , Melandri, Rea, Biaggi και Sykes με συνεχόμενες μάχες μεταξύ τους . φτάνοντας στον τελευταίο γύρο και την τελευταία στροφή και ενώ προηγούταν Melandri και Haslam ανοίγουν την γραμμή τους, με αποτέλεσμα Rea να βρει ανοικτή πόρτα. Rea δεν δίστασε ούτε στιγμή να μην το εκμεταλλευτή, όσο οριακό και επικίνδυνο και αν ήταν, στην κίνηση του όμως βρίσκει στο Haslam οπου και προκαλείτε η πτώση του….

Donington_Park_R5_006

Όμως σαν να μην έφτανε αυτό το μηχανάκι του Haslam με φορα και ανεξέλεγκτο πλέον έρχεται και ρίχνει τον Melandri σαν κεραυνό εν αιθρία!!

Donington_Park_R5_007

O Rea δεν τιμωρήθηκε και το όλο σκηνικό θεωρήθηκε από τους αγωνοδίκες αγωνιστικό συμβάν και κέρδισε μια φανταστική πρώτη θέση φέρνοντας μας στο μυαλό   την έκφραση ‘’τα λάφυρα του πολέμου’’!

Ένας αγώνας διαφήμιση του αθλήματος!!!! Που όσο συναρπαστικό και αν ήταν για τους θεατές δεν παύει να άφησε και πίκρα . Αρχικά στους οδηγούς που παρόλο την εκπληκτική τους απόδοση δεν κέρδισαν ούτε ένα βαθμό και έπειτα στην BMW, βλέποντας τους πρωτοπόρους οδηγούς της λίγα μέτρα πριν το τερματισμό να πέφτουν ταυτόχρονα. Πίκρα και ειρωνικά σχόλια και από οπαδούς του αθλήματος  για τα μποξ της Aprilia όπου με την πτώση του Melandri και την ανέλπιστη 3η θέση του Biaggi έκανα έξαλλους πανηγυρισμούς χωρίς καν να δουν αν οι οδηγοί ήταν τραυματίες ή όχι. Τον περσινό αγώνα με το συναρπαστικό φινάλε μπορείτε να το δείτε εδ ώ :

http://www.youtube.com/watch?v=rKjfLSgMGCo

Donington_Park_R5_008

Donington  λοιπόν να περιμένουμε να δούμε δυνατο όχι μόνο τον Melandri  αλλά και τον Davies. Δεν είναι η δήλωση του ότι προσμονή να έρθουν στην Αγγλία για να δει τους οπαδούς,  φίλους και την οικογένεια του, αλλά ποιο πολύ ίσως γιατί νιώθει ότι δεν ολοκλήρωσε αυτό που μπορούσε να κάνει στον προηγούμενο αγώνα.  Μπορεί στο πρώτο σκέλος να αρκέστηκε στη 5η θέση και στο δεύτερο να σημειώθηκε η εγκατάλειψη από τον αγώνα λόγο πτώσης, όμως αυτή είναι η μια οπτική. Η άλλη είναι ότι ιδίως στο δεύτερο σκέλος ενώ ήταν πίσω ,έβαλε κεφάλι κάτω και άρχισε να ροκανίζει την διαφορά με τους πρώτους, όμως δεν έλειψαν και τα λάθη, σημειώνει μια έξοδο και ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει αμέσως ξανασυγκεντρώνετε με ένα ξέφρενο ρυθμό.

Όλα πήγαιναν καλά και φαινόταν ότι θα έκανε το ‘’ρηκγρουπ’’, όταν σημειώνει άλλο ένα λάθος , που όμως τώρα κόστισε πολύ παραπάνω μιας και το αποτέλεσμα ήταν πτώση! Παρόλα αυτά έδειξε ότι είναι γρήγορος και αν μη τι άλλο μαχητικότατος. Στην Αγγλία αν θέλει να μείνει κοντά στους πρώτους θα πρέπει να πολεμήσει όσο το δυνατόν για  ένα καλό αποτέλεσμα ,αποδεικνύοντας ότι το αποτέλεσμα της Αραγονίας δεν ήταν ένα βεγγαλικό!

Ετοιμοπόλεμη και η Aprilia σίγουρα δεν πρόκειται να χαρίσει κάστανα σε κανέναν. Αναμένοντας τα αποτελέσματα της ένστασης, δεν την φοβίζει το Donington και το φαβορί Melandri. Έχει εξάλλου 2 οδηγούς στην κορυφή του πίνακα και είναι η πρωτοπόρος.

