28 March 2024
WSBK 2013

Το Superbike επιστρέφει στην Ευρώπη για το Γαλλικό γύρο στο Magny-Cours.

Το WSBK επιστρέφει σε ευρωπαϊκό έδαφος για τον προτελευταίο γύρο του στη Γαλλία στην πίστα του Magny-Cours και το τριήμερο αναμένεται να είναι συναρπαστικό,  γιατί πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος και στην κορυφή της βαθμολογίας τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο για το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής.

769_r14_race2_start

Μετά από τους δύο αγώνες στη Laguna Seca , ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Tom Sykes ( Kawasaki Racing Team ) αύξησε το προβάδισμά του στους 23 βαθμούς από τον επόμενο διεκδικητή του τίτλου ο οποίος είναι πλέον ο Eugene Laverty ( Aprilia Racing Team ) καθώς μετά τα αποτελέσματα του σαββατοκύριακου που μας πέρασε άφησε τρίτο τον  Sylvain Guintoli με μόλις έναν βαθμό διαφορά. Με τόσο μικρές διαφορές στους τρεις πρώτους ο Γαλλικός γύρος αναμένεται να είναι καθοριστικός  και ίσως ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα.

Οι Sykes και Laverty, μοιράστηκαν τις νίκες επί αμερικανικού εδάφους με την νίκη του δεύτερου να αποδεικνύετε ζωτικής σημασίας για τις ελπίδες του στην διεκδίκηση του τίτλου. Ο αναβάτης της Aprilia μετά από έναν εκπληκτικό δεύτερο αγώνα πείρε τους πολύτιμους 25 βαθμούς της νίκης και σε συνδυασμό με τους 16 βαθμούς του πρώτου αγώνα πέρασε τον Sylvain Guintoli και μείωσε σημαντικά την διαφορά του από τον Sykes.

Από την άλλη ο Sykes κρατά ακόμα την θέση του πρωτοπόρου στα χέρια του αλλά έχει ανάμεικτες αναμνήσεις από το γαλλικό γύρο του περασμένου έτους όπου στο φινάλε της σεζόν πείρε την νίκη στον δεύτερο αγώνα όμως  αποδείχθηκε πως  δεν ήταν αρκετό για να στερεώσει τον τίτλο .

Ο δεύτερος αναβάτης της Aprilia Sylvain Guintoli είναι μόλις έναν βαθμό πίσω από τον ομόσταυλό του, και θα τον δούμε να δίνει σκληρές μάχες  το σαββατοκύριακο καθώς είναι η πρώτη χρόνια που βρίσκετε τόσο κοντά στην διεκδίκηση του τίτλου και σίγουρα δε θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Γάλλος ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση  στο Magny-Cours μπροστά στο κοινό του , όπως έκανε πέρυσι όταν κέρδισε τον πρώτο αγώνα πάνω σε ένα Ducati υπό υγρές συνθήκες.

Ο Marco Melandri ( BMW Motorrad Goldbet ) εξακολουθεί να είναι τέταρτος και στην Laguna Seca είδε την διαφορά του από τον Sykes να αυξάνεται από τους 33 στους  42 βαθμούς. O αναβάτης της BMW θέλει μια καλή εμφάνιση και να πάρει πολύτιμους βαθμούς  για να μπορέσει να συντηρήσει τις λιγοστές ελπίδες για τον τίτλο.
Ο Davide Giugliano ( Althea Racing Aprilia ) θέλει να διατηρήσει την ορμή που απέκτησε μετά τη λαμπρή δεύτερη θέση του δεύτερου αγώνα στη Laguna Seca , ενώ ο Jules Cluzel ( Fixi Crescent Suzuki ) που πείρε μια πολύ καλή 6η θέση και μια 7η, στοχεύει ψηλά στον γύρο της πατρίδας του, στην πίστα που τον είδε να κερδίζει τον αγώνα Supersport World το 2012, ενώ ο Leon Haslam θα αγωνιστεί με καλή διάθεση και αυτοπεποίθηση , μετά την παράταση του συμβολαίου του με την Pata Honda για άλλη μια σεζόν (όπως και ο ομόσταυλός του Jonathan Rea ) .

Η συμμετοχή του Loris Baz, teammate του Sykes στην Kawasaki Racing Team, παραμένει αμφίβολη , καθώς οι συνθήκες του θα πρέπει να ελεγχθούν περαιτέρω πριν από την πρώτη προπόνηση του Σαββατοκύριακου . Ωστόσο ο Γάλλος θα παραστεί στον εντός έδρας αγώνα του με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να αγωνιστεί.

Ο δοκιμαστής της  Ducati Michele Pirro θα αντικαταστήσει τον τραυματία Carlos Checa ( Ducati Team Alstare ) , ενώ αίσθηση κάνει η επιστροφή του Lorenzo Lanzi που θα αγωνιστεί με την νεοσύστατη  Mesaroli Ducati Racing , πάνω σε ένα 1198RS .

Δείτε Πληροφορίες για την πιστα του Magny-Cours και δειτε ενα γυρο στην πιστα με on board video

843200SBK_MAGNYCOURS_TRACK_2012_HOME

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events