26 April 2024
motoGP 2013

Το MotoGP επιστρέφει στην Βραζιλία το 2014!

Τη Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports Carmelo Ezpeleta επισκέφτηκε την πίστα Nelson Piquet Brasilia στην Βραζιλία και σε συνεντευξη τυπου παρουσια τοπικων αξιοματουχων συμπεριλαμβανομένου του Agnelo dos Santos Queiroz Filho – Διοικητής της Ομοσπονδιακής District, Ο κ. Ezpeleta ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP  θα μπορούσε να επιστρέψει στη Βραζιλία κατά το δεύτερο μισό της σεζόν του 2014.

gpbrazil_high_slideshow_169

Η πρόταση των Βραζιλιάνων θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Ασφάλειας κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Silverstone, όπου και αναμένεται να πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσει ένα πλήρες πρόγραμμα ανοικοδόμησης στην πίστα της Μπραζίλια, το οποίο θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2013 έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2014. Η FIM Homologation (Επιτροπή υπεύθυνη για τις εγκρίσεις )  θα συνεδριάσει για να δώσει την τελική επιβεβαίωση για ένα Grand Prix, που θα γίνει στο δεύτερο μισό του MotoGP 2014

Ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna Sports δήλωσε: «Η Βραζιλία είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές μοτοσυκλέτας του κόσμου. Είναι στη Νότια Αμερική, οπότε το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ καλό για την τηλεοπτική κάλυψη. Η επιστροφή της Βραζιλίας ήταν επιθυμία όλης της οικογένειας του MotoGP για πολλά χρόνια, αλλά μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο, διότι όπως γνωρίζετε, η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Θεωρώ φανταστική αυτή την εξέλιξη. Η Βραζιλία αυτή την περίοδο έχει πολλά σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας στην Βραζιλία ήταν το 2004. Νικητής του αγώνα εκείνου ήταν ο Makoto Tamada. Αν επιστρέψει η Βραζιλία στο ημερολόγιο αγώνων του 2014, θα αποτελέσει τον δεύτερο αγώνα στην Νότιο Αμερική, με το GP της Αργεντινής να είναι ο άλλος.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events