O Laverty ώριμος μαχητικός και συνεπέστατος πρωταγωνίστησε στην Monza παίρνοντας μια 3η και μια πρώτη θέση στις αποσκευές του! Με 13 βαθμούς να τον χωρίζουν από τον συναθλητή  του έρχεται με το μυαλό επικεντρωμένο στην κατάκτηση της πρώτης θέσης και μόνο, ελπίζοντας να μην σταθεί άτυχος όπως πέρυσι όπου στο δεύτερο σκέλος σημείωσε πτώση μετά από επαφή που είχε με τον Checa!

Donington_Park_R5_009

O Guintoli από την άλλη μπορεί να απολαμβάνει την κορυφή του πίνακα βαθμολογίας, όμως πίσω του γνωρίζει ότι λυσσομανάνε οδηγοί για την εκθρόνιση του! Σίγουρα οι δυο 4ες θέσεις δεν είναι ένα κακό αποτέλεσμα που είχε στην Monza, αλλά δεν είναι αρκετές για να διατηρήσει την θέση του εκεί, χρειάζεται συνεχώς καλά αποτελέσματα και λιγότερα λάθη, από αυτά που σημείωσε στην Ιταλία. Guintoli περιμένει τα αποτελέσματα της ένστασης, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει ένα θετικό και καλό κλίμα μεταξύ αυτού και του εμπλεκόμενου οδηγού Sykes.

Donington_Park_R5_010

O Sykes  μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον οδηγό της Aprilia  όμως δεν πιστεύει και δέχεται ότι έχει κάνει κάτι μεμπτό. Σίγουρα κανείς οδηγός δεν θέλει να κρίνονται θέσεις μετά τον αγώνα, αλλά μόνο μέσα στην πίστα ! Και αυτό θα κάνει στο Donington , εντός έδρας να τον περιμένουμε να πρωταγωνιστήσει και πάλι όπως και στην Monza.Εχει ίσως μια μοναδική ικανότητα να κερδίζει την πολ μιας και σημείωσε την 3η συνεχόμενη, όμως το πρόβλημα παραμένει όσο αφορά την απόδοση κατά την διάρκεια του αγώνα. Πέρυσι είχε μια 3η θέση στο πρώτο σκέλος και μια ανέλπιστη 3η θέση ξανά μετά το συμβάν Rea-Haslam-Melandri!

Donington_Park_R5_011

Η Kawasaki έχει βλέψεις στο πρωτάθλημα με το υπέρ- όπλο Sykes, ταυτόχρονα όμως έχει στις δυνάμεις της και τον Baz. Τα αποτελέσματα του ίσως δεν είναι τα αξιομνημόνευτα, όμως από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι είναι μεθοδικός και μαχητικός, με την απόδοση του. Στο δεύτερο σκέλος στη Monza μπορεί να ξεκίνησε από τα πιτ τον αγώνα, παρόλα αυτά κατάφερε και κατέκτησε την8η θέση!

Donington_Park_R5_012

Σαν το σπίτι του θα νιώθει ο Rea!  H παραδοσιακά  καλή εμφάνιση του στο Assen δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχα αποτελέσματα στην Monza με μια 8η θέση μετά από πολλά λάθη και μια εγκατάλειψη. Όμως τώρα έρχεται στο Donington όπου ο περσινός του αγώνας είναι νωπός ακόμα στις μνήμες μας. Πέρυσι είχε μια 4η και μια 1η θέση.  Όμως δεν είναι οι θέσεις, είναι ο αγώνας που έκανε εκεί ο βρετανός. Ένας αγώνας γεμάτος πάθος και αδρεναλίνη η διαφήμιση του αθλήματος κερδίζοντας πόντους όχι μόνο ο ίδιος αλλά ο θεσμός όλος!

Donington_Park_R5_013

Camier  εντός έδρας και αυτός και κάθε μέρα που περνά σίγουρα είναι στα συν για τον βρετανό. Ο τραυματισμός του δείχνει να γιατρεύεται σιγά σιγά και αν στην Monza ακόμα δεν είχε πλήρη κινητικότητα στο γόνατο κατάφερε και  πείρε μια 9η και 7η θέση. Τώρα ευελπιστούμε να τον δούμε σε καλύτερα πλασαρίσματα  στο Donington .

