29 March 2024
motoGP 2014

Το MotoGP επιστρέφει στη δράση στην Ινδιανάπολη 9 & 10 Αυγούστου!

Το MotoGP επιστρέφει στη δράση μετά από ένα σύντομο διάλειμμα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στην Ινδιανάπολη για τον 10ο γύρο της σεζόν 2014.

motogp_4gn_9676_slideshow_169

 

Η Ινδιανάπολη φιλοξενεί τους αγώνες για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην διάσημη πίστα, Indianapolis Motor Speedway. Το σημαντικό είναι πως από πέρυσι έχουν γίνει τροποποιήσεις στην πίστα. Η πίστα έχει επανασχεδιαστεί και έχει φτιαχτεί μια διαδρομή 16 στροφών 4.170 χιλιομέτρων (2.591 μιλίων), με νέες συναρπαστικές γραμμές (όπως λένε), δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για προσπέρασμα.

Δεδομένου ότι οι αναβάτες επιστρέφουν από τριών εβδομάδων διακοπές μετά το 9ο γύρο στη Γερμανία, ελπίζουν να βρουν γρήγορα τις καλύτερες ρυθμίσεις για τον αγώνα.

Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω στον αήττητο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez, όπου θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο του!

Ο Marquezέχει ένα σημαντικό προβάδισμα 77 βαθμών έναντι του Dani Pedrosa στην κατάταξη και ένα σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων αντιπάλων του. Ο Marquez έχει κερδίσει το 2013 όλους τους αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Dani Pedrosa είναι ο μοναδικός αναβάτης να έχει περισσότερες από μία νίκη στην κατηγορία MotoGP στην πίστα της Indianapolis: το 2010 και το 2012.

Ο Rossi βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας – επτά βαθμούς πίσω από τον Pedrosa – και αν δεν μπορέσει να νικήσει τον Marquez αυτό το Σαββατοκύριακο, θα πρέπει τουλάχιστον ελπίζει να είναι στο βάθρο στην Ινδιανάπολη. Παρεμπιπτόντως, ο Rossi ήταν ο νικητής του 2008 στην εναρκτήρια επίσκεψη του MotoGP στο Indy!

Ο Lorenzoείναι ο μοναδικός που έχει πέντε βάθρα στην μεγάλη κατηγορία στην πίστα της Indianapolis , συμπεριλαμβανομένης και της νίκη του το 2009.

Ο Andrea Dovizioso και ο Cal Crutchlow εχουν ο καθένας τους δικούς τους ειδικούς στόχους για μια καλή εμφάνιση. Ο Doviziosoθα συνεχίσετε με την Ducati για δύο ακόμη χρόνια, ενώ ο Crutchlow έχει ανακοινώσει την μετάβαση του στην ομάδα του Lucio Cecchinello με LCR Honda MotoGP για το 2015.
Εν τω μεταξύ, οι Aleix Espargaro (NGM Forward Racing), Pol Espargaro (Monster YamahaTech 3), Andrea Iannone (Pramac Racing), Stefan Bradl (LCR Honda MotoGP) και Alvaro Bautista (GO & FUN Honda Gresini), θα επιδοθούν στο κυνήγι βαθμών για να μπορέσουν να ανεβούν ψηλά στην πρώτη δεκάδα.

Ο Αμερικανός Nicky Hayden χάνει, δυστυχώς, το γύρο της Indianapolis καθώς αναρρώνει από την εγχείρηση στον καρπό του και θα αντικατασταθεί από τον Βρετανό LeonCamier στην HondaRCV1000R.

Εν τω μεταξύ, αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα αγωνιστεί στην Αμερική ο Colin Edwards, που θα αποσυρθεί από το MotoGP στο τέλος του 2014.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events