19 April 2024
WSBK 2012

Το WSBK παει Ιταλία στο Misano Adriatico

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike έρχεται στην Ιταλία για τρίτη φορά φέτος σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, με τον γύρο του Αγίου Μαρίνου στο Misano World Circuit να  υπόσχεται ότι θα είναι ένα από τους  πιο καυτούς  γύρους της χρονιάς  και όχι μόνο λόγω του καιρού ! Μετά από έξι γύρους  από τους 14 η κορυφή του πίνακα είναι μια εξαιρετικά σκληρή υπόθεση, με τον Max Biaggi (Aprilia Racing Team)  να είναι στην κορυφή , τον  Marco Melandri (BMW Motorrad Motorsport) στη δεύτερη θέση και  τον Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) στην τρίτη.

Η κορυφή των 5 , Biaggi, Melandri, Σάικς, Ρέα και του περυσινού πρωταθλητής Checa και των  πέντε διαφορετικών  κατασκευαστών αντίστοιχα, Aprilia, BMW, Kawasaki, Honda και Ducati,να  βρίσκονται μέσα σε 30 βαθμούς και με οκτώ γύρους και 16 αγώνες μπροστά τους υπάρχουν  πάρα πολλές πιθανότητες να αλλάζει η κατάσταση κάθε Σαββατοκύριακο αγώνα.

Το Misano World Circuit  φιλοξενεί για 21η φορά τους αγώνες. Η πρώτη φορά ήταν το 1991, η φετινή διοργάνωση θα είναι ο 304ος γύρο στα 25 χρόνια του World Superbike.

Στην κορυφή της βαθμολογίας ο Max Biaggi με την εργοστασιακή Aprilia παρόλο που έχει μια μόνο νίκη στην Αυστραλία  ωστόσο τα αποτελέσματα στο βάθρο μέχρι τώρα τον έχουν φέρει  18 βαθμούς μπροστά από τους αντιπάλους τους  του και με αυτήν την διαφορά πηγαίνει στο Misano   Το Misano πάντα ευνοούσε την RSV4 και τον  Biaggi που θα έχει μια καλή ευκαιρία  να πάρει δύο καλά αποτελέσματα και να παραμείνει στην κορυφή. Το  σίγουρο είναι ότι θα θέλει να επαναλάβει τις δυο νίκες που είχε το 2010 και να ευχαριστήσει τους συμπατριώτες του.

 

 

Ο Marco Melandri  αφού χάρισε στο εργοστάσιο την πρώτη νίκη της S1000RR στο Donington Park, η BMW τώρα μπορεί να κάνει σκέψεις για τον τίτλο, ένα στόχο που μόλις πριν από λίγο καιρό φαινόταν να είναι εκτός ορίων αλλά με τον Ιταλό από την Ραβέννα όλα είναι πιθανά.

Η BMW έχει ένα καλό ρεκόρ στο Misano, όπου ο Troy Corser κέρδισε την  πρώτη pole position του Γερμανού κατασκευαστή για το 2010 και στη συνέχεια, τερμάτισε τρίτος.

Στο Misano η BMW  στα χέρια του Melandri αλλά και του Leon Haslam αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Σε Ισοβαθμία με τον  Melandri είναι Βρετανός αναβάτης Tom Sykes πρώτος αναβάτης της Kawasaki  που ήρθε κοντά σε ένα βάθρο εδώ πέρυσι. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής είχε την τελευταία του νίκη στο Misano το 1994. Δεύτερος αναβάτης της ομάδας εξακολουθεί να είναι ο 19άχρονος  από τη Γαλλία Loris Baz που έχει αντικαταστήσει τον ατυχο  Joan Lascorz, σημειώνοντας ενθαρρυντικά αποτελέσματα στους δύο τελευταίους γύρους.

Ο Βρετανός προσπάθησε πολύ  για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην Αμερική , αλλά υποχώρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Στο Misano θα προσπαθήσει  να κυνηγήσει την pole position αλλά και βάθρα στους αγώνες.

 

Στην Honda στους  δύο προηγούμενοι γύρους  απέκτησε  εκ νέου τις ελπίδες τίτλου για τον Jonathan Rea (Honda World Superbike Team), ο οποίος είναι τώρα μόλις 19,5 βαθμούς πίσω από τον Biaggi. Στο Misano το 2009 ο Ρέα ήταν σχεδόν ανίκητοςΟ νεαρός βόρειο Ιρλανδός θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επίδοση του στο Misano  αλλά και στην Αμερική.

 

 

 

Το top 5 κλείνει  με τον πρωταθλητή του 2011  Carlos Checa (Althea Racing), με 30 βαθμούς πίσω από Biaggi , μετά από δύο συντριβές στο Donington Park και Miller Motorsports. Το  Misano θα προσφέρει στον Ισπανό την ευκαιρία να «πάρει πίσω το αίμα του», γιατί η Ducati έχει πάντα καλά αποτελέσματα στο Misano με 28 νίκες και 71 τερματισμούς στο πόντιουμ σε 40 αγώνες. Ο Checa ήταν ανίκητος την περασμένη σεζόν, και ξεκίνησε την πορεία προς τον τίτλο στην Ιταλική πίστα !

Το τριήμερο  στο Misano ξεκινάει  την Παρασκευή με τις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές. Το Σάββατο  στις 16:00 η  διαδικασία της Superpole και την  Κυριακή στις 13:00 είναι ο πρώτος  αγώνας και στις 16:30 ο δεύτερος.

 

BS

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events