Donington_Park_R5_014

Από την άλλη Cluzel απογοήτευσε στην Monza. Μια ποινή στο πρώτο σκέλος τον άφησε εκτός βαθμών  ,ενώ στο δεύτερο σημείωσε και πτώση . Σίγουρα δεν είναι τα αποτελέσματα που αρμόζουν στο γάλλο και  σίγουρα θα αγωνιστή για το καλύτερο δυνατό για αυτόν και την ομάδα της Suzuki.

Δυο ιταλοί έρχονται γεμάτοι υποσχέσεις και προσδοκίες!

Donington_Park_R5_015

 Fabrizio  εντυπωσίασε στην Ιταλία .Δεν είναι μόνο όμως τα πλασαρίσματα του ίσως που δημιουργούν προσδοκίες για ένα καλό αποτέλεσμα, όσο οι δηλώσεις του ίδιου. Fabrizio  δηλώνει ότι έχει αρχίσει πλέον αυτός και η ομάδα του να βρίσκουν τις σωστές ρυθμίσεις για κάθε περίσταση με αποτέλεσμα να νιώθει ολοένα και ποιο άνετα με την Aprilia του. Το γεγονός αυτό μαζί με το ότι το 2009 είχε και βάθρο στο Donington μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα είναι εξαιρετικά αποδοτικός τον επόμενο αγώνα!

Donington_Park_R5_016

Από την άλλη Giugliano  γρήγορος και πάντα κοντά στους πρωτοπόρους, εξάλλου και ο ίδιος δηλώνει ότι η μοτοσυκλέτα του δεν υστερεί σε απόδοση από αυτή των εργοστασιακών. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό για να τον δούμε και στα ψηλότερα πλασαρίσματα. Πέρυσι ο απολογισμός ήταν μια πτώση και μια 7η θέση.

Donington_Park_R5_017

Και ερχόμαστε στην Ducati… μια χρονιά  ως τώρα να μην εξελίσσετε καθόλου θετικά . Προβλήματα με την μοτοσυκλέτα, προβλήματα με τους οδηγούς με τραυματισμούς. Φτάσαμε το Σάββατο στην Monza για να ανακοινώσει ο Checa  ότι αδυνατεί να αγωνιστή την Κυριακή μιας και ο τραυματισμός του υποτροπίασε .Αυτομάτως όλο το βάρος έπεσε στον Badovini όμως και αυτός δεν δείχνει να τα καταφέρνει αρκούμενος σε μια 11η θέση και σε μια 9η στο δεύτερο σκέλος.

Η δήλωση του προέδρου της ομάδας Alstare Ducati ήταν καταπέλτης για το εργοστάσιο και το αγωνιστικό τμήμα, δηλώνοντας ότι ούτε υπάρχει κάποια υποστήριξη αλλά ταυτόχρονα ούτε τους αφήνουν να εξελίξουν κάποια θέματα όπως μπορούν οι ίδιοι.

Μαύρη μουντάδα και συννεφιά πάνω από την ομάδαή μήπως όχι; Ίσως μαζί με το Donington έρχονται και καλύτερες μέρες και για την Ducati μιας και μετά  την Monza ολοκληρώθηκε τεστ την Τρίτη στο Mugello και όπως δήλωσε η ομάδα τα αποτελέσματα ήταν θετικά!

Donington_Park_R5_018

Το ευχάριστο όμως και η μεγάλη ίσως είδηση είναι ότι στο τεστ μετείχε και ο Canepa ο πρωτοπόρος στην κατηγορία SuperStock που τρέχει με Ducati! Έδωσε και πείρε σημαντικές πληροφορίες, και μιας και η κατηγορία δεν τρέχει στο Donington το εργοστάσιο πείρε μια σημαντική απόφαση. Την συμμετοχή του Canepa ως Wildcard  στην κατηγορία δίπλα στον Checa και Badovini! Με 3 πλέον οδηγούς στην μάχη  και παρέα με τον Neukirchner  ας ελπίσουμε ότι επιτέλους η Ducati έχει βρει το σωστό μονοπάτι μέσα στον δύσκολο ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει!

Η δράση ξεκινά με την Superpole  το Σάββατο 17:00.

Την Κυριακή το πρώτο σκέλος είναι 14:00 και το δεύτερο 17:30.

Καλούς αγώνες να έχουμε!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events