29 March 2024
Πανελ. Πρωτ. Dragster 2015

Τεχνικός κανονισμός Αγώνων Dragster για το 2015

Η ΑΜΟΤΟΕ έδωσε τους Τεχνικούς κανονισμούς των Αγώνων Dragster που θα γίνουν το 2015.

logo_fim_fema_motoe_amotoe

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER 

1.ΓΕΝΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
1.0 Μέτρηση κυβισμού

1.1 Μετρήσεις

1.2 Σκελετός (πλαίσιο).

1.3 Πρόσθετα βάρη

1.4 Απόσταση από το έδαφος

1.5 Τιμόνι

1.6 Χειριστήρια

1.7 Φρένα.

1.8 Τροχοί.

1.9 Λάστιχα.

1.10 Εμπρόσθια πιρούνια.

1.11 Αεροδυναμική κάλυψη (Fairing).

1.12 Κάθισμα.

1.13 Προστατευτικά καλύμματα. 

1.14 Υπερσυμπιεστές.

1.15 Δεξαμενές καυσίμου.

1.16 Σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου.

1.17 Καύσιμα.

1.18 Καρμπυρατέρ και έγχυση καυσίμου.

1.19 Δεξαμενές συλλογής λιπαντικού.

1.20 Εξαγωγή καυσαερίων.

1.21 Αλλαγή ταχυτήτων.

1.22 Μηχανισμοί εκκίνησης κινητήρα

1.23 Ηλεκτρονικές διατάξεις.

1.24 Ραδιοεπικοινωνία

1.25 Αριθμοί συμμετοχής.

1.26 Εξοπλισμός προστασίας αθλητών.

 

2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

2.0 MINI PRO

2.1 PRO Z

2.2 STREET 1 

2.3 STREET 2 

2.4 TRUE STREET MOTO 9,6

2.5 PRO STREET 1 

2.6 PRO STREET 2 

2.7 SUPER STREET

2.8 SUPER PRO 

 

1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ  (ισχύουν για όλες τις κατηγορίες, όπου αναφέρεται αθλητής εννοείται και αθλήτρια)

 

1.0 Μέτρηση κυβισμού

Η μέτρηση γίνεται με τον συνήθη υπολογισμό όγκου κυλίνδρου, υπολογισμένου με βάση την μέτρηση της διαμέτρου και διαδρομής με  ακρίβεια δεκάτου του χιλιοστού.

 

1.1 Μετρήσεις

Όλες η μετρήσεις διαστάσεων της μοτοσυκλέτας και απόστασης από το έδαφος θα γίνονται με την μοτοσυκλέτα σε όρθιο στάση, πάνω σε οριζόντια επιφάνεια και τον αθλητή σε θέση οδήγησης. To wheelie bar θα αφαιρείται όπως και στην μέτρηση του βάρους.

 

1.2 Σκελετός (πλαίσιο).

Οι σωλήνες του πλαισίου που αποτελούν τμήματα της φέρουσας κατασκευής πρέπει να έχουν διαστάσεις τουλάχιστον 20 x 1,5 mm. Εάν χρησιμοποιείται ένας σκελετός μονού σωλήνα πρέπει να είναι διαμέτρου, τουλάχιστον 50 mm. O κινητήρας δεν πρέπει να αποτελεί στοιχείο της φέρουσας καταπονήσεως κατασκευής. O κινητήρας πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να επιτυγχάνεται µια καλή κατανομή βαρών.

 

1.3 Πρόσθετα βάρη

Όπου και όταν απαιτούνται πρόσθετα βάρη, αυτά πρέπει να είναι στερεωμένα σταθερά, με μηχανικό τρόπο (zip ties, περιμετρικοί σφιγκτήρες κλπ απαγορεύονται), σε ασφαλή σημεία του πλαισίου και μόνο. Πρόσθετα βάρη με  υγρά ή μετακινούμενα βάρη απαγορεύονται. Τα βάρη στερεώνονται στην μοτοσικλέτα και σε καμία περίπτωση δεν τα φέρει ο οδηγός. Τα πρόσθετα βάρη μπορούν να τοποθετηθούν και στον άξονα του μπροστινού τροχού εφόσον είναι τοποθετημένα με παξιμάδι ασφαλείας η περαστή ασφάλεια.

1.4 Απόσταση από το έδαφος

Σε όλες τις κατηγορίες, η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος με τον αθλητή σε θέση οδήγησης και πιέσεις ελαστικών αγωνιστικών συνθηκών (0.5 ατμ. για ειδικά λάστιχα Dragster) πρέπει να είναι 50 χλστ.

Η μοτοσυκλέτα πρέπει να μπορεί να κλίνει κατά 12° σε κάθε πλευρά χωρίς να ακουμπήσει κανένα μέρος της στο έδαφος εκτός των τροχών.

