18 April 2024
Freestyle TrialΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Red Bull X-Fighters 2015 έρχεται στην Αθήνα το 2015 !

Το Red Bull X-Fighters προσγειώνεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2015.

Δύο νέοι προορισμοί, στην Ελλάδα και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι κορυφαίοι αναβάτες του κόσμου και συγκλονιστικά τρικ, συνθέτουν το σκηνικό για την επική μάχη του Red Bull X-Fighters το 2015, στη 15η του σεζόν. Ο περσινός πρωταθλητής Josh Sheehan θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του κόντρα σε τρεις πρώην πρωταθλητές του θεσμού, οι οποίοι από την πλευρά τους θα κάνουν το παν για να διακόψουν την κυριαρχία του Αυστραλού στον σπουδαιότερο παγκόσμιο θεσμό στον χώρο του freestyle motocross. Εκτός από τους δύο νέους προορισμούς, το κορυφαίο πρωτάθλημα θα επιστρέψει επίσης στα γνωστά του λημέρια, στην Πόλη του Μεξικού, στη Μαδρίτη και στην Πρετόρια με σύνολο 5 εντυπωσιακούς αγώνες.

το-monumental-plaza-de-toros-στο-μεξικό

Πρόγραμμα Red Bull X-Fighters 2015:

  • 6 Μαρτίου – Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

  • 12 Ιουνίου – Αθήνα, Ελλάδα

  • 10 Ιουλίου – Μαδρίτη, Ισπανία

  • 12 Σεπτεμβρίου – Πρετόρια, Νότια Αφρική

  • 30 Οκτωβρίου – Η.Α.Ε.

το-λατομείο-διονύσου-για-το-red-bull-x-fighters-αθήνας

Οι καλύτεροι αναβάτες FMX στον κόσμο, οι οποίοι αγωνίζονται κάθε χρόνο μπροστά σε περισσότερους από 100.000 θεατές σε sold-out αγώνες ανά τον κόσμο, καθώς και εκατομμύρια fans που ακολουθούν τη δράση μέσω Διαδικτύου ανυπομονούν να δουν τον θεσμό να προσγειώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Κάνοντας ένα ταξίδι στην αρχαιότητα, οι αναβάτες του Red Bull X-Fighters θα αγωνιστούν στο μεγαλειώδες Λατομείο Μαρμάρων Διονύσου, το οποίο διαχειρίζεται η Dionyssomarble, στην περιοχή όπου από την αρχαιότητα, εξάγεται το μάρμαρο με το οποίο δημιουργήθηκαν ιστορικά μνημεία από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, όπως η Ακρόπολη, και άλλα Κλασικά, Ελληνιστικά και Ρωμαϊκά αριστουργήματα. Το μεγάλο φινάλε της σεζόν θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ο-josh-sheehan-νικητής-του-x-fighters-στην-πρετόρια

Τα τελευταία πέντε συναπτά έτη, έχουν αναδειχθεί πέντε διαφορετικοί πρωταθλητές και οι τέσσερις από αυτούς θα λάβουν μέρος στη μάχη του 2015. Ο Γάλλος Tom Pagès (Πρωταθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 2013), ο Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία (2012), ο Ισπανός Dany Torres (2011) και ο θριαμβεύτης του 2014, Josh Sheehan, όλοι τους θα εκτελούν τα τρικ τους στον αέρα, στο κυνήγι του άπιαστου ονείρου της κατάκτησης ενός ακόμα τίτλου.

ο-tom-pagès-κάνει-το-εντυπωσιακό-bike-flip

Ενώ ο Sheehan ήταν αυτός που έγραψε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του FMX εκτελώντας άψογα το Διπλό Backflip, μέσα στο 2014 είδαμε νέα και άκρως εντυπωσιακά τρικ σε μία ανελέητη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό του μεγάλου τελικού. Ο Αυστραλός κατάφερε να κάνει ένα τρομερό come-back, μετά από τις δύο συνεχόμενες νίκες του Sherwood στους πρώτους αγώνες στην Πόλη του Μεξικού και την Οσάκα, πετυχαίνοντας και αυτός δύο ακόμη συγκλονιστικές νίκες στους δύο τελευταίους αγώνες στο Μόναχο και την Πρετόρια. Ο Pagès άλλαξε τα δεδομένα στο FMX εκτελώντας ένα Bike Flip μπροστά από ένα εκστασιασμένο κοινό στην Ισπανία. Το δύσκολο έργο του να ασκήσουν έντονη πίεση στους τέσσερις κορυφαίους θα έχουν μεταξύ άλλων το 2015 και οι Taka Higashino (JPN), Remi Bizouard (FRA) και Adam Jones (USA).

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events