20 April 2024
KTM

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΤΜ

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό οι μεγάλες μοτοβιομηχανίες αφιερώνουν αρκετό χρόνο και χρήμα για την έρευνα και εξέλιξη του project  ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Στην υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας δε θα μπορούσε να λείπει και η ΚΤΜ η όποια έφτασε σε σημείο να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των προσπαθειών της όταν προώθησε στην αγορά έναν περιορισμένο αριθμό δικύκλων έχοντας σαν απώτερο σκοπό μια γραμμή παραγωγής για το 2013.

ktm-freeride-e[1]

Και ενώ αναμέναμε να δούμε την κίνησή της αυτή, οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της KTM Stefan  Pierer στο Motorciclismo δείχνουν  ότι η αυστριακή εταιρεία επανεξετάζει  την θέση της  για τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.  Ο Pierer έδηξε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια και το κόστος, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο είναι πολύ νωρίς και χρειάζονται  ακόμα πολλές έρευνες και εξελίξεις για να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Δεν βλέπω πολύ καλές προοπτικές για τον τομέα, επειδή η τεχνολογία της μπαταρίας δεν είναι στο επίπεδο που χρειάζεται μια μοτοσυκλέτα. Οι συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι επικίνδυνες και  μπορούν  να προκαλέσουν έκρηξη σε περίπτωση ατυχήματος. Είναι πολύ επικίνδυνο, απλά σκεφτείτε τα προβλήματα που έχει η Boeing αυτή τη στιγμή. Μετά από έρευνες μπορέσαμε να έχουμε μια ειδικευμένη μορφή μπαταριών και ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε όμως το κόστος είναι μεγάλο αφού μόνο οι μπαταριές κοστίζουν 2000 Ευρώ. Θα μπορέσουμε να ρίξουμε το προϊόν στην αγορά μόνο όταν θα είναι λιγότερο δαπανηρό και περισσότερο αποτελεσματικό, πρέπει να είναι πραγματικά καινοτόμα τεχνολογία για να το επιτύχουμε. “

Μιας και ο Pierer κρατά στα χέρια του και το μέλλον της Husqvarna το μόνο σίγουρο είναι ότι η τύχη της Husqvarna E-Go θα είναι η ίδια με εκείνη της KTM Freeride E.

ktm-freeride-e-ride-video[1]

Η είδηση ​​αυτή σίγουρα θα απογοητεύσει πολλούς καθώς  η παρουσίαση του KTM  Freeride θεωρήθηκε από πολλούς πως η KTM έδηξε το μέλλον της μοτοσυκλέτας.Η αυστριακή εταιρία καυχήθηκε στο επίσημο ντεμπούτο της KTM Freeride E πως έχει στη διάθεση της έναν υποτυπώδη κινητήρα 10HP (30hp το ανώτερο) και μια μπαταρία 2,1 kWh, η οποία ήταν αρκετή μόνο για 20 λεπτά σωστής οδήγησης και ότι υπάρχουν προοπτικές για περεταίρω βελτίωση του project.

Και εκεί που περιμέναμε την βελτιωμένη έκδοση έρχεται αυτή η δήλωση να μας προσγειώσει και να δήξει ότι ίσως η αυστριακή εταιρία βιάστηκε να τάξει λαγούς με πετραχήλια.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events