1.5 Τιμόνι

Το τιμόνι πρέπει να έχει κλειστά άκρα. Το τιμόνι πρέπει να έχει σταθερά όρια περιστροφής έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση τα χειριστήρια (μανέτες) να απέχουν 25 χλστ το ελάχιστο από κάθε σταθερό σημείο της μοτοσυκλέτας. Η επισκευή του τιμονιού με κάθε τύπο συγκόλλησης απαγορεύεται.

Ο σταθεροποιητής τιμονιού (σταμπιλιζατέρ) δεν πρέπει να καμία περίπτωση να λειτουργεί σε όριο περιστροφής.

1.6 Χειριστήρια

Όλα τα χειριστήρια (μανέτες, πεντάλ) πρέπει να έχουν ανεξάρτητο άξονα περιστροφής. Αν ο άξονας του πεντάλ του πίσω φρένου λειτουργεί και σαν μαρσπιέ, πρέπει να επιτρέπει την λειτουργία του πεντάλ αν στραβώσει.

1.7 Φρένα.

Όλες οι μοτοσυκλέτες, πρέπει να είναι εφοδιασμένες µε δύο ανεξάρτητα φρένα, που να επενεργούν και στους 2 τροχούς.

Οι κατηγορίες MINI PRO και PRO Z,  μπορούν να έχουν εμπρός δισκόφρενα ποδηλάτου, µε ελάχιστη διάμετρο 180 mm, υποχρεωτικά υδραυλικά, με μαρκούτσια, τρόμπα και δαγκάνα. Πίσω φρένο µε ταµπούρo ελάχιστης διαμέτρου 108 mm. Απαγορεύονται τα φρένα ποδηλάτου, διχαλωτά με εφαρμογή στο στεφάνι της ζάντας καθώς και τα δισκόφρενα που λειτουργούν μηχανικά (με ντίζα).

Οι μοτοσυκλέτες µε κινητήρα μεγαλύτερο από 500 cc πρέπει να έχουν εμπρός δισκόφρενο, τουλάχιστον 250Χ5 mm για μονό δίσκο ή 220Χ5 mm για διπλό δίσκο.

Μοτοσυκλέτες που εργοστασιακά έχουν δύο δισκόφρενα εμπρός, θα τα φέρουν υποχρεωτικά.

1.8 Τροχοί.

Οι µοτοσυκλέτες πρέπει να είναι εφοδιασμένες µε ένα εμπρόσθιο τροχό για μοτοσυκλέτα. H πίσω ζάντα δεν πρέπει να είναι στενότερη από 50 mm από το πλάτος που έχει η επιφάνεια επαφής του οπίσθιου ελαστικού µε τον δρόμο. H ελάχιστη εμπρόσθια ζάντα πρέπει να είναι WM 1 x 16”.

1.9 Λάστιχα.

Τα λάστιχα πρέπει να είναι λεία (slick) ή να έχουν ένα ελάχιστο βάθος χάραξης 2 mm. Στην περίπτωση σλικ ελαστικών, πρέπει να υπάρχουν 3 σημεία ελέγχου βάθους πέλματος. Οι μοτοσυκλέτες µε τελική ταχύτητα που υπερβαίνει τα 200 χλµ/ω πρέπει να έχουν λάστιχα  τύπου road racing και δείκτη ταχύτητας  W η (W), εκτός των κατηγοριών MINI PRO και PRO Z.

1.10 Εμπρόσθια ανάρτηση – πιρούνια.

Η εμπρός ανάρτηση (πιρούνι) πρέπει να είναι υδραυλικού τύπου. Ελάχιστη διαδρομή 20 χλστ. Κανένα τμήμα της μοτοσυκλέτας εκτός από τους τροχούς, µε το πιρούνι τερματισμένο, δεν πρέπει να αγγίζει το έδαφος. Το βάκτρο (εσωτερικός κύλινδρος) της ανάρτησης πρέπει να έχει ελάχιστη διάμετρο 28 mm στις μοτοσυκλέτες µε κινητήρα 350 – 750 cc, και 32 mm στις μοτοσυκλέτες µε κινητήρες μεγαλύτερες από 750 cc. Οι μοτοσυκλέτες που δεν έχουν μπροστινή ανάρτηση είναι υποχρεωμένες να φέρουν αμορτισέρ τιμονιού (stabilizater).

Επιτρέπεται η αντικατάσταση του εμπρόσθιου και πίσω συστήματος ανάρτησης με after market εγκεκριμένου οίκου.

  1.11 Αεροδυναμική κάλυψη (Fairing).

Πρέπει να είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβαίνει και να κατεβαίνει εύκολα, χωρίς να μετακινεί κανένα εξάρτημα και να τον αφήνουν να ελέγχει ανεμπόδιστα τη μοτοσυκλέτα.

1.12 Κάθισμα.

Το κάθισμα πρέπει να εξασφαλίζει στον αναβάτη µια ασφαλή θέση οδήγησης και να φέρουν υποχρεωτικά στοπ στη σέλα, ώστε να απαγορεύει την μετατόπιση του οδηγού προς τα πίσω.

1.13 Προστατευτικά καλύμματα. 

Όλες οι ανοιχτές σχέσεις μετάδοσης πρέπει να έχουν καλύμματα που να προστατεύουν από την επαφή µε τα περιστρεφόμενα μέρη τους. Οι μηχανοκίνητοι υπερσυμπιεστές πρέπει να έχουν κάλυμμα από χαλύβδινο έλασμα πάχους 3 mm ή από αλουμίνιο, πάχους 5 mm, ή ένα εγκεκριμένο αντιεκρηκτικό κάλυμμα. Οι εξωτερικοί συμπλέκτες πρέπει να έχουν κάλυμμα πάχους 5 mm αν είναι από αλουμίνιο, ή 3 mm αν είναι χαλύβδινο για προστασία του αθλητή.

1.14 Υπερσυμπιεστές.

Οι μηχανοκίνητοι υπερσυμπιεστές που είναι τοποθετημένοι πάνω σε μοτοσυκλέτες που κινούνται µε νιτροµεθάνιο πρέπει να έχουν βαλβίδα υπερπίεσης (ανακούφισης), ελαστική σύνδεση µε τον αυλό εισαγωγής ή κάποια άλλη προστατευτική διάταξη κατά των αντεπίστροφων εκρήξεων (backfires) .

1.15 Δεξαμενές καυσίμου.

H δεξαμενή καυσίμου πρέπει να είναι στερεωμένη πάνω στο πλαίσιο µε ασφαλή τρόπο και υποχρεωτικά μεταλλική.

1.16 Σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου.

Όλες οι μοτοσυκλέτες πρέπει να έχουν βαλβίδες διακοπής τροφοδοσίας που να λειτουργούν, εκτός των MINI PRO και PRO Z. Όλες οι σωληνώσεις καυσίμου πρέπει να είναι σταθερά τοποθετημένες και ασφαλισμένες. Τα συστήματα έγχυσης καυσίμου που ενεργοποιούνται µε αντλία πρέπει να είναι εφοδιασμένα µε σωληνώσεις υψηλής πίεσης, τύπου “aeroquip” ή ισοδύναμες. Οι κινητήρες που λειτουργούν µε καύσιμα διαφορετικά από βενζίνη ή οινόπνευμα και οι κινητήρες που δεν σταματούν τη λειτουργία τους όταν διακοπεί η ανάφλεξη, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι µε βαλβίδα διακοπής καυσίμου ταχείας ενεργείας. H βαλβίδα αυτή πρέπει να είναι έτσι τοποθετημένη ώστε να μπορεί ο αναβάτης να τη χειριστεί µε τα δύο του χέρια πάνω στο τιμόνι. Πρέπει ακόμη να είναι συνδεδεμένη με τον αθλητή ώστε να διακόπτει την τροφοδοσία καυσίμου όταν ο αθλητής από τη μοτοσυκλέτα. H σύνδεση µε τον αναβάτη πρέπει να πραγματοποιείται πριν αγγίξει ο πίσω τροχός το έδαφος.

1.17 Καύσιμα.

Διευκρινίζεται ότι το καύσιμο τα οποία επιτρέπεται στις μοτοσυκλέτες που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες Dragster είναι βενζίνη που διατίθενται από τα πρατήρια καυσίμων του συνήθους εμπορίου ή βενζίνη που παράγεται και διατίθεται για αγωνιστική χρήση.

H χρήση Αλκοόλης (Mεθανόλης) και η χρήση Nιτροµεθανίου επιτρέπεται MONO στις μοτοσυκλέτες Κατηγορίας  PRO.

1.18 Καρμπυρατέρ και έγχυση καυσίμου.

Όλες οι μοτοσυκλέτες πρέπει να έχουν χειριστήριο γκαζιού, που θα λειτουργεί χειροκίνητα µε την περιστροφή λαβής στο τιμόνι. Το γκάζι πρέπει να κλείνει αυτόματα με την απελευθέρωση της λαβής περιστροφής με ενέργεια ελατηρίου επιστροφής.

Στις μοτοσυκλέτες που λειτουργούν µε Nιτροµεθάνιο είναι υποχρεωτική χρήση χειριστηρίου «Push – Pull”, δηλαδή με 2 ντίζες, μια για το άνοιγμα και μια για το κλείσιμο καθώς και ελατήριο επιστροφής στην κλειστή θέση.

Στις μοτοσυκλέτες με φυγοκεντρικό συμπλέκτη πρέπει να προβλέπεται μια διάταξη αποφυγής ανοίγματος του γκαζιού όταν η μοτοσυκλέτα ωθείται προς τα πίσω μετά το burnout.

1.19 Δεξαμενές συλλογής λιπαντικού.

Όπου υπάρχει σωλήνας αναθυμιάσεων, πρέπει να καταλήγει σε δοχείο περισυλλογής όγκου ίσου με το 20% της ποσότητας λαδιού του κινητήρα.

1.20 Εξαγωγή καυσαερίων.

Οι σωλήνες εξαγωγής καυσαερίων δεν πρέπει να προεξέχουν από την πίσω ρόδα και πρέπει να έχουν κατεύθυνση αντίθετη από τη θέση του αναβάτη, της δεξαμενής καυσίμου και των ελαστικών. Δεν επιτρέπονται ευλύγιστες σωλήνες εξαγωγής καυσαερίων.

1.21 Αλλαγή ταχυτήτων.

O μηχανισμός αλλαγής ταχυτήτων πρέπει να είναι έτσι κατασκευασμένος ώστε ο αναβάτης να τον χειρίζεται κρατώντας το τιμόνι και µε τα δύο του χέρια.

1.22 Μηχανισμοί εκκίνησης κινητήρα

Όλες οι μοτοσυκλέτες πρέπει να εκκινούν χωρίς ώθηση. Εξωτερικοί εκκινητές (μίζες) επιτρέπονται. Στις κατηγορίες Mini Pro & Pro Z επιτρέπεται η εκκίνηση με ώθηση.

1.23 Ηλεκτρονικές διατάξεις.

Ηλεκτρονικές διατάξεις/συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη παθητική συλλογή δεδομένων και μόνο. H λειτουργία του γκαζιού, η ενεργοποίηση του συμπλέκτη και το φρενάρισμα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από τον ίδιο τον αναβάτη.

1.24 Ραδιοεπικοινωνία

Η ραδιοεπικοινωνία φωνής μεταξύ του αθλητή και των βοηθών του επιτρέπεται, μόνο αν είναι συντονισμένη έτσι ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα στην οργάνωση του αγώνα.

1.25 Αριθμοί συμμετοχής.

Όλες οι μοτοσυκλέτες θα φέρουν υποχρεωτικά τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχής στο εμπρόσθιο μέρος.

1.26 Εξοπλισμός προστασίας αθλητών.

Είναι υποχρεωτικό σε όλους τους συμμετέχοντες να φορούν κράνος, κατάλληλα προσδεμένου, σωστής προσαρμογής και καλής κατάστασης. Τα κράνη πρέπει να έχουν αγωνιστικό κούμπωμα(κρίκους). Όλα τα κράνη μαρκάρονται στον τεχνικό έλεγχο. Το κράνος πρέπει να είναι, fullface, προδιαγραφών για χρήση σε μοτοσυκλέτα. Η προστασία των οφθαλμών είναι υποχρεωτική, με μη εύθραυστο διαφανές υλικό που να προσφέρει πλήρη, σωστή ορατότητα χωρίς παραμορφώσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσαρμογή οποιουδήποτε αντικειμένου

Η φόρμα πρέπει να είναι όλη δερμάτινη, μοτοσυκλέτας, ελάχιστου πάχους δέρματος 1,2 χλστ. Επιτρέπεται η διαιρούμενη φόρμα με την προϋπόθεση ότι  το μπουφάν θα ενώνεται με το παντελόνι με φερμουάρ. Η χρήση Kevlar ή διάτρητου δέρματος, σε μη κρίσιμα σημεία, επιτρέπεται. Το προστατευτικό  σπονδυλικής στήλης συνιστάται!

Τα γάντια πρέπει να είναι δερμάτινα μοτοσυκλέτας.

Οι μπότες πρέπει να είναι δερμάτινες μοτοσικλέτας και να έχουν ύψος 200 χλστ.

 

 

2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

2.0 MINI PRO

Μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούν μονοκύλινδρο κινητήρα τετράχρονο παραλληλο η καθετο, , κατασκευασμένο για μοτοσυκλέτα παραγωγής, με έγκριση τύπου Underbοne (παπί), ανεξαρτήτως κυβισμού.

Οι βελτιώσεις στα εξαρτήματα παραγωγής ή και η χρήση κυλίνδρων ανεξάρτητου κατασκευαστή είναι ελεύθερες.

Ο μπροστινός τροχός θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά από μοτοσικλέτα(παπί) και όχι ποδηλάτου.

Οι μοτοσυκλέτες μπορούν να έχουν εμπρός δισκόφρενο ποδηλάτου, µε ελάχιστη διάμετρο 180 mm, υποχρεωτικά υδραυλικής ενεργοποίησης. Πίσω φρένο, δίσκος ή ταµπούρο με ελάχιστη διάμετρο 180 χλστ ή 108 χλστ αντίστοιχα.

Οι μοτοσυκλέτες που δεν έχουν μπροστινή ανάρτηση είναι υποχρεωμένες να φέρουν αμορτισέρ τιμονιού (stabilizater).

Η χρήση wheelie bar είναι προαιρετική.

Οι μοτοσυκλέτες αυτές δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε άλλη κατηγορία.

Ελάχιστο βάρος:

  • 105 κιλ. (ατμοσφαιρικός κινητήρας) μαζί με τον αναβάτη.
  • 115κιλ. (χρήση νιτρομεθανίου) μαζί με τον αναβάτη.

 

Απαγορεύεται:

●Στον κάθετο κινητήρα η υποβοήθηση ( τούρμπο η νίτρο )

●Η ταυτόχρονη χρήση τούρμπο και νίτρου.

●Η χρήση δεύτερου κινητήρα.

●Τα φρένα ποδηλάτου, διχαλωτά με εφαρμογή στο στεφάνι της ζάντας καθώς και τα δισκόφρενα που λειτουργούν μηχανικά με ντίζα.

Επιτρέπεται:

●Στον παράλληλου κινητήρα  η υποβοήθηση ( τούρμπο η νίτρο )

●Η χρήση κάθε τύπου συμπλέκτη.

●Η αντικατάσταση η μετατροπή του πλαισίου

2.1 PRO Z

 

Μοτοσυκλέτες με πλαίσιο και κινητήρα (Κάρτερ) παραγωγής με έγκριση τύπου Undrbone (παπί) αρχικού κυβισμού 125 κ.εκ., δίχρονες, μονοκύλινδρες.

Σε δίχρονο κινητήρα επιτρέπεται η αντικατάσταση της κεφαλής του κυλίνδρου.

Οι μονοκύλινδροι τετράχρονοι κάθετοι κινητήρες τύπου X135 και FX με το ίδιο πλαίσιο και τα εργοστασιακά κάρτερ.

Ο μπροστινός τροχός θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά από μοτοσικλέτα(παπί) και όχι ποδηλάτου

Μπορούν να έχουν εμπρός δισκόφρενα ποδηλάτου, µε ελάχιστη διάμετρο 180 mm, υποχρεωτικά υδραυλικά, με μαρκούτσια, τρόμπα και δαγκάνα. Πίσω φρένο, δίσκος ή ταµπούρο με ελάχιστη διάμετρο 180 χλστ ή 108 χλστ αντίστοιχα.

Οι μοτοσυκλέτες που δεν έχουν μπροστινή ανάρτηση είναι υποχρεωμένες να φέρουν αμορτισέρ τιμονιού (stabilizater).

Η χρήση wheelie bar είναι προαιρετική.

Οι μοτοσυκλέτες αυτές δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε άλλη κατηγορία.

Ελάχιστο βάρος:         105κιλ. μαζί με τον αναβάτη

Απαγορεύεται:

●Η αλλαγή κινητήρα με άλλου τύπου και η χρήση turbo ή nitro.

●Τα φρένα ποδηλάτου, διχαλωτά με εφαρμογή στο στεφάνι της ζάντας καθώς και τα δισκόφρενα που λειτουργούν μηχανικά με ντίζα.

Επιτρέπεται:

●Η αύξηση του κυβισμού

2.2 STREET

Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα έως 750cc, ανεξαρτήτως αριθμού κυλίνδρων. To πλαίσιο και ο κινητήρας πρέπει να ανήκουν σε αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα ιδίου κατασκευαστή.

Τα ελαστικά είναι ελεύθερα αρκεί να μην είναι τετράγωνα (DRAGSTER) και να έχουν οπωσδήποτε  DOT.

Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη εξαρτημάτων ή μετατροπή κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης, τότε η μοτοσυκλέτα μεταφέρεται στην άλλη κατηγορία, εφόσον πληροί τις διατάξεις της.

Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 20%.

Απαγορεύεται:

●Tα wheelie bars, οι ιμάντες χαμηλώματος, το αυτόματο σασμάν, ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης, τα air shifters και οποιουδήποτε είδους υποβοήθηση που να επιτρέπει την διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων με το χέρι.

●Oποιαδήποτε επέμβαση, αλλαγή ή τροποποίηση στο εργοστασιακό ψαλίδι, καθώς και η οποιαδήποτε αντικατάσταση όλων των συνεργαζόμενων εξαρτημάτων του ψαλιδιού, ρεγουλατόροι αλυσίδας, ρουλεμάν στήριξης ψαλιδιού κ.α.) με προϊόντα after market

Επιτρέπεται:

●H βελτίωση του κινητήρα.

●H μετατροπή ή αντικατάσταση των:

εξάτμιση, ελατήρια ανάρτησης, ζιγκλέρ, βελόνες, φίλτρο αέρα, μπεκ έκχυσης και επεμβάσεις στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ΕCU).

●Tα ηλεκτρονικά και μηχανικά βοηθήματα διαχείρισης της μοτοσυκλέτας, υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές των ταχυτήτων θα γίνονται πάντοτε με το πόδι.

●H αλλαγή του μοχλικού συστήματος που είναι σχετική με το χαμήλωμα της μοτοσυκλέτας.

●H αλλαγή τιμονόπλακας, υπό την προϋπόθεση να μην αυξάνεται το εργοστασιακό μεταξόνιο της εκάστοτε μοτοσυκλέτας.

●Nα αφαιρεθούν φανάρια, καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της, και να μετατραπεί το φαίρινγκ χωρίς όμως να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας.

2.3 STREET

Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα άνω των 750cc ανεξαρτήτως αριθμού κυλίνδρων. Το πλαίσιο και ο κινητήρας πρέπει να ανήκουν σε αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα ιδίου κατασκευαστή.

Τα ελαστικά είναι ελεύθερα αρκεί να μην είναι τετράγωνα (DRAGSTER) και να έχουν οπωσδήποτε DOT.

Μέγιστο πλάτος οπίσθιας στεφάνης τροχού 6,25.

Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη εξαρτημάτων ή μετατροπή κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης, τότε η μοτοσυκλέτα μεταφέρεται στην επόμενη κατηγορία, εφόσον πληροί τις διατάξεις της.

Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 20%.

Απαγορεύεται:

●Τα wheelie bars, οι ιμάντες  χαμηλώματος , το αυτόματο σαζμαν, ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης, τα air shifters και οποιουδήποτε είδους υποβοήθηση που να επιτρέπει την διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων με το χέρι.

●Η οποιαδήποτε επέμβαση, αλλαγή ή τροποποίηση στο εργοστασιακό ψαλίδι, καθώς και η οποιαδήποτε αντικατάσταση όλων των συνεργαζόμενων εξαρτημάτων του ψαλιδιού, ρεγουλατόροι αλυσίδας, ρουλεμάν στήριξης ψαλιδιού κ.α.) με προϊόντα after market.

Επιτρέπεται:

●H μετατροπή ή αντικατάσταση των εξάτμιση, ελατήρια ανάρτησης, ζιγκλέρ, βελόνες, φίλτρο αέρα, μπεκ έκχυσης.

●H επεμβάση στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ΕCU)

●Η βελτίωση του κινητήρα.

●Tα ηλεκτρονικά και μηχανικά βοηθήματα διαχείρισης της μοτοσυκλέτας, υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές των ταχυτήτων θα γίνονται πάντοτε με το πόδι.

●H αφαίρεση ψυγείου ψύξης κινητήρα και ψυγείου λαδιού.

●Nα αφαιρεθούν φανάρια, καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της.

●Να μετατραπεί το φαίρινγκ και να αφαιρεθεί μόνο το κάτω μέρος (καρίνα)

χωρίς όμως να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας.

●Η αλλαγή του μοχλικού συστήματος που είναι σχετική με το χαμήλωμα της μοτοσυκλέτας.

●Η αλλαγή τιμονόπλακας, υπό την προϋπόθεση να μην αυξάνεται το εργοστασιακό μεταξόνιο της εκάστοτε μοτοσυκλέτας.

2.4 TRUESTREETMOTO 9,6

Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα άνω των 750cc ανεξαρτήτως αριθμού κυλίνδρων. Το πλαίσιο και ο κινητήρας πρέπει να ανήκουν σε αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα ιδίου κατασκευαστή.

Τα ελαστικά είναι ελεύθερα αρκεί να μην είναι τετράγωνα (DRAGSTER) και να έχουν οπωσδήποτε DOT. Μέγιστο πλάτος οπίσθιας στεφάνης τροχού 6,25’.

Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη εξαρτημάτων ή μετατροπή κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης, τότε η μοτοσυκλέτα μεταφέρεται στην επόμενη κατηγορία, εφόσον πληροί τις διατάξεις της.

Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 18%.

Απαγορεύονται:

●Tα wheelie bars, οι ιμάντες  χαμηλώματος , το αυτόματο σαζμαν, ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης, τα air shifters και οποιουδήποτε είδους υποβοήθηση που να επιτρέπει την διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων με το χέρι.

●Oποιαδήποτε επέμβαση, αλλαγή ή τροποποίηση στο εργοστασιακό ψαλίδι, καθώς και η οποιαδήποτε αντικατάσταση όλων των συνεργαζόμενων εξαρτημάτων του ψαλιδιού, ρεγουλατόροι αλυσίδας, ρουλεμάν στήριξης ψαλιδιού κ.α.) με προϊόντα after market.

●H αφαίρεση ψυγείου ψύξης κινητήρα και ψυγείου λαδιού.

●Απαγορεύεται η μετατροπή και η αφαίρεση των fairing και της καρίνας, ΜΟΝΟ σε περίπτωση πλαϊνής εξάτμισης επιτρέπεται η κατασκευή οπής.

Επιτρέπεται:

●H μετατροπή ή αντικατάσταση των εξάτμιση, ελατήρια ανάρτησης, ζιγκλέρ, βελόνες, φίλτρο αέρα, μπεκ έκχυσης και επεμβάσεις στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ΕCU) καθώς και η βελτίωση του κινητήρα.

●Επιτρέπονται τα ηλεκτρονικά και μηχανικά βοηθήματα διαχείρισης της μοτοσυκλέτας, υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές των ταχυτήτων θα γίνονται πάντοτε με το πόδι..

●H αλλαγή του μοχλικού συστήματος που είναι σχετική με το χαμήλωμα της μοτοσυκλέτας.

●H αλλαγή τιμονόπλακας, υπό την προϋπόθεση να μην αυξάνεται το εργοστασιακό μεταξόνιο της εκάστοτε μοτοσυκλέτας

●Nα αφαιρεθούν Καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της, χωρίς να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας (φαίρινγκ και πίσω μέρος).

 2.5 PROSTREET

Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα, μέχρι 750cc 1, 2 ή 3 κυλίνδρων ανεξαρτήτως κυβισμού, με μεταξόνιο μέχρι 1,95m, με χρήση ελαστικών έως 7in.

Η χρήση διακόπτη λειτουργίας κινητήρα (switch killer) συνδεδεμένου με  τον αθλητή είναι υποχρεωτική, με τέτοιον τρόπο ώστε να διακόπτεται η τροφοδοσία του διακόπτη run on/off στο κύκλωμα ηλεκτρολογικά και όχι μηχανικά απευθείας από τον διακόπτη

( run on/off)

Ελάχιστο βάρος: 230κιλ. μαζί με τον αναβάτη.

Ελάχιστο βάρος: 1κύλινδρα, 2κύλινδρα, 3κύλινδρα 180κιλ. μαζί με τον αναβάτη.

Επιτρέπεται:

●H μετατροπή ή αντικατάσταση των εξάτμιση, ελατήρια ανάρτησης, ζιγκλέρ, βελόνες, φίλτρο αέρα, μπεκ έκχυσης και επεμβάσεις στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ΕCU) καθώς και η βελτίωση του κινητήρα.

●Wheelie bars, ιμάντες  χαμηλώματος, αυτόματο σασμάν, φυγοκεντρικός συμπλέκτης.

●H αφαίρεση ψυγείου ψύξης κινητήρα και ψυγείου λαδιού.

●Nα μετατραπεί το φαίρινγκ και να αφαιρεθεί μόνο το κάτω μέρος (καρίνα).

χωρίς όμως να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας.

 2.6 PROSTREET

Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό ή υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πάνω από 750cc τετρακύλινδρες.

Το μήκος από άξονα σε άξονα  δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,98m,  το δε πλάτος της ζάντας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 7’.

Η χρήση διακόπτη λειτουργίας κινητήρα συνδεδεμένου με τον αθλητή είναι υποχρεωτική, με τέτοιον τρόπο ώστε να διακόπτεται η τροφοδοσία του διακόπτη run on/off στο κύκλωμα ηλεκτρολογικά και όχι μηχανικά απευθείας από τον διακόπτη ( run

on/off)

Το wheelie bar, είναι προαιρετικό.

Ελάχιστο βάρος: 250κιλ. μαζί με τον αναβάτη

Απαγορεύεται:

●Η χρήση νίτρου και η ύπαρξη σχετικής εγκατάστασης σε υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.

Επιτρέπεται:

●Η χρήση νίτρου μόνο σε ατμοσφαιρικούς κινητήρες.

●Η βελτίωση του κινητήρα, οι ιμάντες χαμηλώματος, αυτόματο σασμάν και φυγοκεντρικός συμπλέκτης η αφαίρεση ψυγείου ψύξης κινητήρα και ψυγείου λαδιού.

●Να μετατραπεί το φαίρινγκ και να αφαιρεθεί μόνο το κάτω μέρος (καρίνα)

χωρίς όμως να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας.

 2.7 SUPERSTREET

Μοτοσυκλέτες με έγκριση τύπου, διατηρούν την εργοστασιακή μορφή. Το πλαίσιο και ο κινητήρας παραμένουν ίδια με την αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα.

Η βελτίωση του κινητήρα είναι ελεύθερη καθώς και η χρήση turbo ή nitro.

Ο πίσω τροχός θα έχει μέγιστη διάσταση μέχρι 6,75 in, και το ελαστικό θα είναι στρόγγυλο. Ο εμπρός μπορεί να έχει το ελάχιστο, την εργοστασιακή διάσταση.

Υποχρεωτικά πρέπει να έχει φέρινγκ και πίσω μέρος. Τα φέρινγκ πρέπει να είναι τοποθετημένα και στερεωμένα σταθερά με μηχανικό τρόπο (zip ties, περιμετρικοί σφικτήρες κ.λ.π. απαγορεύονται)

Ελάχιστη διάμετρος τροχών εμπρός και πίσω 16 in.

Το μέγιστο μεταξόνιο να είναι 1,73 μ.

Οι αναρτήσεις θα είναι λειτουργικές, εμπρός και πίσω, και θα έχουν ελάχιστη διαδρομή, η μπροστινή 2 εκατοστά (ακόμη και με χρήση ιμάντων) και η πίσω 3 εκατοστά.

Κάτω από το Κάρτερ δεν επιτρέπεται να προεξέχει κανένα εξάρτημα του κινητήρα (ρακόρ, τουρμπίνα, φίλτρο λαδιού, κ.λ.π.)

Φρένα, υποχρεωτικά: δύο δίσκοι εμπρός και ένας πίσω 220 Χ 5 χλστ κατ’ ελάχιστον.

Η χρήση διακόπτη λειτουργίας κινητήρα συνδεδεμένου με  τον αθλητή είναι υποχρεωτική, με τέτοιον τρόπο ώστε να διακόπτεται η τροφοδοσία του διακόπτη run on/off στο κύκλωμα ηλεκτρολογικά και όχι μηχανικά απευθείας από τον διακόπτη ( run

on/off)

Ελάχιστο βάρος: Ελεύθερο

Απαγορεύεται:

●Η ταυτόχρονη χρήση τούρμπο και νίτρου.

Επιτρέπεται:

●H χρήση κάθε τύπου συμπλέκτη.

●Nα μετατραπεί το φαίρινγκ και να αφαιρεθεί μόνο το κάτω μέρος (καρίνα).

χωρίς όμως να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας.

●H αφαίρεση ψυγείου ψύξης κινητήρα και ψυγείου λαδιού.

●Nα αφαιρεθούν φανάρια, καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της, χωρίς να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας.

 

 2.8 SUPER PRO 

Μοτοσυκλέτες ιδιοκατασκευής, τεχνικών προδιαγραφών σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί.

Αρ. κυλίνδρων                                       Ελαχ.βάρος (με τον αθλητή)     Κυβισμός

3/4 κύλινδροι                                        260 κιλά                                  μεγιστ.1510 κ.εκ.

3/4 κύλινδροι                                        270 κιλά                                  μεγιστ.1600 κ.εκ.

3/4 κύλινδροι                                        275 κιλά                                  μεγιστ.1655 κ.εκ.

3/4 κύλινδροι                                        280 κιλά                                  μεγιστ.1755 κ.εκ.

3/4 κύλινδροι, στροφ/ρος με κουζινέτα   285 κιλά                                  μεγιστ.1800 κ.εκ.

2 κύλινδροι/ωστήρια, γων 45°                265 κιλά                                  μεγιστ.3200 κ.εκ.

2 κύλινδροι/ωστήρια, γων > 45°             290 κιλά                                  μεγιστ.2700 κ.εκ.

2 κύλινδροι/1 ΕΕΚ ή 2 ΕΕΚ                  285 κιλά                                  μεγιστ.2700 κ.εκ.

2 κύλινδροι                                           220 κιλά                                  μεγιστ.2000 κ.εκ.

2-stroke                                                  220 κιλά/νίτρο επιτρ                έως 1000 κ.εκ.

4 κύλινδροι κινητήρες με κάρτερ παραγωγής και κουζινέτα στο στρόφαλοφόρο, με λιγότερα των 1755 κ.εκ. μπορούν να έχουν μειωμένο βάρος κατά 5 κιλά

 

Ανάρτηση υποχρεωτικά εμπρός με ελάχιστη διαδρομή 20 χλστ. Μέγιστο μεταξόνιο 1780 χλστ, 3.310 χλστ συνολικά με το wheelie bar (απόσταση εμπρός άξονα με άξονα  ράουλων wheelie bar).

Επιτρέπονται μοτοσυκλετες με μεγαλύτερο μεταξόνιο έως 2150χλστ, με αντίστοιχη αύξηση του ελάχιστου βάρους: 10κιλ./100χλστ.

Μέγιστη γωνία κάστερ 40°.

Φρένα: εμπρός δύο δίσκοι 200 Χ 4,5 χλστ κατ’ ελάχιστον ή ένας δίσκος 250Χ4,5 χλστ κατ ελάχιστον. Πίσω ένας δίσκος 200Χ4,5 χλστ κατ’ ελάχιστον.

Η χρήση διακόπτη λειτουργίας κινητήρα συνδεδεμένου με  τον αθλητή είναι υποχρεωτική όπως και το wheelie bar και τα τετράγωνα πίσω ελαστικά με ζάντα πλάτους 7 in κατ’ ελάχιστο.

Οι μοτοσυκλέτες αυτές δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε άλλη κατηγορία.

Είναι υποχρεωτικός ο ελαιοσυλλέκτης. Στις μοτοσυκλετες που δεν έχουν κλειστά φερινγκ θα μπαίνουν επενδύσεις στο κάτω μέρος του κάρτερ π.χ (σφουγγάρια, πάμπερςκ.τ.λ).

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events